Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Cardinals" un "Rangers" cīnīsies par "World Series" čempionu titulu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Cardinals" un "Rangers" cīnīsies par "World Series" čempionu titulu
Sentluisas "Cardinals" svin iekļūšanu "World Series"
Foto: AP/Scanpix

Jau šonakt ar maču Sentluisas "Busch Stadion" arēnā sāksies Augstāko beisbola līgu (MLB) Pasaules sērija, jeb finālspēles, kurās tiksies mājnieki, desmitkārtējie MLB čempioni Sentluisas "Cardinals" un Teksasas Rangers", kuriem šī ir otrā finālsērija pēc kārtas.

Sentluisas "Cardinals" paveica brīnumu regulārās sezonas izskaņā, bet vēl lielākus brīnumus viņi rāda izslēgšanas spēlēs, jo no tālākās cīņas ir izslēguši gan vienus no galvenajiem šīs sezonas favorītiem Filadelfijas "Phillies", gan nu jau arī Milvokī "Brewers".

Septembrī Sentluisas "Cardinals" jau gandrīz vai varēja atvadīties no izslēgšanas mačiem, jo, Atlantas "Braves" bija par 10 uzvarām vairāk, taču "Cardinals" veica fantastisku finiša spurtu, kas kopā ar atlantiešu neveiksmēm ļāva viņiem iegūt Nacionālās līgas izslēgšanas spēļu turnīra "wild card". Taču iemesla priekiem bija pamaz, jo pirmajā izslēgšanas maču kārtā viņiem bija jātiekas ar vienu no galvenajiem pretendentiem uz spēlēšanu Pasaules sērijā – Filadelfijas "Phillies".

Visas prognozes pirms sērijas bija par labu "Phillies", taču Sentluisas beisbolisti parādīja, ka pēc neticamās atspēlēšanās regulārās sezonas izskaņā, "play-off" mačos viņi var spēlēt mierīgi, jo zaudēt "Cardinals" nevarēja neko, tikai iegūt. Lai arī pirmajā mačā viņi zaudēja, beigu beigās sentluisieši prata sēriju novest līdz izšķirošajam, piektajam, mačam, kurā ar 1:0 arī uzvarēja. Sērija pret savas divīzijas konkurentiem no Milvokī gan bija pārliecinošāka un panākumu iedvesmoti "Cardinals" uzveica "Brewers" ar 4:2, trijās uzvarās pārspējot pretiniekus ar vismaz sešu punktu pārsvaru.

Savukārt Teksasas "Rangers", kuriem šī būs jau otrā "World Series" finālsērija pēc kārtas gan iztika bez drāmām, jo regulārajā sezonā pārliecinoši uzvarēja Amerikas līgas rietumu divīzijā, pie reizes arī uzstādot komandas visu laiku labāko vienas sezonas uzvaru rādītāju (96 uzvaras). Izslēgšanas mači gan viņiem sākās ar aukstu dušu, jo pret Tampabejas "Rays", pirmajā spēlē, "reindžeri" piedzīvoja sagrāvi – 0:9. Kā vēlāk izrādījās, šāds zaudējums bija tieši laikā, lai komanda saņemtos un visu izslēgšanas spēļu tālākajā gaitā viņi vairs nepieļāva sev nekādas vaļības – trīs uzvaras pēc kārtas pret "Rays", bet Detroitas "Tigers" sērijā tika uzveikti ar 4:2, pēdējā mačā pieliekot punktu ar 15:5.

Kas bija abu komandu līderi līdz šim aizvadītajās izslēgšanas turnīra spēlēs? Sentluisas "Cardinals" uz priekšu ved gan tie paši spēlētāji, kas ierasts, Alberts Puhols, Mets Holidejs, Jadiers Molina, Kriss Kārpenters gan arī jaunie varoņi – Lenss Berkmans un, šīs sezonas jaunatklājums, Deivids Frīse, kurš savā pirmajā nopietnajā sezonā "lielajās līgās" ir pierādījis, ka var ne tikai palīdzēt "lielajiem onkuļiem", bet pats ir attiecināms uz šo grupu, jo vēl vairāk pēc izcīnītā Nacionālās līgas fināla MVP titula.

Teksasas vienībai līderis vēl aizvien ir Nelsons Kruzs, Aiens Kinslers un Maikls Kinslers, taču arī šīs sezonas papildinājumi – Adrians Beltre un Maiks Napoli dod lielu ieguldījumu komandas spēlē. Uz "uzkalniņa" labu spēli rāda Aleksijs Ogando, gan Neftali Felizs.

Jāpiebilst, ka Teksasas "Rangers" komandas vēsturē šī viņiem būs tikai otrā Pasaules sērija
(pagājušogad viņi piekāpās Sanfrancisko "Giants"), savukārt Sentluisas "Cardinals" šis ir 18. Nacionālās līgas čempionu tituls, bet līdz šim viņi ir izcīnījuši 10 "World Series" čempionu titulus, līdz šim pēdējo reizi – 2006. gadā.

MLB "World Series" 2011. gada kalendārs

#ViesiMājniekiDatums
1."Rangers""Cardinals"19.10
2."Rangers""Cardinals"20.10
3."Cardinals""Rangers"22.10
4."Cardinals""Rangers"23.10
*5."Cardinals""Rangers"24.10
*6."Rangers""Cardinals"26.10
*7."Rangers""Cardinals"27.10

"*" - ja nepieciešams

Izmantotie resursi:
The Official Site of Major League Baseball |...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Kura komanda izcīnīs Komisāra balvu?

  • 13

  • 10


  +1 [+] [-]

, 2011-10-17 20:40, pirms 13 gadiem
Visu izšķirs pičeri. Pagaidām lieku uz "Cardinals", viņiem pirmkārt starting pičeri ir labāki - Kārpenters,Lohse un Garsija, kā arī "bullpens" šķiet ir nedaudz labāks, lai arī pret "Brewers" spēlēja drausmīgi.

  +4 [+] [-]

, 2011-10-19 17:31, pirms 13 gadiem
interesanti, ka STL pičers A.Rhodes sezonas laikā pārnāca tieši no TEX un pēc noteikumiem saņems uzvarētāja gredzenu pat tad ja viņa tagadējā komanda STL zaudēs. pie tam lielāko daļu algas viņam vēl maksā no TEX. laba kluba izvēle, jo džekam 41 gads un laikam pēdējā iespēja titulam.

vispār šis tāds 7ais gadījums vēsturē, kad džeks vēl pirms WS sākuma jau ir garantējis sev uzvarētāja gredzenu.