Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

Favorīti soļo uz "Final 4"

Andrejs Siliņš

Favorīti soļo uz "Final 4"
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Trīs no četrām SEB Studentu Basketbola līgas (SBL) regulārās sezonas labākajām komandām pirmo izslēgšanas spēļu kārtu aizvadījušas pārliecinoši. Vissīvāk gāja RTU un ViA cīniņā Valmierā (89:79), bet šovakar BAT un LLU atlicis vien nedaudz izdarīt, lai jau nodrošinātu vietu Četru finālā, kas risināsies Jelgavā.

Tieši Jelgavā šovakar norisināsies viens no diviem pirmās kārtas otrajiem mačiem. Gaidāmajiem finālčetrinieka mājiniekiem Latvijas Lauksaimniecības Universitātei (LLU) atlicis vien pārkāpt astei. Pirmajā spēlē pret Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RSEBAA) studentiem LLU teju guva simts punktus, kamēr ielaida vien 72.

Ja viesos jelgavnieki meta tālmetienus ar 44 procentu precizitāti, tad bail pat iedomāties, kas notiks, metot savos grozos. Pirmajā spēlē LLU nebija labāki par pretiniekiem tikai trīs statistikas rādītājos un arī nosacīti, jo RSEBAA pieļautās desmit kļūdas (pret LLU astoņām) drīzāk prasās pēc vārda "labāki" pēdiņās. Rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Gatis Justovičs, bet zaudētājiem 18 iemneta Edgars Rožāns.

Otrā šodienas mačā Biznesa augstskola "Turība" (BAT) savās mājās uzņems Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) vienību. Pirmajā spēlē viesos BAT jau ar mača sākumu parādīja, ka netaisās rotaļāties ar savu favorītu statusu un ātri iegūto vadību mača turpinājumā tikai palielināja, kas beigās vainagojās ar plus 30 pēc pusceturtdaļfināla. Otrā puse šovakar "Turībā".

Uzvarētājiem teicamu spēli aizvadīja nesen par jelgavnieku kļuvušais Lauris Mizis, kurš guva 18 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, izprovocēja sešas piezīmes un pārtvēra četras pretinieku bumbas. 17 pievienoja Eduards Ķikuts. Savukārt zaudētājiem janvāra vērtīgākais spēlētājs līgā Ainārs Tomašs izcēlās ar 17 punktiem un septiņām bumbām. Jāpiemin, ka LSPA pagalam nesekmējās ar metieniem pirms trīspunktu līnijas - trāpīti tikai 15 no 50 jeb 30 procenti no izmestajiem metieniem divu punktu vērtībā.

SEB SBL 1/4fināls

LaiksVietaSpēlePA*
16:30BAT/Graudu 68"Turība" - LSPA+30
18:10Jelgavas sporta halleLLU - RSEBAA+27

* - punktu attiecība pēc pirmās spēles

Izmantotie resursi:
sbl.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-16 14:05, pirms 15 gadiem
Bungalo...iemaacies lasiit - " nesekmējās ar metieniem PIRMS trīspunktu līnijas - trāpīti tikai 15 no 50 "

     [+] [-]

, 2009-03-16 14:17, pirms 15 gadiem
bungalo rakstīja: 15/50 truljos.. chalji laikam tuvak grozam vispar nav tikushi
Lasīt māki, tur rakstīts: Jāpiemin, ka LSPA pagalam nesekmējās ar metieniem pirms trīspunktu līnijas - trāpīti tikai 15 no 50 jeb 30 procenti no izmestajiem metieniem divu punktu vērtībā.

     [+] [-]

, 2009-03-16 15:04, pirms 15 gadiem
Ja nekas neatgadīsies, paredzu LLU uzvaru finālā.