Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Banki: "Baumas nespēj novērst manu uzmanību"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Banki: "Baumas nespēj novērst manu uzmanību"
Latvijas līdzjutēji 2023. gada 12. augustā. Foto: Renārs Koris

"Esmu reālists – cenšos kontrolēt lietas, kuras ir manā varā. Varu rūpēties, lai spēlētāji strādā ar maksimālu pašatdevi un finālturnīru sagaida labākajā formā," sestdien, 12. augustā, pēc uzvaras pār Dominikānas basketbolistiem teica vīriešu valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

“Rotācijā bija 12 spēlētāji. Diemžēl cīņas gaitā nelielas problēmas radās Rolandam Šmitam, kurš nevarēja spēlēt otrajā puslaikā. Šķiet, ka nekas nopietns. Rītdien viņam tiks veiktas pārbaudes – ceru, ka pirmdien viņš būs gatavs piedalīties treniņā.

Salīdzinot ar treniņspēli, abas komandas veica taktiskus pieslīpējumus. Ceturtdien spēlējām nedaudz citādi kā skatītāju klātbūtnē. Pārbaudes pret Dominikānu mums ļoti noderēja atšķirīga spēles stila iepazīšanā.

Aigars Šķēle veselības dēļ nepiedalījās ne ceturtdienas, ne sestdienas spēlē. Cerams, ka viņa saslimšana nav tāda, kura varētu pārmesties uz citiem komandas biedriem – īpaši trīs četras dienas pirms ceļojuma uz Āziju.

Nav nekā jauna, ko pateikt par Kristapu Porziņģi, Dāvi Bertānu un Jāni Timmu. Turpinām sekot atjaunošanās protokoliem. Diemžēl, mums bija daudz savainojumu, kuru dēļ spēlētāji pat nevarēja sākt kopīgi trenēties ar pārējo komandu.

Mūsu personāls dara ļoti labu darbu. Anžeja gadījumā izvēlējāmies pareizo atgriešanās brīdi. Pārējiem puišiem ir līdzīgi – pirmdiena būs kārtējais atskaites punkts, kad lemsim par viņu iespējamo līdzdalību spēlē pret Somiju.

(Pirms sestdienas spēles tika runāts par iespējamo Kristapa Porziņģa iznākšanu laukumā iesildīšanās laikā) Kādā brīdi atteicāmies no šīs ieceres, jo tā neietekmē spēlētāja funkcionālo gatavību – treniņā paveiktajam darbam ir augstāka prioritāte.

Augsta līmeņa spēlētāji piesaista lielāku uzmanību – vērojama ziņkārība, izplatās baumas. Žurnālistu darbs ir izteikt minējumus, kuri palielina lasījumu un skatījumu skaitu. Dažreiz tie ir mēģinājumi pabarot savu ego. Baumas nespēj novērst manu uzmanību.

Tajā pašā laikā ir cilvēki, kuri stāv ar abām kājām uz zemes. Kuri katru dienu smagi strādā. Mums ir ļoti labs personāls – ārsti, fizioterapeiti, spēka un vingruma treneri. Lielākā daļa no viņiem ieradušies starpsezonas laikā. Spēlētāji ir labās rokās.

Grūti pateikt, kāds būs sastāvs pret Somiju. Līdzīgi kā iepriekš, spēles virknējums būs pēdējā brīža lēmums. Būtu negodīgi, ja izteiktu minējumus un faniem radītu viltus ilūzijas par iespējamu Kristapa, Dāvja un Jāņa atrašanos laukumā. Darīsim visu spēlētāju labā.

(Komentē attēlu uz Ilmāra Stūriškas krekla – roku ar paceltu īkšķi, kura stiepjas ārā no haizivs rīkles; uzraksts “Red Sea divers club”) Cenšos dot spēlētājiem pārliecību, kas ļautu viņiem ienirt okeānā un palīdzētu cīnīties ar haizivīm. Ja par haizivīm var saukt Franciju, Kanādu un Libānu.

Šovakar nedaudz sarūgtināja, ka brīžiem spēlējām ar zināmiem pārspīlējumiem. Brīžiem bija savtīgi, ne tik koncentrējušies, kā vajadzētu. Iespējams, nespēlējām pietiekami fiziski. Iespējams, neparādījām atlētismu, taču mūsu rīcībā ir sagatavošanās plāns un stratēģija.

Man rūp Artūra Žagara sniegums – veltu viņam savu laiku un enerģiju. Mūs gaida piedzīvojums un liela iespēja. Puisis pašlaik ir bez darba – iespējams, esmu vienīgais, kurš viņam pilnībā uzticas. Viss ir viņa rokās – kļūt par tādu spēlētāju, kādu vēlamies redzēt un kāds mums ir vajadzīgs.

Ticu, ka viņš ir ceļā uz pieņemšanu un saprašanu. Tas nav viegli. Viņš atrodas liela lēciena priekšā – no mazas komandas Lietuvā līdz valstsvienības pārstāvēšanai Pasaules kausā. Ja nevari izturēt trenera spiedienu, kā tiksi galā ar puišiem, kuri tevi presēs no sākuma līdz beigām?

Katram joprojām ir iespēja pierādīt, ka viņš pelnījis biļeti uz Āziju. Neviens nav nosacītā drošībā, taču jāatzīst, ka dažās pozīcijās mums nav daudz alternatīvu. Uzvārdu nosaukšana nav mana spēle. Koncentrēšos, lai izdarītu labākās izvēles, tai skaitā ņemot vērā veselības jautājumus.”

  +1 [+] [-]

, 2023-08-12 22:13, pirms 9 mēnešiem
Ļoti labi Māri pastrādāts! Bija interesanti lasīt

  +6 [+] [-]

, 2023-08-12 22:33, pirms 9 mēnešiem
Ļoti labi, ka Banki ar Žagaru strādā. Tam puikam ir iekšā, jādabū tik ārā.

     [+] [-]

, 2023-08-12 22:42, pirms 9 mēnešiem
cerams, ka šķēlem nav tas vīruss, tā dīvaini izteicās banki
žagars laikam ar savu ego, ja jau tam veltīja veselu tirādi

     [+] [-]

, 2023-08-12 23:37, pirms 9 mēnešiem
Arī šis pūš miglu acīs pie tam nekaunīgi labi zinādams kāds paziņojums(i) būs tuvākajās dienās. Lai veicas itālim PK ar to kas reāli viņam būs uz laukuma.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-12 23:44, pirms 9 mēnešiem
Bet nu tas ir dirsā, kādas likstas pavada mūsu komandu sagatavošanās posmā. Pēc Lomika un Strēlnieka tā gribējās cerēt, ka tālāk būs bez nepatīkamiem pārsteigumiem, bet nekā. Cerams, ka caur grūtībām radīsies iespēja pārlekt savu pakaļu tieši PK.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-12 23:45, pirms 9 mēnešiem
Bujumbura rakstīja: Arī šis pūš miglu acīs pie tam nekaunīgi labi zinādams kāds paziņojums(i) būs tuvākajās dienās. Lai veicas itālim PK ar to kas reāli viņam būs uz laukuma.
Nu nu, kas tad būs? Neturi sveci zem pūra.

  -1 [+] [-]

, 2023-08-13 01:14, pirms 9 mēnešiem
Banki ir līdzīgas prognozes kā Valmieras FK trenerim (nez kurš būs jau rīt)...
Būs pavēle, nebūs spēlētājs...
..

     [+] [-]

, 2023-08-13 10:06, pirms 9 mēnešiem
erred rakstīja: Banki ir līdzīgas prognozes kā Valmieras FK trenerim (nez kurš būs jau rīt)...
Būs pavēle, nebūs spēlētājs...
..
Un kurš tad būs tas pavēlētājs... vaimonis rējonis, t.s. izglītības ministre vai Ķekavas vistukūts komercdirektors? Vienīgi Bostona var kaut ko KP#6 pateikt...

     [+] [-]

, 2023-08-13 10:22, pirms 9 mēnešiem
#22924 rakstīja: Un kurš tad būs tas pavēlētājs... vaimonis rējonis, t.s. izglītības ministre vai Ķekavas vistukūts komercdirektors? Vienīgi Bostona var kaut ko KP#6 pateikt...
Pats uzdevi, pats atbildēji

     [+] [-]

, 2023-08-14 08:03, pirms 9 mēnešiem
Šodien ir pirmā no 28 dienām, kad mūsu NBA špīleri ir (cerams) apdrošināti un var pilnvērtīgi būt izlases rīcībā. Ja trešdien KP neizies laukumā, būs diezgan liels pamats domāt, ka PK viņš nespēlēs.