Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

Klāt SEB Studentu basketbola līgas "Final Four"

Jānis Celmiņš

Klāt SEB Studentu basketbola līgas "Final Four"
Vienā no SEB SBL pusfināliem spēkiem mērosies RTU un BA "Turība" komandas

Šodien un rīt Jelgavas Sporta hallē norisināsies SEB Studentu Basketbola Līgas "četru fināls". Šodien visas četras finālčetriniekā iekļuvušās komandas izspēlēs pusfinālus, bet rīt arī spēli par trešo vietu un finālu.

"Final Four" pirmo reizi Jelgavā

Pirmo reizi SEB Studentu Basketbola (SBL) atbildīgākās spēles notiek Jelgavā. LLU komanda noteikti cer uz lielu skatītāju atbalstu un uz savu pirmo Studentu Basketbola Līgas titulu. Šīs izšķirošās spēles būs arī iespēja paradīt sevi Latvijas studentu izlases dalībniekiem. Katrā ziņā šīs, pagaidām visinteresantākās, SBL sezonas izskaņa solās būt gana interesanta un aizraujoša.

Pirmajā no pusfināliem pulksten 18.00 spēkiem mērosies BA Turība un RTU studenti, bet otrajā pulksten 20.00 laukumā izies LLU un LU komandas. Vai LLU apstiprinās savu šīs sezonas favorīta statusu? Vai SEB SBL būs jauns čempions? Vai varbūt kausu iegūs iepriekšējo gadu uzvarētāj komandas LU vai BA "Turība"? Varbūt pārsteigumu sagādās RTU komanda? "Četru fināla" spēlēm ir pavisam cita spriedze. Bet noteikti rīt mēs saņemsim atbildes uz visiem šiem jautājumiem.

Fakti, skaitļi un komandu ceļš līdz „Final Four”

LLU – SBL pamatturnīra 18 regulārā čempionāta spēlēs „Final Four” turnīra laukuma saimnieki piedzīvoja vien trīs zaudējumus un pamatturnīru noslēdza pirmajā vietā. Ja pirmajā regulārā čempionāta savstarpējā spēlē pret saviem šīs dienas pusfināla pretiniekiem LU studentiem „lauksaimnieki” izcīnīja visai pārliecinošu uzvaru (100:79), tad otrajā uzvara izcīnīta vien ar divu punktu pārsvaru (95:93). LLU komandas līderis punktu gūšanā ir Gatis Justovičs – 20,73 punkti vidēji spēlē, 17,07 punktus vidēji spēlē guvis Toms Neilands. Spēlēs par iekļūšanu SBL labāko četriniekā LLU basketbolisti divu spēļu summā ar +50 apspēlēja RSEBAA komandu.

LU – regulārajā čempionātā izcīnīja 10 uzvaras un tā noslēgumā ierindojās piektajā vietā, kas nozīmēja, ka 1/4 finālā jāspēlē ar Rīgas Stradiņu universitātes komandu. Arī šajā pārī šaubas par uzvarētājiem divu spēļu summā neradās un divu spēļu summā uzvarot ar 48 punktu pārsvaru LU studenti nodrošināja vietu līgas „Final Four” turnīrā. LU komandas līderis punktu gūšanā ir Einārs Tukušs – vidēji spēlē gūti 19,81 punkts. Pēdējās savstarpējās spēles rezultāts pret LLU liecina, ka viegla pastaiga pusfinālā LLU noteikti nebūs.

BAT – pēc regulārā čempionāta ierindojās tā otrajā vietā (14 uzvaras 18 spēlēs) un 1/4 finālā divu spēļu summā ar 71 punkta pārsvaru apspēlēja LSPA studentus. Labākais punktu guvējs BAT rindās šosezon bijis Kristaps Mediss, kurš vidēji spēlē guvis 16 punktus. Lauris Mizis 11 2008./2009. gada sezonas spēlēs guvis vidēji 15,45 punktus. Pret RTU studentiem „biznesmeņi” šosezon spēlējuši visai labi – abās spēlēs izcīnītas uzvaras, attiecīgi 96:77 un 97:87.

RTU – jau pāris kārtas pirms SBL regulārā čempionāta beigām bija nodrošinājuši trešo vietu (13-5) un 1/4 finālā Vidzemes augstskolas studentiem un arī viņu iekļūšana labāko četru komandu skaitā neradīja – divu spēļu summā uzvarēts ar 32 punktu pārsvaru. Lai gan RTU rindās rezultatīvākie šosezon bijuši Gatis Gargažins un divi ASK Rīga basketbolisti Roberts Mednis un Dairis Bertāns viņi „play-off” piedalīties nevar, jo pamatturnīrā piedalījušies pārāk maz komandas spēlēs. Tādejādi potenciālie komandas līderi „Final Four” turnīrā šodien un rīt visticamāk būs Toms Celmiņš, Aigars Indrikovs, Jāni Dilevka un Gints Norkārklis.

Ja šodien Jelgavā risināsies Latvijas "marta trakuma" pusfināli, tad rīt komandas dalīs medaļas – četru fināla pirmās dienas zaudētāj komandas 31. martā plkst. 18.00 cīnīsies par trešo vietu, bet SEB SBL sezonas fināls sāksies plkst. 20.00.

Izmantotie resursi:
sbl.lv

     [+] [-]

, 2009-03-30 13:09, pirms 15 gadiem
pagājušogad rādīja pa TV, bet izskatās, ka šogad gan ne...

  +2 [+] [-]

, 2009-03-30 14:00, pirms 15 gadiem
Es par LLU

     [+] [-]

, 2009-03-30 14:08, pirms 15 gadiem
LLU !!!

  -1 [+] [-]

, 2009-03-30 15:13, pirms 15 gadiem
5. aprīlī 14.00 ieraksts pa LTV7. Go LLU !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja