Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

ASV izlase atradusi sākumpiecinieku, galvenās bažas par atlēkušajām bumbām un kļūdām

Agris Suveizda

ASV izlase atradusi sākumpiecinieku, galvenās bažas par atlēkušajām bumbām un kļūdām
Stīvs Kers un Džeilens Bransons. Foto: AFP/Scanpix

ASV vīriešu basketbola izlase vakar aizvadīja ceturto no piecām pārbaudes spēlēm un izcīnīja ceturto uzvaru, AAE ar rezultātu 108:86 sagraujot Grieķiju, ar kuru tiksies arī Pasaules kausa apakšgrupā.

ASV vispirms sagrāva Puertoriko (117:74), pēc tam pārliecinoši apspēlēja Slovēniju (92:62), kurai nebija Lukas Dončiča, bet līdz šim līdzvērtīgākajā cīņā ar 98:88 pieveica arī Spāniju. Neskatoties uz to, ka agrāk amerikāņi bieži vēl turnīra laikā meklējuši ideālo virknējumu un spēles stilu un ka visam divpadsmitniekam šis būs debijas turnīrs, ASV gatavošanās ciklā izcēlušās ar stabilitāti – visas četras spēles sācis viens un tas pats piecinieks.

Rezultatīvākais ar vidēji 15,0 punktiem bijis 2020. gada drafta pirmais numurs Entonijs Edvardss, 13,5 punktus pievienojis Džeilens Bransons, bet Mikalam Bridžisam ir 11,3 punkti. Sākumpieciniekā devušies arī Džerens Džeksons (9,8) un Brendons Ingrems (9,0), bet no rezervistiem ar vidēji 10,3 punktiem izcēlies Ostins Rīvzs. Par starta piecinieka atrašanu gandarīts ir arī galvenais treneris Stīvs Kers: "Tas ir grūti, jo dotas tikai dažas nedēļas un tad uzreiz jāmetas iekšā turnīrā. Tā ka man patīk starta grupas stabilitāte."

Kers dod priekšroku īsam un ātram sastāvam, kas savukārt noved pie potenciālas problēmas zem groziem, kas bija manāma pārbaudes spēlē pret Spāniju, kas atlēkušajās bumbās bija pārāka ar 49:35. "Bažas ir par kļūdām un atlēkušajām bumbām. Ja abām komandām būs līdzvērtīgs uzbrukumu skaits, tad ļoti augstu vērtēju mūsu izredzes pret jebkuru pretinieku. Tas, kā citas komandas var mūs uzveikt, ir ar papildu uzbrukumiem un lēruma kļūdu izprovocēšanas, ja nebūsim pietiekami asi un neatbloķēsim savus spēlētājus. Un to jau esmu pateicis arī komandai – mūsu vājās vietas nav nekāds noslēpums."

Pēdējo pārbaudes spēli ASV rīt aizvadīs pret Vāciju, bet Pasaules kausa finālturnīrā tiksies ar Jaunzēlandi, Grieķiju un Jordāniju.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  -1 [+] [-]

, 2023-08-19 16:03, pirms 10 mēnešiem
Atlēkušās man uzreiz uzdeva lielu jautājumu... Bet jātiek galā ar raksturu ,jo ļoti bieži kad iegūts liels pārsvars ir redzami atslābšanas mirkļi, kas var maksāt dārgi ,vienīgi treneris Kers ir labs un tiks galā, bet domāju MAX bronzu dabūs ja dabūs augstāku ,nu tad pārstegs, par sudrabu šaubos!

     [+] [-]

, 2023-08-19 19:05, pirms 10 mēnešiem
Kurš tad labāks par ASV? Serbija? Slovēnija? Man liekas, ka Dončičs pirmo ceturtdaļu tomēr spēlēja pret ASV un tad it kā satraumējās

     [+] [-]

, 2023-08-19 19:57, pirms 10 mēnešiem
Sporta Eksperts#1 rakstīja: Atlēkušās man uzreiz uzdeva lielu jautājumu... Bet jātiek galā ar raksturu ,jo ļoti bieži kad iegūts liels pārsvars ir redzami atslābšanas mirkļi, kas var maksāt dārgi ,vienīgi treneris Kers ir labs un tiks galā, bet domāju MAX bronzu dabūs ja dabūs augstāku ,nu tad pārstegs, par sudrabu šaubos!
tevi pēc dzemdībām uz zemes nometa speciāli???

     [+] [-]

, 2023-08-19 21:58, pirms 10 mēnešiem
pizdjux rakstīja: tevi pēc dzemdībām uz zemes nometa speciāli???
Neko nepareizu viņs nepateica...
ASv ar šādu sastāvu nez vai būs lemts zelts..
Ir jaudīgākas komandas par viņiem...