Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Pirmajā Covid-19 testā 31 MLB spēlētājam pozitīvi rezultāti

Juris Miņins
Juris Miņins

Pirmajā Covid-19 testā 31 MLB spēlētājam pozitīvi rezultāti
Delino Dešīldss
Foto: AP/Scanpix

Vakardien Augstāko beisbola līgu (MLB) komandas sāka gatavošanos 2020. gada sezonai un jau pirmajā spēlētāju Covid-19 testēšanas reizē atklāts 31 pozitīvs gadījums.

Vakardien MLB komandas sāka gatavošanos 2020. gada sezonai, kuru ir plāns sākt 23. jūlijā. Spēlētāji ieradās savu komandu treniņu bāzēs un, atbilstoši visiem drošības protokoliem, nodeva pirmos Covid-19 testus. No 3185 pārbaudītajiem spēlētājiem 31 tika atklāts koronvīruss.

Tiesa, lai arī sākotnēji šis skaitlis var likties liels, MLB spēlētāju pārbaudēs pozitīvs rezultāts ir tikai 1.2% no visiem pārbaudītajiem, kamēr, piemēram, Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) līdz šim pozitīvi ir bijuši 5.3% no visiem pārbaudītajiem.

Atbilstoši MLB noteikumiem, spēlētāji, kuriem identificēs koronvīrusu, tūdaļ tiks izolēti un saņems instrukcijas par tālākajām darbībām. Tiesa, tāpat šie noteikumi paredz, ka saslimušo vārdi oficiāli netiks publicēti, taču paši spēlētāji, ja vien to vēlēsies, varēs atklāt savu diagnozi.

Pašlaik ir zināms, ka no 31 pozitīvā testa viens bija Klīvlendas "Indians" spēlētājām Delino Dešīldam, bet otrs Sandjego "Padres" pārstāvim Tomijam Famam.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/
https://www.espn.com/