Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB sākas izslēgšanas cīņas

MLB sākas izslēgšanas cīņas
Klifs Lī
Foto: AP

Kā jau ierasts oktobrī, Augstāko Beisbola līgu (MLB) sezona iegājusi finiša taisnē - aizvadītajā naktī sākās trīs no četrām izslēgšanas spēļu sērijām, un visās spēlēs uzvaras svinēja laukuma saimnieki. Ceturtais duelis starp Losandželosas "Angels" un Bostonas "Red Sox" sāksies šonakt.

Amerikas līgas uzvarētāju Ņujorkas "Yankees" spēlē pret Minesotas "Twins" vadību spēles trešajā iningā ar 2:0 ieguva pārspēlē vietu izslēgšanas turnīrā ieguvušie "Twins", bet tie arī palika Minesotas vienības pirmie un vienīgie punkti spēlē. "Yankees" kapteinis Dereks Džeters ar divus punktus vērtu "home run" panāca neizšķirtu, bet Niks Svišers nākamajā iningā vadībā izvirzīja jau mājniekus. Atlikušajā laikā "Yankees" guva vēl četrus punktus un guva pārliecinošu uzvaru, pārspējot sāncenšus ar 7:2. Pie individuālās uzvaras tika Sī Sī Sabatija.

Lielisku spēli aizvadīja Filadelfijas "Phillies" metējs Klifs Lī, kurš līdz spēles pēdējam iningam spēja atstāt "uz nulles" Kolorādo "Rockies" sitējus, taču goda punktu Kolorādo komandai tomēr pašā spēles izskaņā izdevās gūt. Tas gan neko daudz nedeva, jo līdz tam "Phillies" jau bija guvuši piecus punktus un tā arī uzvarēja - 5:1. Jāpiebilst, ka Lī pēcsezonas izslēgšanas spēlēs piedalās pirmo reizi karjerā.

Losandželosas "Dodgers" un Sentluisas "Cardinals" spēlē pie vārda īsti netika abu komandu lielākās uzbrukuma zvaigznes - Menijs Ramiress un Alberts Puhols. Uz abiem vienīgo veiksmīgo sitienu ceturtajā iningā izpildīja "Dodgers" pārstāvošais Ramiress. Ar izcilu sniegumu neizcēlās arī abu komandu metēji - Džefs Vīvers un Kriss Kārpenters, kuri regulārajā sezonā bija vieni no līgas līderiem. Ieguvuši vadību ar Meta Kempa "home run", "Dodgers" to vairs ne reizi neatdeva un svinēja uzvaru pirmajā spēlē ar 5:3.

Interesanti, ka MLB uz citu lielo Ziemeļamerikas profesionālā sporta līgu fona izceļas ar to, ka izslēgšanas spēlēs iekļūst tikai astoņas labākās komandas - pa četrām Amerikas un Nacionālās līgas vienībām. Tas nozīmē, ka, lai varētu pacīnīties par vietu tā saucamajā Pasaules sērijā (MLB finālsērija - aut.), regulārās sezonas 162 spēļu maratons jānoslēdz ar uzvaru savā divīzijā vai jābūt labākajiem starp pārējiem.

MLB izslēgšanas spēles. Pirmā kārta

Amerikas līga

MājniekiViesiRezultātsSērijā
Ņujorkas "Yankees"Minesotas "Twins"7:21:0

Nacionālā līga

MājniekiViesiRezultātsSērijā
Losandželosas "Dodgers"Sentluisas "Cardinals"5:31:0
Filadelfijas "Phillies"Kolorādo "Rockies"5:11:0

Izmantotie resursi:
mlb.com

     [+] [-]

, 2009-10-08 20:37, pirms 15 gadiem
Nekas nav beidzies,ceru uz Rockies panākumu.Tas kā komanda pēc Treisija kļūšanas par teneri mainījās iedvesmo...

     [+] [-]

, 2009-10-08 21:13, pirms 15 gadiem
Lieku uz NYY,sen nav bijis World series tituls!!!