Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Latvijas beisbola izlase uzvar norvēģus un Eiropas C divīzijā ieņem sesto vietu

Rolands Eliņš

Latvijas beisbola izlase uzvar norvēģus un Eiropas C divīzijā ieņem sesto vietu
Latvijas beisbola izlase
Publicitātes foto

Latvijas beisbola izlase Eiropas čempionāta C divīzijas turnīru noslēdz ar uzvaru pār Norvēģijas valstsvienību un 6.vietu turnīra kopvērtējumā

Sestdien, 2.augustā Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā noslēdzās Eiropas čempionāta beisbolā C divīzijas turnīrs, kura pēdējā spēlē ar Norvēģijas komandu Latvijas izlase izcīnīja uzvaru ar rezultātu 10:7. Tādējādi turnīra kopvērtējumā Latvijas beisbolistiem ir 6.vieta aiz Izraēlas, Slovēnijas, Rumānijas, Īrijas un Somijas izlasēm.

Norvēģijas un Latvijas izlases savu pēdējo spēli aizvadīja līdzvērtīgi. 1.ininngā Norvēģijas komanda izvirzījās vadībā ar 3 punktiem, savukārt, jau 1.-2. ininngā latvieši ieguva 4 punktus. 5.ininngā norvēģi vēlreiz izvirzījās vadībā gūstot 2 punktus, uz ko Latvijas izlase ātri atbildēja un izlīdzināja rezultātu līdz 5:5. 7.ininngā norvēģi guva vēl 2 punktus, savukārt, Latvija vēlreiz atspēlējās, gūstot 3 punktus. 8. ininngā Latvijas izlase nostiprināja rezultātu, izcīnot vēl 2 punktus un svinēja uzvaru – 10:7.

Šī Latvijas izlasei bija otrā uzvara čempionāta turnīrā no piecām spēlēm: Slovēnija - Latvija 6:2, Latvija- Somija 4:14, Izraēla– Latvija 9:3, Ungārija– Latvija 4:12, Latvija – Norvēģija 10:7. Komandas galvenais treneris, latviešu izcelsmes amerikānis, Kristaps Aldins pēc turnīra ir apmierināts ar komandas sniegumu, ticot, ka nākamajā Eiropas čempionāta turnīrā Latvijas komanda savu sniegumu turpinās uzlabot. K.Aldins ikdienā ir Stevens Tehnoloģiju Institūta beisbola komandas galvenais treneris un vadīja Latvijas izlasi arī iepriekšējā Eiropas čepionātā beisbolā 2012.gadā Beļģijā.

Šogad Latviju Eiropas čempionātā beisbolā pārstāvēja: galvenais treneris Kristaps Aldins, treneris Rodžers Boumans, komanda - Kristaps Dūšelis, Jānis Dūšelis, Alvils Samoilovs, Artūrs Knopkens, Ņikita Stašuns, Leonīds Kirijaks, Ritvars Rimicāns, Ainārs Birulis (Rīgas Lauvas). Andis Ansons, Andris Gūtmanis, Igors Aleksejevs, Artūrs Mucenieks (Riga Diamonds/ Latvijas Universitāte). Kaspars Šternfelds, Edgars Naglis (Baldone), Jānis Silavs (Valmiera), Agris Skrastiņš (Jelgava) un Vilnis Geidāns (London Metros).

Pēc trīs pamatspēļu izspēlēm no divām grupām par vietām Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā cīnījās Slovēnijas, Īrijas un Rumānijas, Izraēlas valstsvienības. Pēc uzvaras pār Īrijas komandu ar rezultātu 3:10 Slovēnijas izlase vēlreiz tikās ar savu pamatspēļu pretinieci Izraēlu, kas, savukārt, uzvarēja Rumānijas izlasi 8:3. Finālspēlē par 1.vietu pārliecinoši uzvarēja Izraēla ar rezultātu 14:0. Attiecīgi nākamgad Eiropas čempionāta B divīzijas turnīram pievienosies Izraēlas un Slovēnijas komandas. Trešo vietu turnīrā ieguva Rumānijas izlase, kas 5 ininngos pieveica vienu no sākotnējām turnīra favorītēm Īriju 16:0.

Spēļu grafiks un rezultāti:
schedule

Informāciju sagatavoja
Līga Usāne
Latvijas Beisbola federācija

  +1 [+] [-]

, 2014-08-05 09:27, pirms 10 gadiem
Ir ok, komanda progresē, nav vairs absolūtie autsaideri kā tas bija vēl pirms kāda laika.

Ja pēc kādiem dažiem turnīriem izdotos iekļūt vēl arī B grupā, pavisam ok būtu (A grupa, laikam, pie pašreizējiem apstākļiem, nav diez ko reāla).

     [+] [-]

, 2014-08-05 11:20, pirms 10 gadiem
Latvijas izlase ļoti solīdi nostartēja šajā turnīrā. Sākot ar atklāšanas spēli pret mājiniekiem slovēņiem un beidzot ar cīņas uzvaru pret norvēģiem. Latvieši bija vienīgie, kas spēles gaitā bija vadībā pret turnīra uzvarētājiem Izraēlas izlasi. Viscaur ļoti pozitīvā gaisotnē aizvadīts turnīrs un pelnīti iegrāmatotas pirmās uzvaras.