Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Cubs" kā pirmie nodrošina vietu MLB "play-off"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Cubs" kā pirmie nodrošina vietu MLB "play-off"
Foto:AFP/Scanpix

Pateicoties konkurentu neveiksmei, Čikāgas "Cubs" ir kļuvuši par pirmo komandu Augstākajās līgās, kura ir izcīnījusi vietu šīs sezonas izslēgšanas mačos.

Čikāgas "Cubs" aizvadītajā naktī piekāpās Milvokī "Brewers" ar 4:5, taču spēļu dienas beigās viņi vienalga bija priecīgi. Par iemeslu tam bija fakts, ka Sentluisas "Cardinals" arī piedzīvoja neveiksmi ar 2:6 piekāpjoties Sanfrancisko "Giants".

Šoreiz gan čikāgieši nebija tik ļauni, lai priecātos par konkurentu neveiksmēm, taču tieši šis Sentluisas zaudējums ļāva MLB labākajai komandai jau priekšlaicīgi nodrošināt pirmo vietu Nacionālās līgas centrālajā divīzijā, kas automātiski deva arī vietu izslēgšanas mačos. Jāpiebilst, ka "Cubs" šī ir pirmā uzvara divīzijā kopš 2008. gada.

Jāsaka gan, ka pats fakts, ka Čikāga uzvarēja divīzijā un kā pirmā nodrošināja vietu izslēgšanas mačos nav nekāds brīnums, jo komanda sezonu sāka ar 25 uzvarām 31 mačā un, lai arī ap "All-Stars" mača laiku viņi piebremzēja savu uzvaru gājienu, augustā komanda atkal uzplauka un 28 mačos tika pie 22 uzvarām. Tāpat ir jāatzīmē tas fakts, ka šī ir tikai ceturtā reize komandas ilgajā pastāvēšanas vēsturē, kad "Cubs" divas sezonas pēc kārtas iekļūst izslēgšanas mačos.

Interesanti, ka savu līdz šim pēdējo čempionu titulu "Cubs" ieguva 1908. gadā, t.i., pirms 108 gadiem un, kā parasti komandas nelabvēļi izsakās, ka Čikāgas "Cubs" savu pēdējo titulu ir izcīnījuši tad, kad vēl pastāvēja Osmaņu impērija.

MLB regulārā sezona, 15.09.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsGiants2:6
TwinsTigers5:1
IndiansWhite Sox1:2
RaysOrioles7:6
PiratesPhillies15:2
YankeesRed Sox5:7
AthleticsRoyals14:5
BrewersCubs5:4
DodgersDiamondbacks3:7
Blue JaysAngels7:2

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...