Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

Zeps: "Jācenšas uzvarēt pēc iespējas vairāk"

Andrejs Siliņš

Zeps: "Jācenšas uzvarēt pēc iespējas vairāk"
Dāvis Zeps
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Es būtu laimīgāks, ja mums būtu piecas uzvaras, viens zaudējums un man nebūtu MVP," novembra vērtīgākais spēlētājs SEB Studentu Basketbola līgā (SBL) Dāvis Zeps, atzīts, ka īsts gandarījums par balvas saņemšanu nav, jo Banku augstskolai (BA) pagaidām nesekmējas tik labi, kā gribētos.

Kādas pirmās izjūtas, uzzinot, ka esi mēneša MVP?
- Nē, nu, priecīgs, protams. Biju pārsteigts, nezināju nemaz, ka tādu balvu dod. Izlasīju Sportacentrā - o, forši! Protams, es būtu laimīgāks, ja mums būtu piecas uzvaras, viens zaudējums un man nebūtu MVP, nekā tagad. Galvenais, lai uzvar komanda.

Kā tev izdevās tikt pie šādas balvas?
- Sākumā nezināju, kāds šeit būs līmenis. Komanda pirms pirmās spēles nebija aizvadījusi kopā nevienu treniņu. Atnācu uz spēli un varētu teikt, ka pusi no komandas ieraudzīju pirmo reizi. Spēlējām, pašam spēle aizgāja un tā kaut kā arī izdevās izcelties.

Komandai gan spēle kopumā nevedās...
- Jā, bet pirmās spēles mums sanāca tieši pret stiprā gala komandām. Domāju, ka pret to pašu LU un RTU nospēlējām labi un zaudējām tikai ar pāris punktu starpību. Jācenšas uzvarēt pēc iespējas vairāk atlikušajās spēlēs. Valmierā jau nospēlējām labi un domāju, ka turpinājumā ies vēl labāk.

Pirmā uzvara tiesi pret ViA un vēl izbraukumā, kur visām komandām ir grūti spēlēt. Kas bija uzvaras iemesli?
- Spēles sākumā ļoti labi nospēlēja mūsu garais gals un izdevās noturēt pretiniekus aizsardzībā. Vienubrīd bija pat plus 19, pamainījām aizsardzības sistēmas, kas viņiem ļāva pietuvoties. Uz beigu pusi arī nedaudz nolūzām. Labi, ka bijām jau iekrājuši lielus plusus, jo viņi mūs riktīgi spieda un varēja būt visādi, ja nebūtu tik liels pārsvars jau sākumā.

Kas ir BA komandas plusi un mīnusi?
- Domāju, ka vājā vieta varētu būt aizsardzība. Arī tas, ka mums rezervistu soliņš nav tik garš, lai mēs varētu vienlīdz labi nospēlēt visas 40 minūtes. Arī Valmierā trīs ceturtdaļas nospēlējām labi, ceturtajā pagurām un izvērtās saspringta spēle. Pietrūkst izturības. Pirmajās spēlēs bija problēmas ar atlēkušo bumbu izcīnīšanu, bet tagad mūsu garie sākuši labāk spēlēt. Valmierā, šķiet, pirmo reizi izcīnījām vairāk bumbas nekā pretinieks.

Cik nopietni komandas dalībai SBL pieiet skolas vadība un paši spēlētāji?
- Treniņi mums ir divas reizes nedēļā, bet visi kopā parasti sanākam vienu reizi, vismaz mēģinām. Skola sākotnēji nevēlējās piešķirt finansējumu, jo pagājušais gads bija pavisam neveiksmīgs un izdevās uzvarēt, labi ja,pāris mačos. Tomēr Artūrs Melnieks un Jānis Vaišļa izcīnīja kaut kādu naudiņu un tagad varam spēlēt.

Kāpēc izvēlējies mācīties tieši Banku augstskolā?
- Mans brālis tur jau bija mācījies, no viņa bija labas atsauksmes. Sākumā gribēju tikt zviedros [Rīgas Ekonomikas augstskolā - A.S.], bet tur neizdevās, pēdējā kārtā izkritu.

Šī ir tava pirmā sezona SBL. Kā vērtē kopējo līmeni, vai ir tas ko biji gaidījis?
- Četras piecas labākās komandas ir LBL otrās divīzijas līmenī. Piemēram, "Turība" ir pirmajā vietā gan SBL, gan LBL2 šobrīd. Atšķirība ar pārējām komandām nav nemaz tik liela, piemēram, RSEBAA vinnēja LU.

Pavadīji zināmu laiku Amerikā. Pastāsti par šo pieredzi.
- Aizbraucu pēc 11. klases, lai pabeigt vidusskolu tur. Pēc tam iestājos koledžā, kur man piešķīra basketbola stipendiju. Komandā aizvadīju septiņas spēles, bet guvu savainojumu, sezona bija cauri, trenēties nevarēju un izdomāju, ka jābrauc atpakaļ uz Latviju. Nomācījos koledžā vienu gadu. Ja jāsalīdzina līmeņi, tad domāju, ka ar komandu, ko spēlēju Amerikā, mēs Latvijā SBL būtu trijniekā un, iespējams, varētu pat izcīnīt čempiontitulu. Protams, bija arī savi mīnusi – mums sanāca ļoti daudz spēļu Detroitā, kur zāles bija drausmīgas, riktīgs geto.

Kā pašam gāja?
- Diezgan labi. Pirmajā spēlē ieliku 29 ačus un uzvarējām ar aptuveni 40 punktiem. Turpmāk metu tā ap 26 punktiem. Spēles stils gan ir ļoti atšķirīgs no tā, ko esam pieraduši redzēt šeit. Nav tā, ka saspēles vadītājs iet pāri un sāk veidot sadarbību. Spēle tur ir ļoti vienkārša, vairāk tendēta uz fizisko pārākumu. Kopumā gan šis laiks man jāvērtē pozitīvi – iemācījos valodu, bija jauna pieredze, dzīvojot citā zemeslodes pusē. Basketbola ziņā patraucēja savainojums – ja tas nebūtu bijis, tad jau būtu pavisam labi.

Šosezon spēlē arī "Ķeizarmežā" LBL1. Kā tev izdevās tur nokļūt?
- Sākumā biju aizbraucis atrādīties uz Liepāju. Tur viss bija kārtībā līdz brīdim, kad viņi tika Baltijas līgas Elites līgā un vajadzēja vākt nopietnāku sastāvu. Ivars Lubāns man ieteica aiziet uz "Ķeizarmeža" treniņiem un tā arī iekļuvu komandā.

Ar "Ķeizarmežu" vēl nav izdevies uzvarēt, arī SBL pirmajās piecās spēlēs zaudējumi – nav nedaudz nomācoši visu laiku tikai zaudēt?
- Protams, ir. Biju ļoti priecīgs, kad uzvarējām Valmierā – ta man bija pirmā uzvara šajā sezonā. Daudz gan mēģinu nedomāt par to. Sākumā jau bija zināms šoks – mīnus 60 pret "Baronu" un tamlīdzīgi, bet tagad jau esam sākuši spēlēt labāk un noteikti spēlēsim vēl labāk.

BA ir uzstādīts konkrēts mērķis SBL?
- Kādu septīto astoto vietu vajadzētu izcīnīt. Negribētos atkārtot pagājušā gada komandas sniegumu un jāizcīna vairāk uzvaru. Protams, gribētos tikt izslēgšanas spēlēs, bet tad ir jāuzvar arī dažas spēcīgākas komandas. Domāju, ka mēs to varam.

     [+] [-]

, 2009-12-18 15:44, pirms 14 gadiem
lai nu ka butu ar šiem bankenes jaunajiem dzekiem ... diezvai vini būs tādi kapātāji un spēs pacelt komandu kā A.Graudiņš, A.Veinbergs, E.Kasparsons, J.Patmalnieks , R.Liepa ... kas reāli izcinija 3 vietu , bez LBL dzekiem....

pagaidam pec sogada rezultatiem izskatas ka sie censas spodrinat tikai savu statistiku

     [+] [-]

, 2009-12-18 16:26, pirms 14 gadiem
J.Patmalnieks tad bija LBL džeks..būsi kaut ko sajaucis

     [+] [-]

, 2009-12-18 18:39, pirms 14 gadiem
taja laika isti vinju par tadu nevareja nosaukt !

     [+] [-]

, 2009-12-19 17:09, pirms 14 gadiem
nu psc..slaveniiba-smiekliigi!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-19 19:11, pirms 14 gadiem
lacoste_123 rakstīja: nu psc..slaveniiba-smiekliigi!
kāds sakars ar slavenību? normāli, čalim piešķīra, paņēma interviju, vismaz kaut kur kaut kas notiek.