Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Vai ASV tiks gāzta no troņa? Krievijai izšķirošā spēle jau pirmajā dienā

Andrejs Siliņš

Vai ASV tiks gāzta no troņa? Krievijai izšķirošā spēle jau pirmajā dienā
Metjū Delavedova, Endrjū Boguts un Kemba Vokers. Foto: AFP / Scanpix

Sestdien ar astoņām spēlēm četrās Ķīnas pilsētās sāksies 18. Pasaules kausa izcīņa basketbolā vīriešiem. Tajā pirmo reizi piedalīsies 32 komandas, un katra kontinenta labākās komandas garantēs dalību nākamā gada olimpiskajās spēlēs. Jau pirmajā dienā ļoti svarīgas spēles sagaida Krieviju un Poliju.

Bez Eiropas čempioniem, ar Melnkalni un Čehiju

Pasaules basketbola jumta organizācija (FIBA) pirms septiņiem gadiem nolēma mainīt esošo kārtību, teorijā dodot iespējas vairāk valstīm piedalīties cīņā par vietām lielajos basketbola forumos - Pasaules kausos un olimpiskajās spēlēs. Tas ne tikai mazināja, bet pavisam dzēsa kontinenta meistarsacīkšu nozīmi Pasaules kausa un olimpisko spēļu komandu atlasē.

Līdz ar to Pasaules kauss notiks bez aktuālo Eiropas čempionu dalības, jo Slovēnijai pēc brīnumainā starta 2017. gada rudenī (bilance 9-0, pirmais zelts vēsturē) nācās saskarties ar skarbo realitāti FIBA jaunieviestās sistēmas veidolā - pat ja lielākās zvaigznes ir pasaules klase numur viens, valstīm ar mazākiem augstākā līmeņa spēlētāju resursiem kvalificēties lielajiem forumiem kļuvis teju sarežģīti. Līdz ar to Pasaules kausā nebūs viens no šī brīža Eiropas labākajiem spēlētājiem, slovēņu brīnumbērns Luka Dončičs.

Nebūs arī cita brīnumbērna Kristapa Porziņģa, jo Latvija, kurai ir virkne gan jau pieredzējušu, gan gados jaunu spēlētāju ar milzīgu potenciālu, saskārās ar to pašu likstu, ko Slovēnija - pārāk mazu nākamā līmeņa spēlētāju resursu. Tādējādi Latvijas vietā uz Ķīnu aizbrauca noteikti ne tik acij baudāma basketbola spēlētāja Melnkalne. Izšķirošajā kvalifikācijas mačā Podgoricā zaudējuši Latvijai ar sešiem nevis mums izdevīgajiem deviņiem punktiem, melnkalnieši nodrošināja dalību Pasaules kausā pirmo reizi kā neatkarīga valsts (iepriekš startējusi kā Serbija un Melnkalne). Tāpat pirmo reizi pasaules meistarībā kā neatkarīga valsts būs Čehija (iepriekš kā Čehoslovākija), kuras rezerves arī bez NBA un Eirolīgā spēlējošajām zvaigznēm izrādījās pietiekami dziļas un veiksmīgas, lai izcīnītu ceļazīmi (apsteidzot arī Horvātiju).

Savukārt Polija, kas pēdējā Eiropas čempionātā izcīnīja vienu uzvaru un palika 18. vietā, atgriezīsies Pasaules kausā pirmo reizi kopš 1967. gada. Savā debijas reizē pirms 52 gadiem poļi izcīnīja četras uzvaras deviņās spēlēs un palika piektie. Mūsdienās ar šī brīža spēku samēriem kā tāda atkārtošana, protams, līdzinātos fantastikai, bet izloze bija labvēlīga - Polija spēlēs A grupā pret mājinieci Ķīnu, Venecuēlu un Kotdivuāru.

Latvija gan Pasaules kausā būs pārstāvēta tik un tā, jo par kārtību laukumā rūpēsies arī divi Latvijas tiesneši - Andris Aunkrogers un Mārtiņš Kozlovskis. Jāatceras, ka FIBA un Eirolīgas konflikts jau vairākus gadus būtiski ietekmē arī FIBA sacensību tiesnešu nozīmējumus. Tiesa, par Aunkrogera un Kozlovska kvalitāti nav jāšaubās - abi regulāri tiek nozīmēti nozīmīgu turnīru izšķirošajām spēlēm. Problēma, kas novērota arī iepriekš šādos pasaules forumos, ir ikdienā dažādos kontinentos strādājošo tiesnešu “saspēle”, jo dažādos kontinentos tomēr arī basketbols tiek spēlēts un tiesāts dažādi.

Āfriku pārstāvēs trīs pēdējā kontinenta čempionāta labākās komandas (Tunisija, Nigērija, Senegāla), bet ceturtā (Maroka) palikusi bez dalības. Toties būs Kotdivuāra (Āfrikas čempionātā bilance 0-3 un 14. vieta 16 komandu konkurencē) un Angola (2-2, 7.). No Amerikas pēdējā čempionāta Ķīnā būs abas finālistes ASV un Argentīna, toties nebūs ne bronzas ieguvējas Meksikas, ne ceturtajā vietā palikušās Virdžīnu salas. Tikai Āzijas čempionāts būs pārstāvēts ar visām izlasēm, kas pirms diviem gadiem cīnījās par medaļām savā kontinentā (Āzija un Okeānija kopā) - Austrālija, Irāna, Dienvidkoreja un Jaunzēlande.

FIBA Pasaules kausa grupas

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupaF grupaG grupaH grupa
KotdivuāraKrievijaSpānijaAngolaTurcijaGrieķijaDominikānaKanāda
PolijaArgentīnaIrānaFilipīnasČehijaJaunzēlandeFrancijaSenegāla
VenecuēlaDienvidkorejaPuertorikoItālijaASVBrazīlijaVācijaLietuva
ĶīnaNigērijaTunisijaSerbijaJapānaMelnkalneJordānaAustrālija

Šis būs pirmais pasaules čempionāts, kas nenotiks vienā gadā ar Pasaules kausu futbolā. Tāpat komandu skaits palielināts no 24 uz 32. Arī šie lēmumi ir finansiāla rakstura motivēti. Ja pirmo var lieliski saprast (futbola ažiotāža jūtami "noēda" basketbola intrigas), otrais sportisko intrigu mazina. Piemēram, Spānijai pirmajā grupu turnīrā jāspēlē pret Irānu, Puertoriko, Tunisiju… Laiks lai iesildītos. Taču pārdošanas un mārketinga daļas var sist plaukstas, jo spēļu translāciju tiesību pārdošana un reklāmas izvietošanas iespējas ievērojami pieaugušas. Skriešana pakaļ futbolam ar kvalificēšanās formāta izmaiņām grūti pamatojama citādi, kā vien ar potenciāli lielāku ieņēmumu gūšanu, jo FIBA gluži vienkārši nav tik spēcīga organizācija, kāda futbola pasaulē ir FIFA. Ja futbolā uz kvalifikācijas mačiem pārtraukumi ir visos pasaules čempionātos, tad basketbolā ir NBA, kas sevi arī nebaidās pozicionēt kā biznesa organizāciju, un tai ir viens pīpis par FIBA vēlmēm.

Vai amerikāņi tiešām ir favorīti?

Tāda pati attieksme pret FIBA rīkoto Pasaules kausu ir arī NBA lielākajām zvaigznēm, kas viena pēc otras šovasar atteica dalību ASV izlasē. “Ļaunā” kapitālisma iesētās sēklas novāca ražu arī citās lielvalstīs, bez lielām zvaigznēm tīri merkantīlu iemeslu dēļ paliekot arī tādām izlasēm kā Austrālijai (Bens Simonss) vai Kanādai (kandidātu sarakstā 17 NBA spēlētāji, čempionātā būs divi) un citām. Uz to var skatīties arī kā zināmu FIBA veiksmes stāstu, jo pirms turnīra radusies ažiotāža par to, vai ASV izlase, kas ar retiem izņēmumiem bijusi galvas tiesu pārāka par jebkuru citu, tiešām izcīnīs titulu. Pat atsevišķi pašu amerikāņu viedokļu līderi izteikuši savas šaubas (Makolums: Kāpēc spēlēt šādā ASV sastāvā un riskēt kļūt par zaudētāju seju?).

Bukmeikeriem gan lielas šaubas par ierasto iznākumu nav - amerikāņi lielākoties joprojām tiek vērtēti kā izteikti favorīti uz titulu. Varbūt ASV izlases vadība jau laikus nojauta par daudzajiem atteikumiem, un tas bija viens no iemesliem galvenā trenera amatā iecelt Gregu Popoviču. Leģendārais “Spurs” treneris zināms, kā liels Eiropas basketbola cienītājs, ieviešot daudzus elementus arī savas NBA komandas rokrakstā, un tas regulāri devis rezultātu. Šī varētu būt reize, kad ASV izlasei tiešām vajadzīgs ne vien labs motivators, bet arī taktiķis. Viens trauksmes signāls jau tika iezvanīts, pārbaudes mačā zaudējot Austrālijai (94:98). Vairāk nekā 52 tūkstoši līdzjutēju klātienē Melburnā noraudzījās, kā pārtrūkst amerikāņu 78 uzvarētu spēļu sērija - tas bija pirmais ASV zaudējums kopš 2006. gada, kad amerikāņi pasaules čempionāta pusfinālā atzina Grieķijas pārākumu.

FIBA pašas mediju centra sagatavotajos Spēka rangos šo intrigu mēģina kurināt, pēdējos divos no trim rangiem pirmo vietu atvēlot Serbijai, nevis ASV. Tam var atrast arī pamatotu iemeslu - serbi, kas pēc Slovēnijas netikšanas uz Pasaules kausu brauc kā labākā Eiropas komanda, uzvarēja visās pārbaudes spēlēs, kamēr amerikāņiem tomēr reizi sanāca zaudēt.

Serbijas gatavība, Grieķijas paļaušanās uz MVP

Spiediens uz serbiem kā pasaules basketbola sportiskās intrigas glābējiem līdz šim nav atstājis sekas. Sašas Džordževiča vadītā komanda ne tikai izcīnīja uzvaras visās 11 pārbaudes spēlēs, bet spēja to paveikt ļoti dažādos - gan ļoti pārliecinoši, gan saspringtās galotnēs pret solīdiem pretiniekiem (Grieķija Atēnās uzveikta pagarinājumā). Serbijas sastāvs komentārus neprasa - pieci spēlētāji ar NBA līgumiem, četri spēlētāji no Eirolīgas, divi no Eiropas kausa un Miroslavs Raduļica, kurš jau vairākas sezonas ir peļņā Ķīnā. Pat izkrītot zvaigžņotajam saspēles vadītājam Milošam Teodosičam, serbi ir galvenie favorīti uz ASV miera traucēšanu. Ne tikai sastāva, bet arī pieredzes un kolektīva dēļ - Džordževiča vadītā Serbija pirms pieciem gadiem Pasaules kausā izcīnīja sudrabu, palika ceturtā 2015. gada Eiropas meistarsacīkstēs, spēlēja Rio olimpisko spēļu finālā un pirms diviem gadiem izcīnīja Eiropas sudrabu.

Komanda, kas bukmeikeru vērtējumā tiek atzīta par tuvāko sekotāju divām galvenajām favorītēm, ir Grieķija. Galvenais iemesls, protams, ir absolūti skaidrs - izlasē spēlēs NBA aizvadītās sezonas vērtīgākais spēlētājs Jannis Adetokunbo. Tomēr pārbaudes mačos demonstrētais sniegums liek raudzīties piesardzīgi - jā, Adetokunbo pēc FIBA noteikumiem spēlētais basketbols pat ir parocīgāks nekā NBA, tomēr visa komandas spēle grieķiem pārsvarā līdz šim balstījusies uz individuāliem centieniem. Starp citām favorītēm vismaz uz medaļām jāpieskaita Austrālija ar latviešu izcelsmes treneri Andreju Lēmani pie stūres, allaž konkurētspējīgā Francija, paaudžu maiņā esošā Spānija. Vērā ņemams spēks varētu būt arī Āfrikas vicečempione Nigērija, kas sapulcējusi sastāvā trīs pašreizējos NBA spēlētājus un divus kādreizējos (kā viens, tā otrs joprojām varētu atrast darbu NBA, taču Ķīnas naudas vilinājums karjeras noslēguma daļā ir saprotami kārdinošs).

11.lv koeficienti uzvarai Pasaules kausā

IzlaseKoeficientsIzlaseKoeficients
ASV1.50Austrālija31.00
Serbija4.10Lietuva41.00
Grieķija11.00Argentīna67.00
Spānija14.00Kanāda81.00
Francija23.00Itālija101.00

Virknei komandu iztrūks potenciālo līderu savainojumu vai citu iemeslu dēļ (Teodosičs Serbijai, Melli Itālijai, Šveds un Mozgovs Krievijai, Simonss Austrālijai, Džozefs Kanādai u.t.t.), citās potenciālie līderi un lielākās zvaigznes izlaida teju visu sagatavošanos savainojumu dēļ, kas rada bažas par spēju iekļauties jau ieeļļotos mehānismos. Piemēram, Danilo Galinari un Itālijas izlase.

Vairākas Āfrikas komandas pirms Pasaules kausa streikoja, citās spēlētāji sūdzējās par slikto nodrošinājumu. Angolas izlases treneris Vils Voigts, ierodoties norises vietā, atklāja, ka arī ķīnieši nav spējuši laicīgi nodrošināt komandas ar visu nepieciešamo, kā tas pienāktos tik sporta veidam nozīmīgā turnīrā. Ķīna balsojumā par turnīra rīkošanas tiesībām 2015. gada 7. augustā apsteidza trako basketbola nāciju Filipīnas (kopā ar Japānu un Indonēziju rīkos nākamo Pasaules kausu). Sākotnēji interesi izrādīja arī vairākas Eiropas valstis, tostarp Lietuva, taču līdz reālai kandidatūrai tās nenonāca. Šogad punktuālajiem ķīniešiem, kas patiesībā ne vienmēr ir tik punktuāli, atkal jāapliecina savas spējas sarīkot šāda līmeņa forumu, un pieredze to organizēšanā ķīniešiem ir gana liela.

Vai lietuvieši atkal pārspēs cerības?

Tā kā Latvija turnīrā nepiedalīsies, daudzi noteikti jutīs līdzi mūsu brāļu tautai lietuviešiem, kuri Pasaules kausā kopš neatkarības atjaunošanas spēlējuši četros no pieciem turnīriem (vienīgais izņēmums - 2002. gadā). Pēdējos divos turnīros Lietuva iekļuvusi četriniekā - pirms deviņiem gadiem Turcijā bijušā Latvijas izlases trenera Ķēstuta Kemzūras vadībā maz pieredzējusī Lietuva pirmoreiz vēsturē izcīnīja bronzu, bet pirms pieciem gadiem Spānijā pirmajai vietai grupu turnīrā (4-1) sekoja uzvaras izslēgšanas turnīrā pār Jaunzēlandi un Turciju, taču pusfinālā nācās atzīt nākamās čempiones ASV pārākumu. Lietuvieši bija ļoti tuvu tam, lai vēlreiz izcīnītu bronzu, tomēr cīņā ar Franciju salūza pēdējā ceturtdaļā (22:31) un izskaņā zaudēja ar viena metiena tiesu (93:95).

Arī šogad lietuviešu izredzes netiek vērtētas tik augstu, taču pēdējos gados mūsu dienvidu kaimiņi lielajos turnīros mācējuši pārspēt cerības (2013. un 2015. gada sudrabs Eiropā). Šogad sastāvā ir, galvenā trenera Daiņa Adomaiša prāt, visi šobrīd labākie (Adomaitis nemaz neiekļāva kandidātos Donātu Motejūnu). Jons Valančūns ir vienīgais nominālais centrs, bet sagaidāms, ka šajā pozīcijā pie minūtēm tiks arī Domants Sabonis un Pauļs Jankūns. Lietuvai ir seši Eirolīgas spēlētāji (četri no "Žalgira", Roks Giedraitis no "Alba" un Mindaugs Kuzminsks no "Olympiacos"), divi NBA vīri (Valančūns un Sabonis), divi (Kalnietis un Butkevičs) no Eiropas kausa klubiem, kā arī divi no Čempionu līgas (Seibutis un Mačulis). Adomaiša rīcībā ir mazāk masīvs sastāvs kā ierasti, bet modernam basketbolam piemērots sastāvs dažādām taktiskām variācijām.

Kvalifikācijas turnīrā Lietuva bija ļoti pārliecinoša - 11 panākumi 12 spēlēs un pirmā vieta J grupā. Vienīgais zaudējums tika piedzīvots pret Itāliju izbraukumā. Lietuva spēlēs H grupā, kas sākotnēji tika saukta par nāves grupu, taču pēc daudzajiem spēlētāju atteikumiem Kanādas izlasē, šobrīd jau Lietuvas netikšana otrajā kārtā būtu grūti sagremojama lietuviešu līdzjutējiem. 1. septembrī Lietuva tiksies ar Senegālu, divas dienas vēlāk spēlēs pret Kanādu, bet 5. septembrī mačs pret Austrāliju.

Lietuvas izlase 2019

PozīcijaSpēlētājsVecKlubsCm
Saspēles vadītājsLuks Lekavičs25Žalgiris181
Mants Kalnietis32+Lokomotiv (Krievija)196
Uzbrūkošais aizsargsMarjus Grigonis25Žalgiris198
Roks Giedraitis27Alba (Vācija)201
Renalds Seibutis34Zaragoza (Spānija)196
Vieglais uzbrucējsMindaugs Kuzminsks29+Olympiacos (Grieķija)206
Edgars Ulanovs27Žalgiris198
Arns Butkevičs26+Rytas197
Jons Mačulis34AEK (Grieķija)198
Spēka uzbrucējsPauļus Jankūns35Žalgiris205
CentrsDomants Sabonis23Pacers (NBA)211
Jons Valančūns27Grizzlies (NBA)213

1. diena: Krievijai uzreiz svarīgākā spēle turnīrā

Pirmajā turnīra dienā no pirmā acu uzmetiena spēļu kalendāram grūti atrast tiešām intriģējošus dueļus. Iespējams, lielāko intrigu varētu radīt Krievijas un Nigērijas tikšanās. Notiekot grupu turnīra izlozei, krievi varēja uzelpot - grupā tika basketbolam eksotiskā Dienvidkoreja un iepriekš tikai divreiz Pasaules kausos spēlējusī Nigērija. Jā, trešā komanda respektējama - Argentīna.

Tomēr situācija kopš izlozes brīža būtiski mainījusies, jo krievu gaidas ieraudzīt iespējami stiprāko sastāvu nav īstenojušās. Nebūs lielākās zvaigznes Alekseja Šveda un Timofeja Mozgova personās, nebūs izlasē nozīmīgu lomu spēlējušā Dmitrija Kulagina un saspēles diriģenta Dmitrija Hvostova. Sastāvā būs arī divi spēlētāji (viens no tiem kā otrais saspēles vadītājs), kuri pārstāv Krievijas Superlīgas klubus, un "Superlīga" ir Krievijas pēc spēka otrās līgas vārds…

Ja pieņemam, ka Argentīna aizvien ir izteikta grupas favorīte (Fakundo Kampaco guvis savainojumu), tad var pat teikt, ka Krievijai jau pirmajā dienā ir galvenā spēle turnīrā. Formāts paredz, ka tikai divas labākās katras grupas komandas turpinās cīņu par medaļām, kamēr pārējām divām būs jāgarlaikojas spēlēs, kas var garantēt ne augstāku vietu par 17.

Par Nigērijas potenciālo spēku rakstīts jau augstāk. Salīdzinājums bez emocijām: Krievijai nebūs neviena aktīvā NBA spēlētāja, Nigērijai tādi būs trīs, Krievijai būs septiņi Eirolīgas spēlētāji, Nigērijai neviena, taču Ekpe Judo ir 2017. gada Eirolīgas “Final Four” MVP un pēdējos divus gadus pavadījis NBA. Abām komandām varētu būt problēmas saspēles vadītāja pozīcijā, jo ne vienai, ne otrai tajā nav izteikti spilgtu spēlētāju, bet garais gals uz papīra iespaidīgāks izskatās tieši nigēriešiem.

Iespējams, arī Polijai jau uzreiz izšķirošais mačs, jo pirmajā dienā jāspēlē pret Venecuēlu. Ja pieņem, ka Ziloņkaula krasta izlase ir izteikta pastarīte, bet Ķīnai kā mājiniecei piestāv favorītes statuss grupā (taču ne izteikts), tad tieši Polijas un Venecuēlas starpā varētu nākties sadalīt vietu uz otro grupu turnīru cīņai par godalgām. Polijai nav spilgtu zvaigžņu - lielākā no tām Mateušs Ponitka no Sanktpēterburgas “Zenit” -, bet visai monolīts sastāvs gan. Protams, Maika Teilora vadītajai komandai ne tuvu nav izdevies iekrāt šādu spēļu praksi, bet, lai arī bez lieliem panākumiem, tā tomēr ir regulāra Eiropas čempionāta finālturnīru dalībniece.

Venecuēlai tikmēr ir gana svaiga pieredze olimpiskajās spēlēs - Rio izcīnīta viena uzvara piecos mačos un 10. vieta 12 komandu konkurencē. Turklāt vienīgais panākums tieši pret komandu, ar ko jāspēlē grupā arī tagad - Ķīnu. Pēdējā Amerikas čempionātā venecuēlieši izgāzās - kā citādi saukt 9. vietu (1-2), ja četrus gadus iepriekš tika izcīnīts čempiontituls. Sastāvā ir tikai divi basketbolisti ar šobrīd aktīviem līgumiem Eiropā, turklāt viens no viņiem Francijas otrajā līgā.

31. augusta spēles

LaiksGrupaSpēle
10:30D grupaAngola - Serbija
11:00A grupaPolija - Venecuēla
11:30C grupaIrāna - Puertoriko
11:30B grupaKrievija - Nigērija
14:30D grupaFilipīnas - Itālija
15:00A grupaKotdivuāra - Ķīna
15:30B grupaArgentīna - Dienvidkoreja
15:30C grupaSpānija - Tunisija

Kā Pasaules kausā klāsies Lietuvai?

  • 177

  • 270

  • 90

  • 22


1 2 46 komentāri

     [+] [-]

, 2019-08-30 16:02, pirms 5 gadiem
Gaidu Ģenerāli ar Bukmeikeru! Par ASV gāšanu no troņa!

     [+] [-]

, 2019-08-30 16:35, pirms 5 gadiem
Domāju , ka krievam pat ar visām traumām rītdien tīri labas izredzes .
Tie nēģeri jau paspējuši saplēsties dēļ naudām ar savu federāciju . Pieļauju , ka domas par normālu spēlēšanu viņiem šobrīd noliktas tālākā plauktā .

  +1 [+] [-]

, 2019-08-30 16:45, pirms 5 gadiem
Kādos kanālos varēs redzēt pasaules kausu???

     [+] [-]

, 2019-08-30 16:45, pirms 5 gadiem
Varētu tagad tie bļāvēji atsaukties, kuri ķērca, ka Pč hokejā būtu jārīko ne biežāk, kā reizi divos gados... Atteikumi, saproties, būtu mazāk un turnīra prestižs augstāks... Rēka nāk. Tik zemu krituši basketa forumi, vnk vājprāts.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-30 16:48, pirms 5 gadiem
Kādi ir ieteikumi, kur visērtāk skatīties spēles?

     [+] [-]

, 2019-08-30 16:57, pirms 5 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Kādos kanālos varēs redzēt pasaules kausu???
Tvplaysports un tvplaysports+

  +4 [+] [-]

, 2019-08-30 17:01, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Varētu tagad tie bļāvēji atsaukties, kuri ķērca, ka Pč hokejā būtu jārīko ne biežāk, kā reizi divos gados... Atteikumi, saproties, būtu mazāk un turnīra prestižs augstāks... Rēka nāk. Tik zemu krituši basketa forumi, vnk vājprāts.
FIBA arvien vairāk parāda kādi ubagi viņi ir. Visa tā muldēšana par prestiža celšanu ir smieklīga. Mistiskas kvalifikācijas, čempju došan kkādām Ķīnām. Protams gan jau ķīnieši normāli iepiķoja. Bet tā ir ātra nauda, nevis ilgtermiņa domāšana. Izskatās, ka NBA stāriem OS turpmāk būs vēl nozīmīgāks turnīrs.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-30 17:03, pirms 5 gadiem
arch122 rakstīja: FIBA arvien vairāk parāda kādi ubagi viņi ir. Visa tā muldēšana par prestiža celšanu ir smieklīga. Mistiskas kvalifikācijas, čempju došan kkādām Ķīnām. Protams gan jau ķīnieši normāli iepiķoja. Bet tā ir ātra nauda, nevis ilgtermiņa domāšana. Izskatās, ka NBA stāriem OS turpmāk būs vēl nozīmīgāks turnīrs.
ar ko viņiem tas ir prestižāks turnīrs par NBA? Viņiem tāds parasts all-star treniņš vien sanāk. Viņus vispār varētu atbrīvot no šiem turnīriem. Tas protams joks, bet nu baigās jēgas viņiem pašiem no tā nav, visiem ir skaidrs, kas ir labākie pasaulē.

     [+] [-]

, 2019-08-30 17:21, pirms 5 gadiem
F un H grupas interesantākās

  +4 [+] [-]

, 2019-08-30 18:00, pirms 5 gadiem
spēlmanis rakstīja: Domāju , ka krievam pat ar visām traumām rītdien tīri labas izredzes .
Tie nēģeri jau paspējuši saplēsties dēļ naudām ar savu federāciju . Pieļauju , ka domas par normālu spēlēšanu viņiem šobrīd noliktas tālākā plauktā .
Cerams krievi zaudēs.

  +3 [+] [-]

, 2019-08-30 18:02, pirms 5 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Tvplaysports un tvplaysports+
Skaidrs tad pa tv nekur..

  +2 [+] [-]

, 2019-08-30 18:04, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: Skaidrs tad pa tv nekur..
Tv6 rādīs sākot no 1/4fināliem.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-30 18:36, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: Skaidrs tad pa tv nekur..
Ir tāds livetv.sx - rāda praktiski visu.Mēģini.

     [+] [-]

, 2019-08-30 18:51, pirms 5 gadiem
Willy rakstīja: Kādi ir ieteikumi, kur visērtāk skatīties spēles?
KINA D)

     [+] [-]

, 2019-08-30 18:51, pirms 5 gadiem
asta rakstīja: ar ko viņiem tas ir prestižāks turnīrs par NBA? Viņiem tāds parasts all-star treniņš vien sanāk. Viņus vispār varētu atbrīvot no šiem turnīriem. Tas protams joks, bet nu baigās jēgas viņiem pašiem no tā nav, visiem ir skaidrs, kas ir labākie pasaulē.
Neskaidri izteicos. Tas viņiem būs prestižākais no izlašu turnīriem.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-30 19:01, pirms 5 gadiem
ASV pat ar šo izlasi paņems zeltu!!!! Nevajag celt ilūzijas un skatīties pārbaudes mačus!!!!

     [+] [-]

, 2019-08-30 20:00, pirms 5 gadiem
Super! 4gades lielākais basketbola notikums, bet LV TV nav jēga to rādīt laikam...

  -2 [+] [-]

, 2019-08-30 20:17, pirms 5 gadiem
Kopš Iguodala Lebim atnesa zeltu uz paplātes 2010 un 2012 gadā, tā šis #PaKrūmiem visādos space jamos

     [+] [-]

, 2019-08-30 20:18, pirms 5 gadiem
Ja būtu Beņa ierindā, tad zelts Austrālijas!
Austrālija pēc kārtējās medaļas!
GO Leimani!

  -3 [+] [-]

, 2019-08-30 20:21, pirms 5 gadiem
Apsveicu visus ar basketbola svētkiem!
Par USA drāti!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-30 21:10, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: Skaidrs tad pa tv nekur..
Ja nav galīgi bomzīgi ar naudu, var pa 6$ nopirkt livebasketball.tv abonomentu un visas spēles pieejamas.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-30 21:39, pirms 5 gadiem
Home | livebasketball.tv tiešām ir laba lieta, 5 EUR ir sīknauda, bet spēles labā kvalitātē un ar sakarīgiem komentētājiem.

     [+] [-]

, 2019-08-30 22:16, pirms 5 gadiem
match Igra rāda

     [+] [-]

, 2019-08-31 02:50, pirms 5 gadiem
Tādējādi Latvijas vietā uz Ķīnu aizbrauca noteikti ne tik acij baudāma basketbola spēlētāja Melnkalne.

Lūdzu detaļās, kam nepatīk viņu spēle? WTF?

     [+] [-]

, 2019-08-31 03:02, pirms 5 gadiem
Edison rakstīja: ASV pat ar šo izlasi paņems zeltu!!!! Nevajag celt ilūzijas un skatīties pārbaudes mačus!!!!
Es par serbiem Izskatās laba izlase.

Amīši vinnēs, ja būs atdeve no spēlētājiem. Ja ies uz spēlēm kā uz fuflo, tad zāģis garantēts. Ja noskaņosies, tad pat finālu vinnēs ar +20. BR arī bija raksts, ka jau viens pats Kemba varētu paņemt visas izlases priekšā.... Būs BOS treniņnometne tur

     [+] [-]

, 2019-08-31 03:06, pirms 5 gadiem
valjero rakstīja: Kopš Iguodala Lebim atnesa zeltu uz paplātes 2010 un 2012 gadā, tā šis #PaKrūmiem visādos space jamos
Ko kur pienesa?!?!?!

4 punkti spēlē Nesavtīgi

  -1 [+] [-]

, 2019-08-31 06:33, pirms 5 gadiem
valjero rakstīja: Kopš Iguodala Lebim atnesa zeltu uz paplātes 2010 un 2012 gadā, tā šis #PaKrūmiem visādos space jamos
eu dalbajob 2010. gada Lebrons pat nespeleja Pasaules kausa, bet igijam 4 pt., 2012. gada vispar nebija PK, bet gan OS... kura igijam atkal vareni nesavtigie 4 ppg

     [+] [-]

, 2019-08-31 08:03, pirms 5 gadiem
budamank rakstīja: eu dalbajob 2010. gada Lebrons pat nespeleja Pasaules kausa, bet igijam 4 pt., 2012. gada vispar nebija PK, bet gan OS... kura igijam atkal vareni nesavtigie 4 ppg
Rodmens arī nemeta daudz, bet leģenda viņš ir! Tā pat ar Igiju, kas ir sasniedzis visu. PK OS NBA čempions un final MVP ASG dalībnieks u.t.t. Kamēr tādi Derozani, Wall un CP3 kuļas pa PO pirmajām kārtām un met 25pt spēlē, bet labuma nekāda kaut vai saliek ASG spēlētājus viņiem apkārt!

     [+] [-]

, 2019-08-31 08:05, pirms 5 gadiem
valjero rakstīja: Kopš Iguodala Lebim atnesa zeltu uz paplātes 2010 un 2012 gadā, tā šis #PaKrūmiem visādos space jamos
Varētu šogad Igijs šiem BIG3 un princesēm un supermeniem atnest gredzenu uz paplātes, lai beidz vienreiz čīkstēt!

  -3 [+] [-]

, 2019-08-31 09:55, pirms 5 gadiem
Kad jūs beidzot sāksiet saprast ka Lietuvieši nav nekādi brāļi mums . Padzīvotu ar viņiem kopā vienā valstī saprastu , viņi kā čigāni un nošpļauties ka mēs kaimiņos , appcakarēs pie pirmās izdevības

  -3 [+] [-]

, 2019-08-31 09:56, pirms 5 gadiem
Es visās spēlēs būšu pret Lietuvas izlasi , jo ātrāk izgāzīsies jo labāk , Go Russia, Serbia or Greece

  +1 [+] [-]

, 2019-08-31 10:08, pirms 5 gadiem
Edyy5 rakstīja: Kad jūs beidzot sāksiet saprast ka Lietuvieši nav nekādi brāļi mums . Padzīvotu ar viņiem kopā vienā valstī saprastu , viņi kā čigāni un nošpļauties ka mēs kaimiņos , appcakarēs pie pirmās izdevības
Neraudi siekala! Nebūtu Tu tāds lašara neviens tevi neapčakarētu! Bet par jebkuru tautu var teikt , ka tur ir gan labi, forši cilvēki, gan riebīgi sūdgabali.... un vienalga vai tie leiši , latvieši, krievi, amerikāņi francūži vai korejieši utt.

     [+] [-]

, 2019-08-31 10:21, pirms 5 gadiem
Kādam ir kāds labas kvalitates links , kur skatities?

     [+] [-]

, 2019-08-31 10:43, pirms 5 gadiem
Edyy5 rakstīja: Kad jūs beidzot sāksiet saprast ka Lietuvieši nav nekādi brāļi mums . Padzīvotu ar viņiem kopā vienā valstī saprastu , viņi kā čigāni un nošpļauties ka mēs kaimiņos , appcakarēs pie pirmās izdevības
Un nākamajā komentā "go Russia, go Serbia"?
Nu jums, krieviem, viņi točna nav nekādi brāļi, tāpat, kā mēs, latvieši.

Zin, labāk tomēr būtu bijis, ja neviens no jums vispār nerubītu latviski, jo tolka nekāda, pat vēl sliktāk. Izplata tikai savu kaitīgo tuftu latviešu infotelpā, tēlojot latviešus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 46 komentāri