Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB spēlētāji un darbinieki piedalās zinātniskā pētījumā par Covid-19 izplatību

Agris Suveizda

MLB spēlētāji un darbinieki piedalās zinātniskā pētījumā par Covid-19 izplatību
Foto: Zumapress.com/Scanpix

ASV Beisbola līgas jeb MLB darbinieki ir piekrituši piedalīties masveida pētījumā, kurā līdz pat 10 tūkstošiem cilvēku organismā tiks pētīta koronavīrusa antivielu klātbūtne. Ar šo pētījumu zinātnieki cer iegūt pilnvērtīgāku ainu par to, kādi ir vīrusa izplatības patiesie apmēri ASV lielajās metropolēs.

Pētījumu veic Stenforda universitāte, Dienvidkalifornijas universitāte un Sporta medicīnas pētniecības un pārbaužu laboratorija. Pētījuma dalībniekiem tiks veiktas pārbaudes, kuru rezultāti būs zināmi 10 minūšu laikā un kurās tiks meklētas divu antivielu pēdas, lai apstiprinātu vai noliegtu, ka persona par spīti simptomu trūkumam ir bijusi inficēta ar Covid-19.

"Kādēļ tieši MLB darbinieki? Piedāvāju arī citām organizācijām, bet MLB reaģēja visātrāk. Viņi bijuši ārkārtīgi atsaucīgi un elastīgi. Mēģinām izveidot zinātnisko pētījumu, kāds parasti prasītu vairākus gadus, bet tagad tas būs dažu nedēļu jautājums," sacīja Stenforda universitātes profesors Džejs Bhatačarja.

Beisbola līgas sākums bija paredzēts jau 26. martā, tomēr Covid-19 pandēmijas dēļ 2020. gada sezonas sākumu nācās atlikt uz nenoteiktu laiku. Šī ir pirmā reize kopš 2001. gada 11. septembra teroraktiem, kad MLB sezona ir apturēta.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mlb/story/_/id...