Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

LU nosargā uzvaru pret LSPA

Andrejs Siliņš

LU nosargā uzvaru pret LSPA
Mārtiņš Laksa
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Ceturtdien SEB Studentu Basketbola līgas (SBL) nedēļas spēlē Latvijas Universitāte (LU) ar rezultātu 95:94 viesos pārspēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA). Uzvarētājiem 21 punktu iemeta Einārs Tukišs.

Spēli labāk iesaka LU basketbolisti, spēlējot rezultatīvi, bet tai pašā laikā neļaujot izvērsties pretiniekiem - pēc pirmās ceturtdaļas 27:17 LU labā. "No VEF komandas bija lūgums ierobežot viņu spēlētāju Mārtiņa Laksas un Žaņa Peinera spēles laiku," sarunā ar Sportacentrs.com stāsta LU galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. "Līdz ar to, iesaistot rezervistus, spēle nedaudz pajuka un ļāvām LSPA pietuvoties." Pēc 20 spēlētām minūtēm vairs tikai plus četri LU - 45:41.

Pēc lielā pārtraukuma trešajā ceturksnī mājinieki vienubrīd pat spēja pārņemt vadību, izvirzoties vadībā ar trim punktiem. "Tomēr kopumā spēles gaitu kontrolējām mēs un spējām atgūties," stāsta Zībarts. Spēles beigas izvērtās ļoti sīvas. Pēdējās sekundēs LU labā pie plus divi pie diviem soda metieniem tika Laksa, kurš savas iespējas arī realizēja, panākot plus četri - 95:91. "1,3 sekundes līdz beigām viņi izmeta sānu autu no centra, bet mēs arī ļāvām izmest metienu, kas ar atsitienu pret dēli iekrita," Zībarts atstāsta pēdējo sekunžu notikumus. Līdz ar to visā mačā ar 95:94 uzvaru izcīnīja LU, tādējādi revanšējoties par smago zaudējumu pirmajā aplī.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija aizsargs Einārs Tukišs - 21 punkts, kā arī sešas atlēkušās bumbas. 19 punktus un deviņas bumbas zem groziem pievienoja Mārtiņš Laksa, 14 punkti, deviņas rezultatīvas piespēles un piecas bumbas Rūdolfam Rozītim, bet 11 punkti Žaņa Peinera kontā. Zaudētājiem savukārt 21 punktu iemeta Ģirts Magone, 15 pievienoja Guntars Strāķis, bet 14 punkti un piecas bumbas Mārtiņa Rozenberga rēķinā.

     [+] [-]

, 2010-02-05 02:08, pirms 14 gadiem
skatos LSPA normaali galotnees neiet jau otrais taads zaagjis ar -1

  -2 [+] [-]

, 2010-02-05 02:18, pirms 14 gadiem
ar tādu sastāvu, LU vajadzēja uzvarēt pārliecinoši!

     [+] [-]

, 2010-02-05 11:34, pirms 14 gadiem
laksam tur nevajadzetu but