Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Par dopinga lietošanu diskvalificētais Brauns saņems MLB MVP balvu

Juris Miņins
Juris Miņins

Par dopinga lietošanu diskvalificētais Brauns saņems MLB MVP balvu
Raiens Brauns
Foto: AP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) spēlētājs Raiens Brauns, kurš nesen tika pieķerts aizliegto vielu lietošanā, ir nolēmis ierasties svinīgajā ceremonijā, lai saņemtu 2011. gada sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu.

2003. gada MLB labākais debitants, Milvokī "Brewers" spēlētājs Raiens Brauns 2011. gada sezonā aizvadīja vienu no labākajām sezonām karjerā, gūstot 111 punktus, uzstādot līgas labākos "sitēja koeficientu" (59.7%), atsitot 33.2% no visiem metieniem un izpildot 33 "Home Run" sitienus, tāpēc tika atzīts par Nacionālās līgas vērtīgāko spēlētāju.

Taču jau pēc sezonas tika konstatēts, ka čempionāta izskaņā veiktajās dopinga analīzēs ir atklāts paaugstināts testesterona līmenis. Tika ziņots, ka tas ir "visaugstākais kāds vien ir fiksēts MLB spēlētājiem". Vēlāk gan noskaidrojās, ka Brauns nav lietojis ne anaboliskos steroīdus, ne arī kādas zāles, taču viela, kas izsauca testesterona līmeņa paaugstināšanos, ir iekļauta aizliegto preparātu sarakstā. Par šādu pārkāpumu atlētam tika piespriesta 50 maču diskvalifikācija.

Ziņas, ka Brauns ir pieķerts neatļauto preparātu lietošanā ātri vien kļuva par vienu no apspriestākajiem tematiem valstī, jo viņš bija tā sauktās "jaunās paaudzes" spēlētājiem, kam bija jāsimbolizē jaunais, "tīrais" MLB pēc tam kā vairākas 90-to gadu beisbola zvaigznes tika pieķertas dopinga lietošanā.

Tomēr, neskatoties uz ēnu, kas krīt pār atlētu, Raiens Brauns ir nolēmis ierasties Amerikas beisbola apskatnieku asociācijas (organizācija, kas piešķir MVP balvas) rīkotajā banketā, lai saņemtu sev piešķirto apbalvojumu un teiktu uzrunu. Banketa organizatori jau ir izplatījuši paziņojumu, ka situācija, kas ir radusies dažādu apstākļu dēļ, ir neierasta, taču viņi atbalsta sportistu, tāpēc pasniegs viņam balvu un ļaus teikt runu. Jāpiebilst, ka balsojuma rezultātā otro vietu cīņā par MVP titulu ieņēma Losandželosas "Dodgers" spēlētājs Mets Kemps.

Pats Brauns kopš skandalozo ziņu izplatīšanās vēl aizvien nebija piedalījies nevienā publiskā pasākumā un tagad, pēc viņa pārstāvju teiktā, kopā ar juristiem mēģinās iesniegt apelāciju, jo uzskata sev piespriesto diskvalifikāciju par nepamatotu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Vai R.Braunam ir jāpieņem MVP balva?

  • 30

  • 26

  • 5


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-01-18 22:19, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: grūti saprast, ko tur dod testosterons...
ko viņi māžojas - neolimpiskais sports, lai taču puļī iekšā visu, kas šķīst asinīs
Pilnīgi un Precīzi!
P.S....Par dopinga lietošanu diskvalificētais Brauns saņems caur MLB Latvijas Trīspirkstu Ordeni!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-18 22:23, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: grūti saprast, ko tur dod testosterons...
ko viņi māžojas - neolimpiskais sports, lai taču puļī iekšā visu, kas šķīst asinīs
Testesterons ir tā sauktais vīrišķais hormons, kas palīdz organismam atjaunoties pēc slodzēm (t.i., palīdz organismam ražot aizstājamās aminoskābes). Spēka sportā testesterona sintēzi pastiprinoši preparāti ir visai populāri (tas ir arī iemesls kāpēc daudzas sievietes bodibilderes vairāk izskatās pēc vīriešiem).

Kas attiecas uz Olimpisko jautājumu, tad beisbola un softbola sabiedrība mēģinās atgriezties Olimpiskajā programmā jau 2020. gadā. Tāpat tiek apsvērta iespēja izlases veidot tiešām no labākajiem sporta veida pārstāviem, t.i., iekļaujot MLB profus.

Bet nu nevar jau arī teikt, ka neolimpieši var ēst ko gribi. Beisbols, tāpat kā amerikāņu futbols, Ziemeļ un Dienvidamerikā ir ļoti populārs, kas nozīmē, ka arī šādu gadījumu ietekme uz sportu un sabiedrību kopumā ir ļoti būtiska.

Tas, ka liela daļa ziemeļamerikas PRO sportistu ēd ne visai atļautas vielas, tas, šķiet ir apstiprināts jau ne vienu reizi vien, tikai PRO līgu vadība negrib to afišēt, jo no tā atkarīga peļņa, tb viņi īsti nemaz negrib ar to cīnīties.

     [+] [-]

, 2012-01-18 23:09, pirms 12 gadiem
paši amerikāņi gan ir pilnīgi pārliecināti, ka viņu PRO līgās ir stingrākā dopinga kontrole atšķirībā no Eiropas - tāpēc arī Kobe un A-Rod uc brauc uz šejieni "ārstēties" ..

     [+] [-]

, 2012-01-19 14:12, pirms 12 gadiem
zigiss rakstīja: paši amerikāņi gan ir pilnīgi pārliecināti, ka viņu PRO līgās ir stingrākā dopinga kontrole atšķirībā no Eiropas - tāpēc arī Kobe un A-Rod uc brauc uz šejieni "ārstēties" ..
Nu kā nu kurš (kā jau vienmēr). Par šo problēmu, no amerikāņu skatu punkta, ir uzņemta filma "Bigger, Stronger, Faster", kur, manuprāt, ir uzskatāmi parādīts kā tas, ka daudzu miljonu jauno atlētu elki lieto dopingu (AAS), ietekmē jauno sportistu uzskatus.