Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Braves" pēdējā spēlē izslēdz "Tigers" no cīņas par "Wild card"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Braves" pēdējā spēlē izslēdz "Tigers" no cīņas par "Wild card"
Foto: AFP/Scanpix

Detroitas "Tigers" neizpildīja sev nepieciešamo "minimālo programmu" un pēdējā Augstāko beisbola līgu (MLB) regulārās sezonas spēlē ar 0:1 piekāpās Atlantas "Braves", tādējādi zaudējot visas iespējas kvalificēties izslēgšanas mačiem.

Pēdējā diena Augstākajās beisbola līgās bija visnotaļ interesanta, jo uz trim atlikušajām vietām, kas nodrošina vismaz vienu izslēgšanas turnīra maču, pretendēja piecas komandas, taču beigu beigās pārsteigumi nenotika un neviena no "Wild card" komandām pēdējā kārtā netika izsista no savas vietas.

Amerikas līgā par pašu veiksmīgāko un, protams, arī spēcīgāko divīziju var saukt austrumus, jo trīs komandas no piecām divīzijas dalībniecēm ir kvalificējušās izslēgšanas mačiem. Bostonas "Red Sox" to izdarīja kā divīzijas uzvarētāja, bet Baltimoras "Orioles" un Toronto "Blue Jays" izcīnīja abas "Wild card" vietas.

Vienīgā komanda, kas tā reāli varēja izjaukt austrumnieku dominanci, bija Detroitas "Tigers", taču viņi pēdējā sezonas spēlē ar 0:1 piekāpās vienai no vājākajām līgas vienībām Atlantas "Braves". Par iemeslu šim zaudējumam kalpoja Hulio Teherana lieliskā spēle uz metēju kalniņa, jo viņš izslēdza no spēles 12 atsitējus un, protams, nezaudēja ne punktu.

Tiesa, Atlanta, komanda, kas ilgu laiku atradās pārliecinošā pēdējā vietā visā MLB, sezonu noslēdza ļoti spēcīgi, no pēdējiem 14 mačiem uzvaras izcīnot 12 gadījumos.

Savukārt Nacionālajā līgā par vietu izslēgšanas mačos cīnījās Sentluisas "Cardinals" un Sanfrancisko "Giants". Sentluisas komanda šonakt pat izcīnīja uzvaru, kad ar 10:4 pārspēja Pitsburgas "Pirates", taču ar to bija par maz, jo arī Sanfrancisko "Giants" tika pie panākuma, ar 7:1 pārspējot Losandželosas "Dodgers".

Līdz ar to ir noskaidrotas komandas, kas spēlēs izslēgšanas mačos un mēģinās izcīnīt Pasaules sērijas čempionu titulu. Amerikas līgā tās būs Bostonas "Red Sox", Klīvlendas "Indians", Teksasas "Rangers", kuri arī ir divīziju uzvarētāji, bet "Wild card" mačā cīnīsies Baltimoras un Toronto komandas. Nacionālajā līgā divīziju uzvarētāji ir Čikāgas "Cubs", Vašingtonas "Nationals" un Losandželosas "Dodgers", bet par iespēju pievienoties šim trio Divīziju maču sērijā cīnīsies Ņujorkas "Mets" un Sanfrancisko komanda.

Izslēgšanas spēles sāksies 4. oktobrī, kad savu "Wild card" spēli aizvadīs Baltimora un Toronto, bet dienu vēlāk spēlēs Sanfrancisko un Ņujorkas komandas.

MLB regulārā sezona, 02.10.

ViesiMājniekiRezultāts
PiratesCardinals4:10
Blue JaysRed Sox2:1
AstrosAngels1:8
OriolesYankees5:2
RaysRangers6:4
MarlinsNationals7:10
MetsPhillies2:5
DodgersGiants1:7
TwinsWhite Sox6:3
AthleticsMariners3:2
TigersBraves0:1
CubsReds7:4
BrewersRockies6:4
PadresDiamondbacks2:3
IndiansRoyals3:2

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...