Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Latvijai pirmā uzvara Eiropas čempionātā beisbolā

Rolands Eliņš

Latvijai pirmā uzvara Eiropas čempionātā beisbolā
Publicitātes foto

Piektdien, 1.augustā, Latvijas beisbola izlase aizvadīja savu ceturto spēli Eiropas čempionāta C divīzijas turnīrā pret Ungārijas izlasi, kurā izcīnīja uzvaru ar rezultātu 12:4. Tādējādi Latvija ir izcīnījusi savu pirmo uzvaru Eiropas beisbola čempionātu vēsturē.

Turnīra pirmajās trīs spēlēs Latvijai nācās ciest zaudējumus, atzīstot Slovēnija, Somijas un Izraēlas pārākumu. Tas apakšgrupā sniedza pēdējo ceturto vietu un spēli ar otras apakšgrupas trešo spēcīgāko vienību Ungāriju.

Spēle sākās līdzvērtīgi. Rezultātu atklāja Ungārijas izlase, 2 ininngā gūstot 1 punktu. Savukārt, Latvija jau nākamajā ininngā izlīdzināja rezultātu. Sekojošajā 4 ininngā Ungārijas beisbolisti atkal izcīnija punktu, uz ko Latvijas izlase atbildēja ar 2 punktiem, izvirzoties vadībā ar rezultātu 5 ininngā 3:2. 7 ininnga uzbrukumā,uzsitot 11 veiksmīgus sitienus, Latvijas izlase guva 7 punktus un nostiprināja savu pārsvaru. Spēles pēdējos ininngos komandas guva vēl katra pa 2 punktiem. Līdz ar to Latvijas beisbolisti uzvarēja ar rezultātu 12:4.Pičera pozīcijās Latvijas komandai – A.Samoilovs 1-8 ininngi, A.Ansons 9 ininngs.

Pēdējā turnīra spēle Latvijas izlasei paredzēta 2.augustā, plkst. 11.00 pret Norvēģijas valstsvienību, kurai līdz šim vēl nav izdevies izcīnīt nevienu uzvaru.

Spēļu grafiks un rezultāti:
schedule

Informāciju sagatavoja:
Līga Usāne
Latvijas Beisbola federācija

     [+] [-]

, 2014-08-02 10:40, pirms 10 gadiem
Nu tā tā vēsture tiek rakstīta.

Šī modeļa komanda, kā izskatās, ir ļoti progresējusi salīdzinot ar to komandu, kas vēl debitēja starptautiskā arēnā. Var teikt, ka Latvija no izteiktas Eiropas beisbola pastarītes (kam, godīgi sakot, nebija ko darīt tādā līmenī, ja mēs runājam TIKAI par sportisko pusi) kļūst par lejasgala progresējošu komandu, kas vēl nevar pacīnīties par tikšanu augstākā divīzijā, bet galīgi lūzeri nav.

Arī pirmajās trijās spēlēs nebija tā, ka variantu nebija. Slovēniju un Izraēlu varēja apspēlēt, ja vien būtu pieticis pacietības un pieredzes.

Priekš tā līmeņa kādā Latvijā ir beisbols - tīri ok turnīrs tiek aizvadīts.

     [+] [-]

, 2014-08-02 11:21, pirms 10 gadiem
Kādā līmenī Latvijā ir krikets?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-02 15:48, pirms 10 gadiem
Nu tā - Norvēģija arī uzvarēta! Ir labi!

     [+] [-]

, 2014-08-02 17:39, pirms 10 gadiem
Rainis76 rakstīja: Kādā līmenī Latvijā ir krikets?
Nezinu kādā statusā tas ir pašlaik, bet vēl pirms kāda laika tas Latvijā tika spēlēts, bija arī nodibināta sava federācija. Ja nu kas, krikets Latvijā tiek spēlēts jau 15 gadus, taču, kā saprotu, tikai spēlēts, t.i., sporta veida vadītāji nemaz neuzstāda sev mērķus, popularizēt šo sportu masās, attīstīt utt. Kā saka - ir domubiedru grupas, kas kko dara.

Tik, ja tas ir ar ironiju, t.i., salīdzināts beisbols un krikets, tas ir pilnīgi nevietā, jo beisbols Latvijā ir daudz augstākā līmenī un, ja vien federācijas ļaudis, spers pareizos soļus, tad par pieklājīga Eiropas līmeņa komandu Latvijas izlase pēc kāda laika varētu kļūt t.i., iekļūt B grupā un nebūt pēdējiem (augstāk gan, vismaz pie pašreizējās beisbola vietas Latvijā, neredzu iespējas tikt).