Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Frīmens pamet čempioni "Braves" un saņems 162 miljonus Losandželosā

Frīmens pamet čempioni "Braves" un saņems 162 miljonus Losandželosā
Fredijs Frīmens, Foto:AFP/Scanpix

2021. gada Augstāko beisbola līgu (MLB) čempionvienība Atlantas "Braves" ir palikusi bez sava līdera un var teikt, ka arī talismana, jo pirmās bāzes spēlētājs, komandas līderis Fredijs Frīmens ir izvēlējies karjeru turpināt Losandželosas "Dodgers" rindās.

Par Frīmena likteni tika runāts vēl labu laiku pirms lokauta izsludināšanas, bet pēc tam kā jaunais kolektīvais līgums tika parakstīts, kas nozīmēja, ka komandas atkal var domāt un darīt visu, lai uzlabotu sastāvus gaidāmajai sezonai, dažāda veida baumas intensificējās ar lielāku sparu.

Šodien ir kļuvis zināms, ka Fredijs Frīmens karjeru turpinās Losandželosas "Dodgers" rindās, jo ir vienojies ar komandu par 162 miljonus ASV dolāru lielu līgumu, kas ilgs sešus gadus.

Atlantas "Braves" rindās Frīmens pavadīja visus 12 savas līdzšinējās "lielo līgu" karjeras gadus, kuru laikā bez jau pieminētās uzvaras 2021. gada Pasaules sērijā, piecas reizes kļuva par "All-Stars" mača dalībnieku, 2020. gadā tika atzīts par Nacionālās līgas MVP, kā arī tika pie daudzām citām individuālajām balvām.

Kā arī...

- Savukārt metējs Zaks Grainkī, gluži pretēji Frīmenam, pēc vairāku gadu "klejošanas" pa MLB, nu ir atgriezies komandā, kurā debitēja MLB, jo noslēdza viena gada līgumu ar Kanzassitijas "Royals", par ko plāno saņemt 13 miljonus ASV dolāru.

Grainkī ir seškārtējs "All-Stars" maču dalībnieks, kā arī 2009. gada Amerikas līgas Saja Janga balvas ieguvējs, t.i., šīs sezonas labākais metējs. Tāpat viņš divreiz ir bijis MLB vidēji mačā pieļauto skrējienu līderis. Par pašlaik 38 gadus veco metēju saka, ka ir jā notiek diezgan lielam brīnumam, lai nākotnē viņš nekļūtu par Slavas zāles dalībnieku.

- Savukārt trešās bāzes spēlētājs Kriss Braients, kurš lielāko daļu karjeras pavadīja Čikāgas "Cubs" rindās, bet iepriekšējā sezonā tika aizmainīts uz Sanfrancisko "Giants", ir nolēmis ilgi rietumkrasta pilsētā neuzturēties, bet pārvākties tālāk ASV vidienē, tuvāk kalniem, jo ir parakstījis līgumu uz septiņiem gadiem ar Kolorado "Rockies" vienību. Līguma summa – 182 miljoni ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.