Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

“Mets” garantē vietu “play-off”, piecas komandas turpina cīņu

Juris Miņins
Juris Miņins

“Mets” garantē vietu “play-off”, piecas komandas turpina cīņu
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt, pateicoties uzvarai pār Filadelfijas “Phillies” ar 5:4, vietu Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas mačos nodrošināja pagājušās sezonas finālisti Ņujorkas “Mets”, tādējādi pašlaik uz atlikušajām trijām vietām “play-off” pretendē piecas komandas.

Kārtu pirms sezonas beigām uz Augstāko beisbola līgu (MLB) “play-off” spēlēm pretendē piecas komandas, taču biļetes uz oktorbra mačiem saņems tikai trīs no šīm vienībām.

Amerikas līgā vienu spēli pirms regulārās sezonas noslēguma izslēgšanas maču zonā ir Toronto “Blue Jays” un Baltimoras “Orioles” vienības un tām atliek izcīnīt panākumus savās sērijās, attiecīgi, pret Bostonas “Red Sox” un Ņujorkas “Yankees”, lai no dienaskārtības noņemtu visus jautājumus par to, kuras komandas tad spēlēs izslēgšanas mačos.

Savukārt Detroitas “Tigers” ir palikusi vēl viena spēle rezervē, t.i., viņu atpalicība no kārotās “Wild card” vietas ir 1.5 uzvaras, bet jāizspēlē ir vēl divi mači. Tiesa, ja Toronto un Baltimora būs uzvarējušas savās spēlēs, tad Detroitas un Klīvlendas komandu pārceltā spēle netiks izspēlēta, jo tā vairs neko nespēs mainīt.

Nacionālajā līgā gan viss ir vienkāršāk, jo šonakt vietu izslēgšanas mačos garantēja Ņujorkas “Mets”, kuri ar 5:3 pārspēja Filadelfijas “Phillies”. Tas nozīmē, ka šajā līgā nav zināma vairs tikai viena komanda, kas turpinās cīņu par Pasaules sērijas ieguvēju titulu.

Par pēdējo vietu “Wild card” ieskaitē cīnās Sanfrancisko “Giants” un Sentluisas “Cardinals”. Šo komandu neklātienes cīņā viss ir skaidrs. Lai Sanfrancisko iekļūtu “play-off” viņiem ir jāizcīna uzvara pār Losandželosas “Dodgers”, bet Sentluisas komandai ir jācer uz pretinieku neveiksmi un pašiem ir jāspēj pārspēt Pitsburgas “Pirates”.

Atgādināsim, ka MLB izslēgšanas maču formāts paredz to, ka visi divīziju uzvarētāji automātiski kvalificējas otrajai izslēgšanas spēļu kārtai, bet pirmajā kārtā tiekas komandas, kas ir ieguvušas “Wild card”, t.i., vienības ar labāko maču bilanci, kas nav uzvarējušas divīzijā. Šajā kārtā tiek izspēlēta viena spēle, pēc kuras noskaidrojas tā komanda, kas jau otrajā kārtā, sērijā līdz trim panākumiem, spēlē pret kādu no divīziju uzvarētājām.

MLB regulārā sezona, 01.10.

ViesiMājniekiRezultāts
PiratesCardinals3:4
MetsPhillies5:3
OriolesYankees3:7
MarlinsNationals1:2
DodgersGiants0:3
CubsReds4:7
IndiansRoyals6:3
Blue JaysRed Sox4:3
TwinsWhite Sox6:0
TigersBraves3:5
RaysRangers4:1
BreversRockies4:3
PadresDiamondbacks5:9
AstrosAngels3:0
AthleticsMariners9:8

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...

     [+] [-]

, 2016-10-02 12:15, pirms 8 gadiem
jāpiebilst, ka ir iespējama arī tie-break game: ja vairākiem pretendentiem uz wild-card game ir vienāda bilance, tad izspēlēs vienu spēli, lai tiktu uz vēl vienu spēli, kuras uzvarētājs tikai tad iekļūs pilvērtīgā play-off sērijā