Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Maiami Stentonam gatavi piedāvāt 325 miljonu līgumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Maiami Stentonam gatavi piedāvāt 325 miljonu līgumu
Džankarlo Stentons
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Maiami “Marlins” ar sava spēlētāja Džankarlo Stentona aģentiem risina pārrunas par jauna līguma noslēgšanu. Tiek ziņots, ka pašlaik kā viens no variantiem tiek izskatīts ilgtermiņa līgums par kopējo summu vismaz 300 miljoni ASV dolāru.

Maiami “Marlins” komandas prezidents Maiks Hils un Džankarlo Stentona aģents Džoels Volfs ir sēdušies pie galda, lai panāktu vienošanos par beisbolista jauno līgumu. Lai arī pašlaik vēl nav runas par līguma noslēgšanu, tiek ziņots, ka pašlaik kā pilnīgi reāls variants tiek apspriests ilgtermiņa līguma piedāvājums, kura kopējā summa sasniegs vai pat pārsniegs 300 miljonus ASV dolāru. Neoficiāli avoti ziņo, ka pēdējais variants, kas ir ticis apspriests bija vienošanās uz 12 sezonām par 325 miljoniem ASV dolāru.

25 gadus vecais Džankarlo Stentons aizvadītajā sezonā bija komandas līderis, kurš, lai arī bija spiests izlaist sezonas beigas dēļ savainojuma (vienā no mačiem bumbiņa trāpīja viņam pa seju), bija Nacionālās līgas produktīvākais “Home run” sitējs, 37 reizes izsitot bumbiņu ārpus laukuma (karjerā kopā – 154 šādi sitieni), kas arī bija otrais labākais rādītājs visā līgā. Tāpat viņš iesita 105 punktus, kas bija tikai par sešiem mazāk kā līgas līderim Adrianam Gonzalezam.

Jāpiebilst, ka Stentonam esošais līgums beigsies tikai pēc 2016. gada sezonas, t.i., tas ir spēkā vēl divas sezonas. Neskatoties uz to Maiks Hils kā šīs starpsezonas prioritāti ir izcēlis tieši sava vadošā sitēja nolīgšanu uz ilgāku termiņu. Vēl interesantāka šī situācija ir tādēļ, ka 2014. gada sezonā “Marlins” komandai bija pats mazākais algu budžets visā MLB, jo algās viņi nērēja nepilnus 50.6 miljonus ASV dolāru, kas ir gandrīz piecas reizes mazāk nekā Losandželosas “Dodgers” un Ņujorkas “Yankees” vienības, kuras ir līgas līderi šajā ziņā.

Savukārt pats lielākais līgums starp šobrīd aktīvajiem spēlētājiem ir “Yankees” veterānam Aleksam Rodrigezam, kurš 2015. gadā atgriezīsies pēc vienas sezonas diskvalifikācijas par aizliegtu preparātu lietošanu. Viņš savulaik bija noslēdzis līgumu par 275 miljoniem ASV dolāru. Nevienam citam beisbolistam līguma kopējā summa nav pārsniegusi 248 miljonus, bet virs 200 miljoniem vērtas vienošanās ir noslēguši septiņi pašlaik spēlējoši beisbolisti.

Individuāli lielākā alga gaidāmajā sezonā būs nesen par Nacionālās līgas MVP kļuvušajam Losandželosas “Dodgers” metējam Kleitonam Keršavam – nepilni 32.6 miljoni ASV dolāru, nevienam citam nākamgad vairāk kā 30 miljoni (starp pašlaik aktīvajiem līgumiem) nav paredzēti.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-11-14 20:15, pirms 10 gadiem
No kurienes šajā dīvainajā un garlaicīgajā sporta veidā ir tāda nauda?

  +1 [+] [-]

, 2014-11-14 20:19, pirms 10 gadiem
senscore rakstīja: No kurienes šajā dīvainajā un garlaicīgajā sporta veidā ir tāda nauda?
Ja jau cilvēki nāk uz spēlēm un maksā par to naudu (turklāt, ne mazu naudu), tb tieši no turienes arī ir tāda nauda, tad, varbūt, sporta veids nav nemaz tik garlaicīgs un dīvains?

     [+] [-]

, 2014-11-14 20:40, pirms 10 gadiem
Pirmā doma, kas iešāvās prātā - "Dolphins" grib iznīcināt "Cardinals".

  -1 [+] [-]

, 2014-11-14 22:53, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ja jau cilvēki nāk uz spēlēm un maksā par to naudu (turklāt, ne mazu naudu), tb tieši no turienes arī ir tāda nauda, tad, varbūt, sporta veids nav nemaz tik garlaicīgs un dīvains?
Šis sporta veids ir dikti garlaicīgs, līdzīgi kā amerikāņu futbols, ar ilgām pauzēm - grūti to nosaukt par sportu.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-14 22:58, pirms 10 gadiem
MANGOOSE rakstīja: Šis sporta veids ir dikti garlaicīgs, līdzīgi kā amerikāņu futbols, ar ilgām pauzēm - grūti to nosaukt par sportu.
A zini kas ir interesanti? Parasti par to, ka beisbols un amfutbols ir neinteresants un ar "ilgām pauzēm", stāsta tie, kas nemaz nezina ne spēles noteikumus, ne to priekš kam ir tās pauzes.

Nē, godīgi, es vēl neesmu redzējis/saticis nevienu cilvēku, kurš, labi orientējoties kādā no šiem sportiem (vai abos) teiktu, ka tas ir neinteresants.

Protams, ka, ja nezini noteikumus, spēlētājus, komandas, vēsturi, nesaproti kas un kā, tad nav interesanti. Taču tas ir nevis sporta veida trūkums, bet katra individuālā izvēle.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-14 23:06, pirms 10 gadiem
Kāda atšķirība ko šīs pauzes nozīmē? Vecis paskrien 30 sekundes un minūti atpūšas! Neuzskatu to par sporta veidu, turklāt tie "sportisti" tur ir pārpumpēti ar hormoniem.

     [+] [-]

, 2014-11-14 23:21, pirms 10 gadiem
MANGOOSE rakstīja: Kāda atšķirība ko šīs pauzes nozīmē? Vecis paskrien 30 sekundes un minūti atpūšas! Neuzskatu to par sporta veidu, turklāt tie "sportisti" tur ir pārpumpēti ar hormoniem.
Pasaules līmeņa sprinteri skrien 10 sekundes un starp skrējieniem atpūšas 24 h dažubrīd. Tas tā, protams, humoram.

Amerikāņu futbolā pauzes ir nevis lai atpūstos, bet lai pārgrupētu uzbrukumu/aizsardzību nākamajai izspēlei. Tas vienkārši ir pārāk sarežģīts sports, lai visu varētu izdarīt "gaitā esot". NFL komandām izspēļu grāmatas (turklāt, katrai tās ir individuālas, izstrādātas atbilstoši tam kādi spēlētāji ir komandas rīcībā) ir vairākos, teiksim tā, "sējumos". Komandu reāli vada nevis, teiksim, galvenais un asistents, bet gan treneru un koordinatoru korpuss, kas pats pa sevi ir komanda 2 basketbola komandu apjomā. Ne velti amfutbolu sauc par šahu uz lielā laukuma.

Tai pašā beisbolā, kad ir pauzes starp metieniem, notiek komunikācija starp metēju, ķērāju, menedžeri, treneriem (turklāt zīmju valodā), jo tā arī ir stratēģiska spēle, kur viss ir izrēķināts (līdz mazākajam sīkumam), lai spēlētājiem atliktu tikai precīzi darīt to, kas jādara. Par katru beisbolistu ir zināms kur, kā, kad jāmet, katram metējam ir savi metieni ar kuriem viņi strādā (jā, tādi ir vairāki, katram savs ir spēcīgākais) un izejot no tā tiek vadīta spēle.

Lai varētu runāt par sportu salīdzinošo "interesantumu" (kas pats pa sevi ir subjektīvisms), ir pilnībā jāpārzin spēle. Savādāk argumenti ir tādi no gaisa pagrābti. Ja tev nepatīk beisbols vai amfutbols... nu nepatīk... nu ko te izdarīsi... man, piemēram, nekādu baudu nesagādā volejbols. Bet es tač nesaku, ka tas ir neinteresants vai kāds.

Par hormoniem runājot, vari lieki neuztraukties - viss PRO sports peld sulā.

     [+] [-]

, 2014-11-14 23:36, pirms 10 gadiem
Ar sportu domāju, cik daudz ir darbība, diez vai skatītājiem ir interesanti skatīties tās pauzes, vai arī pašam spēlēt to spēli izmantojot tās pauzes. Amerikāņu futbolu neesmu spēlējis, bet beisbolu esmu - pašam interesanti, bet ja jāskatās tās pauzes, tur nenotiek nekāda aktivitāte jeb "action".
Tevis minētās "sporta" spēles, tad var pielidzināt šaham, kuru daži nemaz neuzskata par sporta spēli.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-14 23:59, pirms 10 gadiem
MANGOOSE rakstīja: Ar sportu domāju, cik daudz ir darbība, diez vai skatītājiem ir interesanti skatīties tās pauzes, vai arī pašam spēlēt to spēli izmantojot tās pauzes. Amerikāņu futbolu neesmu spēlējis, bet beisbolu esmu - pašam interesanti, bet ja jāskatās tās pauzes, tur nenotiek nekāda aktivitāte jeb "action".
Tevis minētās "sporta" spēles, tad var pielidzināt šaham, kuru daži nemaz neuzskata par sporta spēli.
Es gan nezinu kur un kā tev ir sanācis spēlēt, taču man liekas, ka gluži nopietni tas nav bijis (pretēji nebūtu tādas neizpratnes beisbola spēles pamatos).

Beisbolā tās pauzes nav obligātas, spēlētāji paši velk laiku garumā, ja nu kas. Pēc idejas, noteikumi to neaizliedz, varētu fiksi izmētāt savus metienus pičeri, bateri pavicināt nūjas un stundas laikā viss beigtos.

Taču ir arī jāsaprot, ka mest nu teiksim 100 metienus (PRECĪZUS METIENUS) pēc kārtas ar ātrumu 150-160 km/h nav gluži tas pats kas pamētāt bumbu pa grozu. Tāpat jāsaprot, ka tā ir arī psiholoģiska cīņa, lai ar ilgāku pauzi, vai vēl kkā izsistu pretinieku no ritma, vai, tieši otrādi, pašam atgrieztos ritmā un noskaņoties.

Par ekšenu runājot... nu.. kā jau teicu - tas viss ir ekšens. VISU LAIKU kā beisbolā, tā amfutbolā kkas notiek. Tas, ka paši sportisti kko nedarbojas visu laiku... tak futbolā, tas ko te uzskata par parasto, ar nav tā, ka bumba visu laiku būtu cīņā un notiktu aktīva darbība. Tāpat to atspēlē uz aizmuguri vai malā kkur, kur jau skatās ko tālāk darīt. Tāpat, vienā konkrētā izspēlē darbojas spēlētāji nu... 3-4 maksimums. Pārējie, ja mēs sākam runāt tāpat kā to dara par amfutbolu vai beisbolu, uz laukuma vienkārši "ir" (tas nekas, ka viņiem ir savi uzdevumi, atbildība, sedzamās zonas utt., viņi jau aktīvi nepiedalās spēlē... )

Jau pieminētais volejbols ir tieši tāds pats kā ZAmerikas duets - izspēle, pauze, izspēle, pauze. Ar to līdzība nebeidzas. Tāpat volejbolā ir konkrētas pozīcijas, kurās katrs spēlē (vienā noteiktā izspēlē), un tās, faktiski viņi izspēles laikā nevar mainīt utt.

Atkārtošos vēlreiz - nevajag mēģināt savu subjektīvo nepatiku pret konkrētiem sporta veidiem mēģināt pārcelt uz tādu globālu līmeni un teikt, ka tie ir neinteresanti pēc būtības (ja beisbols tāds būtu, tad par to nefantu abas Amerikas un praktiski visa Āzija).
Tie ir tieši tādi paši kā hokejs, futbols, basketbols vai rokasbumba. Katrs izvēlas savu.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-15 00:14, pirms 10 gadiem
To, ka beisbols ir neinteresants var pateikt tikai asolūti diletanti!!!
Spēlējis te viņš ir. Tas, ka jūs pagalmā, saskatījušies amerikāņu filmas mēģinājāt kaut ko atdarināt, nenozīmē, ka jūs spēlējāt.

Hokejā, kad ir palikusi minūte līdz spēles beigām, atspēlēt 2 vārtu deficītu ir ļoti grūti. Beisbolā, pie skaita 0-2, esot zaudētājos ar 3 punktiem, ar vienu vienīgu sitienu var ne tikai atspēlēties, bet arī uzvarēt. Un vienalga cik labi kāda komanda ir spēlējusi līdz šim. Te nav spēles laika, ko var nobamalēt!

  -1 [+] [-]

, 2014-11-15 01:33, pirms 10 gadiem
MANGOOSE rakstīja: Šis sporta veids ir dikti garlaicīgs, līdzīgi kā amerikāņu futbols, ar ilgām pauzēm - grūti to nosaukt par sportu.
Par beisbolu piekrītu, bet am. futbols ir labākais sporta veids pasaulē, manuprāt!

  -1 [+] [-]

, 2014-11-15 04:23, pirms 10 gadiem
MANGOOSE rakstīja: Šis sporta veids ir dikti garlaicīgs, līdzīgi kā amerikāņu futbols, ar ilgām pauzēm - grūti to nosaukt par sportu.
^^^^^ I'm WITH STUPID! ^^^^

  -1 [+] [-]

, 2014-11-15 04:28, pirms 10 gadiem
MANGOOSE rakstīja: Ar sportu domāju, cik daudz ir darbība, diez vai skatītājiem ir interesanti skatīties tās pauzes, vai arī pašam spēlēt to spēli izmantojot tās pauzes. Amerikāņu futbolu neesmu spēlējis, bet beisbolu esmu - pašam interesanti, bet ja jāskatās tās pauzes, tur nenotiek nekāda aktivitāte jeb "action".
Tevis minētās "sporta" spēles, tad var pielidzināt šaham, kuru daži nemaz neuzskata par sporta spēli.
Nedod Dievs, redzēšu Tavu rīkli pie šaha, dambretes (īpaši, kad izcīnīsim kādu lielo titulu, kas notiek reizi pāris gados_), svarcelšanas (jau parīt) un BMX rakstiem. Pat Girgensons aizvada tikai vidēji 3 spēles nedēļā, kurā katrā ir pa 3 (periodu skaits) x 3 (pauzes perioda laikā) x 5 (pauzes ilgums) min pārtraukumi reklāmām. Jei bogu ielīsisi NHL vai NBA rakstos, sūdus no manas paduses ēdīsi

  -1 [+] [-]

, 2014-11-15 04:29, pirms 10 gadiem
P.S. Labāk nedomā, atstāj to padarīšanu cilvēkiem, kas to spēj