Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Guardians" paraksta pirmo 100 miljonu līgumu, Ramiress paliek Klīvlendā

"Guardians" paraksta pirmo 100 miljonu līgumu, Ramiress paliek Klīvlendā
Hosē Ramirezs, Foto:AP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Klīvlendas "Guardians" dienu pirms 2022. gada sezonas sākuma ir vienojusies par līguma pagarināšanu ar trešās bāzes spēlētāju Hosē Ramirezu, ļaujot piecos gados beisbolistam nopelnīt 125 miljonus ASV dolāru.

Klīvlendas "Guardians" vienība, kura iepriekš bija pazīstama ar nosaukumu "Indians", īsi pirms 2022. gada sezonas sākuma beidzot ir vienojusies par līguma pagarināšanu ar trešajā bāzē spēlējošo Hosē Ramiresu. Līgums paredzēts uz pieciem gadiem un pa šo laiku dominikānietis varēs saņemt 124 miljonus ASV dolāru.

Tiesa, šis līgums spēkā stāsies tikai no 2024. gada, jo šajā un nākamajā sezonā spēkā būs vēl iepriekš noslēgtais līgums, kas šogad Ramiresam atnesīs 12 miljonus ASV dolāru, bet nākamajā gadā – 14. Tas nozīmē, ka tuvāko septiņu gadu laikā besibolists varēs nopelnīt 150 miljonus ASV dolāru.

Jāatzīmē, ka ne tikai ar jaunu nosaukumu Klīvlendas komanda ir atklājusi jaunu ēru savai franšīzei, bet arī ar šī līguma noslēgšanu, jo līdz šim klīvlendieši vēl ne reizi nebija parakstījuši 100 miljonus dolāru vērtu līgumu. Tas nozīmē, ka šobrīd ir vairs tikai četras komandas, kuras nav piekritušas viena līguma ietvaros maksāt vismaz 100 miljonus. Tās ir Oklendas "Athletics", Čikāgas "White Sox", Pitsburgas "Pirates" un Kanzassitijas "Royals". Interesanti, ka izņemot pitsburgiešus, visas pārējās komandas, "Guardians" ieskaitot, spēlē vienā, Amerikas līgas centrālajā, divīzijā.

Lai arī Klīvlendas komandai gaidāmajā sezonā neparedz lielus panākumus, tā kā vienība pašlaik mēģina veikt pārbūvi un Hosē Ramiresam šajā, jaunajā, komandā paredz lielu lomu.

2021. gadā Ramiress trešo reizi karjerā iekļuva MLB "All-Stars" mačā, bet kopumā viņš pēdējās sezonās ir pierādījis, ka ir viens no labākajiem atsitējiem visā līgā, par ko liecina ne tikai trīs "Sudraba vāles", bet fakts, ka sezonas MVP balsojumā pēdējo četru sezonu laikā viņš trīs reizes ir finišējis pirmajā trijniekā.

Kā arī...

- Dažas dienas pirms sezonas sākuma MLB ir piešķīrusi 80 spēļu diskvalifikācijas četriem beisbolistiem, kuru nodotajās dopinga analīzēs tika atrastas aizliegtās vielas. Trīs no viņiem, Ričards Rordigezs, Hosē Rondons un Daniels Santana, bija brīvie aģenti, bet Pedro Severino bija līgums ar Milvokī "Brewers".

Tas nozīmē, ka Severino par šo pārkāpumu zaudēs nedaudz vairāk kā 817 tūkstošus ASV dolāru, kamēr pārējiem trim šajā ziņā nekas nedraud.

- Sinsinati "Reds" atlaida japāni Šogo Akijamu. Šis solis ir diezgan negaidīts, jo divas dienas iepriekš tika teikts, ka Akijama būs komandas sākumsastāvā sezonas pirmajā spēlē, turklāt "Reds" nu spēlētājam ir parādā 8 miljonus ASV dolāru. Līgums ir lauzts tikai pēc divām sadarbības sezonām.

Te gan jāpiebilst, ka Akijama pirms diviem gadiem uz Ziemeļameriku devās kā viens no vadošajiem Japānas beisbolistiem, taču MLB laukumos neko no savās mājās rādītā nodemonstrēt nevarēja. Spēlētājam šosezon paliks 34 gadi.

- Tampabejas "Rays" uz Detroitas "Tigers" ir aizsūtījuši ārējā laukuma aizsargu Ostinu Mīdovsu.

- Savukār Oklendas "Athletics" komanda, kuras nākotne ir ļoti miglaina, turpina sastāva tīrīšanu, sūtot no komandas prom visus, kurus kāds vēlētos iegūt savās rindās. Šoreiz rinda bija Šonam Manea, kurš nu papildinās jau tā zvaigžņoto Sandjego "Padres" sākumsastāva metēju rotāciju.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/
https://www.espn.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.