Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Džadžs un Goldšmits saņem MLB MVP balvas

Džadžs un Goldšmits saņem MLB MVP balvas
Ārons Džadžs, Foto:AFP/Scanpix

Vakardien tika nosaukti Augstāko beisbola līgu (MLB) 2022. gada sezonas vērtīgākie spēlētāji n par tiem, bez lieliem pārsteigumiem, kļuva Ārons Džadžs no Ņujorkas "Yankees" un Sentluisas "Cardinals" pārstāvis Pols Goldšmits.

Augstākās beisbola līgas vēsturiski veido divi čempionāti – Amerikas un Nacionālā līga un, lai arī šobrīd abi turnīri tiek aizvadīti pēc unificētiem noteikumiem, dažas tradīcijas ir saglabājušās, tajā skaitā arī sezonas labākos noteikt katrai līgai atsevišķi.

par Amerikas līgas labāko spēlētāju ir nosaukts Ārons Džadžs, kurš spēlē Ņujorkas "Yankees" rindās. Tas nav nekāds pārsteigums, jo šosezon viņš veica 62 "Home run" atsitienus, kas ir šīs līgas rekords. Tāpat arī pārējos statistikas rādītājos Ārona rādītāji bija labi un viņam tikai mazliet pietrūka līdz "Triple crown" (būt par līgas līderi atsišanas procentā, HR un izsistajos punktos).

Lai arī Džadža MVP balva ir loģiska, tā vienlaicīgi padarīs ļoti interesantu šo starpsezonu, jo pirms 2022. gada sezonas 201 cm garais ārējās aizsardzības līnijas spēlētājs noraidīja "Yankees" piedāvāto līgumu, lai šajā ziemā kļūtu par brīvo aģentu.

AL MVP balsojumā otrajā vietā ierindojās Losandželosas "Angles" pārstāvošais Šoheis Otani, bet trešajā vietā bija čempionvienības, Hjūstonas "Astros" pārstāvis Jordans Alvarezs.

Nacionālajā līgā par sezonas vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts Sentluisas "Cardinals" pirmās bāzes spēlētājs Pols Goldšmits. Viņš balsojumā apsteidza komandas biedru Nolanu Arenado un arī Sandjego "Padres" pārstāvi Meniju Mačado.

Viņam gan nebija tik spilgta snieguma kādā no atsevišķi ņemtām statistikas kategorijām, taču sniegums kopumā bija gana iespaidīgs – 35 "Home run", 115 RBI, 57.8% atsitēja procents un 324 iegūtās bāzes.

Iepriekš Pols divas reizes MVP balsojumā bija palicis otrais un reizi – trešais.

Interesanti, ka Ņujorkas "Yankees" un Sentuisas "Cardinals" ir arī divas komandas, kuru sastāvā ir izcīnītas visvairāk MVP balvas. Džadžs ir 21. "jeņķis", kurš saņem šo apbalvojumu, kamēr Goldšmits ir 18. "Cardinals" MVP.

Tāpat ir paziņoti arī labākie sezonas metēji, jeb Saja Janga balvas ieguvēji, kas šīs pozīcijas spēlētājiem ir prestižākā atzinība un faktiski ir liekama vienā līmenī ar MVP apbalvojumu.

Par Amerikas līgas labāko metēju ir atzīts veterāns Džastins Verlanders no Hjūstonas "Astros". Šī Verlanderam bija trešā šāda veida atzinība un viņš Janga balvu ieskaitē nu ieņem dalītu ceturto vietu. MLB vēsturē kopumā viņš ir 11. metējs, kuram trīs sezonās ir izdevies kļūt par labāko. No aktīvajiem metējiem ko tādu ir izdarījuši vien Makss Šerzers un Kleitons Keršovs.

Balsojuma otrajā vietā palika Dilans Sīss no Čikāgas "White Sox", bet trešajā – Šons Manohans no Toronto "Blue Jays".

Nacionālās līgas labākā metēja tituls tika Maiami "Marlins" pārstāvim Sendijam Alkantaram. Jāpiebilst, ka šī atzinība Dominikānas Republikas spēlētājam tika piešķirta vienbalsīgi. Tādējādi viņš kļuva par pirmo "Marlins" spēlētāju, kurš ir ticis pie šādas atzinības un 15. metēju, kurš saņēmis vienbalsīgu lēmumu.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.