Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Alonso otro reizi pēc kārtas uzvar MLB "Home run" derbijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Alonso otro reizi pēc kārtas uzvar MLB "Home run" derbijā
Pīts Alonso, Foto:USA Today/Sxanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komandas Ņujorkas "Mets" spēlētājs Pīts Alonso uzvarēja šonakt notikušajā "Home run" derbijā, kas ir ikgadējs "All-Star" maču pavadošais konkurss.

Pēc tam kā 2020. gadā MLB Zvaigžņu spēle izpalika, jo Covid-19 pandēmijas iespaidā regulārā sezona tika ievērojami saīsināta, bet "All-Star" mačs atcelts, šogad viss ir atgriezies ierastajās sliedēs un, kā jau ierasts, pirms Zvaigžņu mača tika aizvadīts arī "Home run" sitienu konkurss.

Līdzīgi kā tas ir NBA, kad pirms mača notiek "Slam Dunk" konkurss, arī "Home run" derbijs ir lielu skatītāju uzmanību piesaistošs konkurss, kas, iespējams, ir populārāks par pašu spēli. Tajā piedalās astoņi atsitēji, kas "playoff" formātā, tiekoties viens ar otru, noskaidro kurš ir labāks bumbiņas atsitējs.

Šogad konkursā piedalījās 2019. gada "Home run" konkursa uzvarētājs Pīts Alonso, sezonas labākais "Home run" sitienu izpildītājs Šohejs Otani, vietējās publikas mīlulis Trevors Storijs, kā arī Huans Soto, Salvadors Perezs, Mets Olsons, Trejs Mancini un Džoijs Gallo.

Jāsaka, ka vislielāko uzmanību sev piesaistīja tieši Losandželosas "Angels" pārstāvis Otani, jo viņš uz šo "All-Star" maču izspēli ieradās kā pirmais beisbolists, kurš spēlei ir kvalificējies gan kā metējs, gan atsitējs, turklāt ieradās ar regulārajā sezonā izpildītiem 33 "Home run" atsitieniem, kas ir pašlaik labākais rādītājs visā MLB.

Pirmajā kārtā viņam bija jātiekas ar Huan Soto no Vašingtonas "Nationlas". Jāsaka, ka cīņa abu divu atsitēju starpā norisinājās patiešām sīva, jo bija nepieciešami divi pagarinājumi, lai noskaidrotu uzvarētāju. Pirmajā reizē abiem bija pa 22 veiksmīgiem sitieniem, otrajā – 28 un tikai ar trešo piegājienu Huans Soto izcīnīja uzvaru ar 31:28.

Savukārt par pirmās kārtas veiksmīgāko atsitēju kļuva Ņujorkas "Mets" pārstāvis Pīts Alonso, kurš ar pirmo piegājienu veica 35 "Home run" atsitienus.

Tieši Alonso arī bija Soto pretinieks konkursa pusfinālā un arī tajā Alonso uzstādīja kārtas labāko rezultātu (16:15) un tika līdz finālam. Savukārt otrajā pusfinālā uzvarēja Trejs Mancini no Baltimoras "Orioles", pārspējot Trevoru Storiju ar 13:12.

Fināls arī izvērtās rezultāta ziņā gana spraigs, jo Pītam Alonso uzvara atnāca ar minimālu pārsvaru – 23:22.

Jāpiebilst, ka šī ir trešā reizes "Home run" derbiju rīkošanas vēsturē, kad viens spēlētājs uzvar divus konkursus pēc kārtas. Iepriekš tas bija izdevies Kenam Grifijam junioram un Joenim Cespadesam. Divas uzvaras derbijā ir arī Prinsam Fīlderam, taču tās netika izcīnītas pēc kārtas. Savukārt Kens Grifijs juniors ir līderis pēc kopējām uzvarām šajā konkursā, jo viņam tādas ir trīs.

Pati MLB "All-Star" spēle, kas notiek Denveras štata Kolorado pilsētā, uz kurieni tā tika pārcelta pēc tam kā MLB izteica nosodījumu par Džordžijas štatā pieņemtajiem minoritātes diskriminējošajiem vēlēšanu noteikumiem, risināsies naktī uz trešdienu.

Visi Pīta Alonso 2021. gada "Home run" derbijā veiktie veiksmīgi sitieni

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/