Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Rodrigezs noslēdz karjeru Ņujorkā

Juris Miņins
Juris Miņins

Leģendārais Rodrigezs noslēdz karjeru Ņujorkā
Alekss Rodrigezs
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī viens no visu laiku labākajiem Augstāko beisbola līgu (MLB) spēlētājiem Alekss Rodrigezs aizvadīja savu pēdējo spēli Ņujorkas “Yankees” sastāvā, palīdzot ar 6:3 pārspēt Tampabejas “Rays”. Iespējams, ka šī ir arī pēdējā Rodrigeza spēle vispār.

Iepriekš jau rakstījām par to, ka Ņujorkas “Yankees” un Alekss Rodrigezs, lai risinātu problēmu, kas skar spēlētāja zemo produktivitāti un lielo atalgojumu, bija nolēmuši, ka šīs piektdienas mačs būs pēdējais 41 gadu vecajam spēlētājam “Yankees” kreklā un pēc šīs spēles viņš varēs slēgt līgumu ar jebkuru citu komandu vai arī palikt Ņujorkā kā konsultants.

Tā kā pagaidām par Rodrigeza nākotni ir dzirdētas tikai baumas, tad ir ļoti liela iespējamība, ka šis mačs ir arī pēdējais lieliskā, taču neviennozīmīgi vērtētā beisbolista karjerā.

Interesanti, ka, lai arī šosezon Rodrigezs rādīja ļoti vāju spēli, pēdējos divos mačos viņš katrā guva pa punktam, arī pret “Rays”, kad pirmajā iningā izlīdzināja rezultātu.

Kopumā “Yankees” svinēja uzvaru ar 6:3, kas bija vienības trešā uzvara pēc kārtas.

No pārējām spēlēm var izcelt Čikāgas “Cubs” graujošo uzvaru pār Sentluisas “Cardinals” ar 13:2. Tāpat jāatzīmē, ka šonakt tika gūti vairāki “Grans Slam Home run” sitieni, t.i., bumbiņas tika raidītas ārā no laukuma brīdī, kad visas bāzes bija pilnas, tādējādi tika gūts maksimālais punktu skaits, ko var gūt viens beisbolists, bet Henlijs Ramirezs no Bostonas “Red Sox” divreiz izsita trīs punktu “Home run” sitienus.

MLB regulārā sezona, 12.08.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsCubs2:13
RaysYankees3:6
BravesNationals8:5
RockiesPhillies6:10
AstrosBlue Jays5:3
DiamondbacksRed Sox4:9
AngelsIndians3:13
PadresMets8:6
White SoxMarlins4:2
TigersRangers5:8
RedsBrewers7:4
MarinersAthletics3:6
PiratesDodgers5:1
OriolesGiants5:2

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...

     [+] [-]

, 2016-08-13 09:26, pirms 8 gadiem
Steroīdu klucis, kāda tur leģenda. Tas, ka viņam tikai pāris reizes atklāja dopingu, nenozīmē, ka viņš visu karjeru nav lietojis. Uzpūsts burbulis un viss. Amerikāņiem gan, protams, tādi čaļi patīk.

     [+] [-]

, 2016-08-13 09:32, pirms 8 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Steroīdu klucis, kāda tur leģenda. Tas, ka viņam tikai pāris reizes atklāja dopingu, nenozīmē, ka viņš visu karjeru nav lietojis. Uzpūsts burbulis un viss. Amerikāņiem gan, protams, tādi čaļi patīk.
Tā laika MLB tikumi bija tādi kādi tie bija...

     [+] [-]

, 2016-08-13 10:16, pirms 8 gadiem
Arī steroīdu klučiem jāmāk trāpīt pa bumbiņu. Nekad nav simpatizējis ARod(vairāk Gārdners un Džīters), bet mazliet žēl par tiem 700 HR.

     [+] [-]

, 2016-08-13 10:18, pirms 8 gadiem
Tagad no visas sirds var turpināt just līdzi Migijam, lai pārspēj Bonda rekordu. Tas tik būtu kaut kas!

     [+] [-]

, 2016-08-13 10:32, pirms 8 gadiem
nightee rakstīja: Arī steroīdu klučiem jāmāk trāpīt pa bumbiņu. Nekad nav simpatizējis ARod(vairāk Gārdners un Džīters), bet mazliet žēl par tiem 700 HR.
Ja piepildās baumas par A-Rod karjeras turpināšanos ("Marlins"?), tad vēl ir visas iespējas.

     [+] [-]

, 2016-08-13 10:51, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ja piepildās baumas par A-Rod karjeras turpināšanos ("Marlins"?), tad vēl ir visas iespējas.
Tad gan. Vienīgi, mājas parkā (Marlins Park) HR uzsist ir krietni grūtāk, vismaz man tā vienmēr licies. Augsts gaisa mitrums + jumts..

     [+] [-]

, 2016-08-13 10:59, pirms 8 gadiem
nightee rakstīja: Tad gan. Vienīgi, mājas parkā (Marlins Park) HR uzsist ir krietni grūtāk, vismaz man tā vienmēr licies. Augsts gaisa mitrums + jumts..
Gan jau tos 4 kaut kā izmocīs.

     [+] [-]

, 2016-08-13 17:34, pirms 8 gadiem
cik es sapratu, tad šķiršanās iemesls nav JM regulāri atkārtotā "ļoti vājā spēle". nav vairs komandas līderis, bet tāpat - ja nemaldos, tad skatoties vidēji uzsistos home-run pret at bats - tāpat labākais NYY!

bet komanda izlēma mainīt stratēģiju un attīstīt jaunos spēlētājus, samazinot veco milzīgi apmaksāyo veču īpatsvaru sastāvā

     [+] [-]

, 2016-08-13 18:02, pirms 8 gadiem
Daniel rakstīja: cik es sapratu, tad šķiršanās iemesls nav JM regulāri atkārtotā "ļoti vājā spēle". nav vairs komandas līderis, bet tāpat - ja nemaldos, tad skatoties vidēji uzsistos home-run pret at bats - tāpat labākais NYY!

bet komanda izlēma mainīt stratēģiju un attīstīt jaunos spēlētājus, samazinot veco milzīgi apmaksāyo veču īpatsvaru sastāvā
Nu jau, nu jau... par komandas stratēģijas maiņu tiku rakstījis gan, pieminot to vairākkārtīgi (gan dedlaina sakarā, gan pirms oficiālā paziņojuma A-Rod situācijā).

Par to statistikas sastāvdaļu - cipari rāda visu ko, kā labo, tā slikto, taču A-Rod vienkārši vairs nav ne līderis, ne komandas vilcējs, ko no viņa gaidīja, jo neba, ja viņš rādītu tādu spēli kā pirms gada, viņam neļautu pabeigt sezonu... .

Par statistiku, kas, protams, man patīk - 4% AB viņam ir noslēgušies ar HR. Pirms gada bija 6%, tb par 50% labāk.
Tāpat viņa .200 AVG ir sliktākais visā karjerā, bet .247 OBP - otrs sliktākais karjerā, tb švakāk bija tikai debijas sezonā.

Un, visbeidzot, kas parāda kopējo devumu komandai - viņa WAR rādītājs ir -1.1, kas ir visšvakākais visā karjerā un tikai pirmajās divās sezonās viņš ir bijis mīnusos (nelielos). Vienkārši sakot, šosezon ar Rodrigezu sastāvā komanda biežāk zaudē nekā uzvar un tas viņa karjerā, tās produktīvajā daļā, ir tikpat kā nebijis gadījums.