Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

Strēlis: "Mērķis ir cīnīties par pirmo trijnieku"

Andrejs Siliņš

Strēlis: "Mērķis ir cīnīties par pirmo trijnieku"
Aigars Strēlis
Foto: basket.va.lv

SEB Studentu Basketbola līgā (SBL) sezona sākusies aizraujoši un viena no lielākā pārsteiguma autorēm ir "Vidzemes Augstskolas" (ViA) vienība, kas nupat pieveica "Turību" un turnīra tabulā ieņem otro pozīciju. Komandas līderis Aigars Strēlis atzīst, ka mērķis ir tikt godalgoto trijniekā.

Vakar izdevās uzvarēt vienu no Studentu Basketbola līgas spēcīgākajām komandām – „Turību”. Kas bija uzvaras panākuma atslēga un kādas sajūtas pēc šīs uzvaras?
Jā! Sāksim ar to, ka šī bija ļoti svarīga spēle no turnīra tabulas viedokļa abām komandām. Uzvarējām komandu, kas iepriekšējos gados ir bijusi daudz augstākās vietās nekā mēs, tāpēc varam būt apmierināti. Panākumu atslēga bija diezgan laba spēle aizsardzībā, kas deva pārliecību arī uzbrukumā. Vakar izdevās gandrīz viss. Sajūtas pēc šīs uzvaras bija vienreizējas.

Ar šo uzvaru ViA nostājās turnīra tabulā 2. vietā kopvērtējumā, kā vērtē situāciju un astoņas aizvadītās spēles kopumā?
Domāju, ka situācija ir labvēlīga mums. Esam 2. vietā, kas, manuprāt, nav nekāds pārsteigums. Visas līdz šim nospēlētās spēles uzskatu par veiksmīgām (varbūt pirmā spēle pret LLU nebija izdevusies), bet tas tādēļ, ka vēl meklējām savu spēli un nesapratāmies laukumā.

Kurus pretiniekus respektē visvairāk un uzskati par favorītiem SBL?
Respektēju katru pretinieku. Protams, ka favorīti ir tie paši vecie - LU, RTU, BAT, vēl ļoti labi spēlē LLU...un, protams, ViA...

Kā vispār ar iejušanos ViA komandā, ja ņem vērā, ka ikdienā kopā netrenējies, bet aizvadi tikai spēles?
Domāju, ka viss ir kārtībā. Laukumā mēs saprotamies visai labi, par ko liecina arī rezultāti. Komanda mums ir laba, un domāju, ka šogad ir labas izredzes pacīnīties par vietu pirmajā trijniekā.

Vai nav fiziski grūti izturēt lielo slodzi, ja ikdienā trenējies ar SK „Valmiera”, daudz spēlē "Valmiera U21" komandā un vēl arī ViA komandā?
Ir jau pagrūti. Divas reizes dienā ir treniņi ar lielo komandu, pa vidum spēles U-21, ViA komandās, bet esmu jauns spēlētājs un slodzei ir jābūt.

Cik ļoti, Tavuprāt, atšķirīgs ir SBL un LBL2 līmenis un komandas, kurās Tu spēlē?
Nav tik liela tā atšķirība. Protams, ir komandas, kuru līmeņus nevar salīdzināt ar SBL komandām, taču SBL līmenis kāpj ar katru gadu, jo daudzās komandās ir atrodami LBL2, LBL spēlētāju uzvārdi.

Mazliet par Tavu profesionālo karjeru. Pirms tam esi spēlējis Ventspils Augstskolā, Ķeizarmežā, bet tagad Valmierā. Kā nonāci līdz Valmierai?
Jā, esmu pabijis gandrīz visās LBL2 komandās (smaida). Pirms sezonas vēl domāju, vai turpināt basketbolista gaitas... tad parādījās Valmieras variants, un nolēmu izmantot šo iespēju.

Kurā no šīm komandām ir bijis visvērtīgākais pavadītais laiks?
Laikam jau Ķeizarmežā, kur pavadīju divas sezonas. Taču tagad esmu šeit un esmu apmierināts!

Cik ļoti Tu SBL spēlēs jūti Vidzemes Augstskolas līdzjutējus? Vai tas palīdz?
Kā var nejust? (smaida) Tas ir patīkami, ka tik daudz līdzjutēju nāk un atbalsta komandu. Tā ir tāda papildus motivācija, papildus enerģija, ko sniedz mūsu komandas fani. Paldies viņiem!

Nākamais riņķis SBL tiks aizvadīts izbraukumā? Kā būs ar tikšanu uz izbraukuma spēlēm un treniņu savienošanu SK „Valmiera” komandā?
Protams, centīšos tikt uz katru spēli, ja būs tāda iespēja. Ja nebūs spēles lielajai komandai, tad noteikti centīšos palīdzēt ViA komandai! (smaida)

Kādi ir Tavi mērķi Studentu basketbola līgā šosezon?
Es domāju, ka visai komandai ir mērķis tikt maksimāli augstākā pozīcijā un cīnīties par pirmo trijnieku, kā jau teicu, tas ir sasniedzams, jo esam laba komanda.

Kā vispār skaties perspektīvā uz savu basketbola karjeru, kādus mērķus esi sev izvirzījis?
Dzīvosim redzēsim. Tagad pats galvenais ir kārtīgi trenēties, jo šeit iespējas tam ir ideālas. Daudz kas ir atkarīgs no veiksmes. Ja šīs abas lietas savieno, tad viss ir iespējams! (smaida)

Izmantotie resursi:
basket.va.lv

  +9 [+] [-]

, 2008-12-17 12:35, pirms 16 gadiem
Strēlis ir norm kaplis, lai viss vinam izdodaas!!!

  +7 [+] [-]

, 2008-12-17 12:52, pirms 16 gadiem
smaidīgs čalis (smaida)

  +7 [+] [-]

, 2008-12-17 12:55, pirms 16 gadiem
nu baig lab Strēli, tā tik turpināt (smaida)

  +1 [+] [-]

, 2008-12-17 21:14, pirms 16 gadiem
gaidam Strēli spēlējot kādā top komandā regulāri