Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

BA izglābjas mačā pret REA

Andrejs Siliņš

BA izglābjas mačā pret REA
Ar REA līdera Ivara Lubāna pūlēm šoreiz bija mazliet par īsu
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Piektdien SEB Studentu Basketbola līgā (SBL) pastarīte Rīgas Ekonomikas augstskola (REA), atspēlējoties no 20 punktu deficīta, mača galotnē tomēr piekāpās Banku augstskolai (BA) ar rezultātu 74:76.

Jau pirmajā ceturtdaļā BA nodemonstrēja, kāpēc šobrīd atrodas trīs vietas augstāk turnīra tabulā un izslēgšanas spēļu zonā. "BA krita visi metieni, ko viņi izmeta," portālam Sportacentrs.com stāsta REA uzbrucējs Andis Grandāns, kura komanda pēc desmit spēlētām minūtēm atradās iedzinējos ar 13:33... Iespējams, sajutuši patīkamo uzvaras aromātu, BA puiši atslāba un ļāva pretiniekam līdz puslaika pārtraukuma pietuvoties līdz sešu punktu atstatumam - 41:35.

Pēc lielā pārtraukuma jau turpinājās līdzīga spēkošanās, bet pēdējās ceturtdaļas sākumā šķita, ka BA izdevies tomēr salauzt REA. "Piecas minūtes pirms spēles beigām jau bija mīnus 15 vai 16," stāsta Grandāns. "Tomēr saņēmāmies, sākām pielietot presingu pa visu laukumu un pietuvojāmies. Pēdējais uzbrukums pie mīnus divi bija mums, bet pret [Ivaru] Lubānu BA pielietoja "double-team" un metiens neizdevās." Līdz ar to BA svinēja ceturto panākumu sezonā - 76:74.

Uzvarētāju rindās ierasti rezultatīvs bija komandas līderis un novembra mēneša vērtīgākais spēlētājs Dāvis Zeps - 24 punkti. 18 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Artūrs Melnieks, bet 15 punkti un deviņas bumbas Pēterim Marculānam. Zaudētāju rindās komandas līderis Ivars Lubāns spēlēja bez maiņām un guva 26 punktus, kā arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Teicamu "double-double" pievienoja Mārtiņš Dauburs - 22 punkti un 17 atlēkušās bumbas, izpelnoties 34 efektivitātes punktus un nedēļas vērtīgākā spēlētāja titulu.

Citos piektdienas mačos Rīgas Tehniskā Universitāte (RTU) ne bez piepūles apspēlēja Rīgas Starptautisko ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolu (RSEBAA) - 82:76. Uzvarētājiem bija jāiztiek bez ierastajiem līderiem Gata Gargažina un Toma Celmiņa, bet līdera lomu uzņēmās Aivars Svirido un Arnis Servuts - abiem pa 21 gūtam punktam. Zaudētājiem 21 punkts Agrim Alksnim. Turnīra vicelīdere Latvijas Lauksaimniecības Universitāte (LLU) ar 87:65 uzveica Rīgas Stradiņa universitāti (RSU). Uzvarētājiem 31 punkts Kalvja Krūmiņa kontā, bet zaudētāju rindās 23 punktu un 12 atlēkušās bumbas bez maiņām spēlējušajam Kristapam Jurjānam.

Izmantotie resursi:
sbl.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja