Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Serbijai vēl viens iztrūkums - punktus neguvušais Nedovičs atsakās no dalības PK

Agris Suveizda

Serbijai vēl viens iztrūkums - punktus neguvušais Nedovičs atsakās no dalības PK
Nemaņa Nedovičs. Foto: kss.rs

Belgradas "Crvena zvezda" un Serbijas valstsvienības uzbrūkošais aizsargs Nemaņa Nedovičs ar Serbijas Basketbola savienības starpniecību oficiāli paziņojis par lēmumu pamest gatavošanās posmu un nekandidēt uz dalību Pasaules kausa finālturnīrā.

Serbija iepriekšējās dienās aizvadīja Akropoles turnīru Atēnās, vispirms ar 71:64 apspēlējot mājiniekus grieķus un pēc tam ar 88:89 piekāpjoties Itālijai. Nedovičs pirmajā spēlē aizvadīja 13 minūtes un 13 sekundes, otrajā – deviņas minūtes un 48 sekundes, taču kopsummā 23 minūtēs punktus tā arī neguva (2p. 0/3, 3p. 0/5), sakrāja divas piespēles un divas kļūdas.

"Mana attieksme pret šo kreklu, valsti un izlasi, kurā allaž esmu spēlējis ar lepnumu, nekad nav tikusi apšaubīta. Lai nebūtu nekādu baumu, uzskatu, ka man ir jāizskaidro, kādēļ vairs negatavošos ar izlasi Pasaules kausam. Allaž sev izvirzu augstākos mērķus, taču, gatavošanās ciklam pieņemoties sparā, sapratu, ka esmu tālu no vēlamās formas, kāda nepieciešama šāda līmeņa turnīram un mūsu komandai. Diemžēl nespēju izpildīt sev doto lomu un nevaru būt maksimāli noderīgs izlasei. Tā kā nacionālās izlases intereses ir augstākas par individuālām, godīgi atklāju savas domas trenerim Svetislavam Pešičam. Vēlu puišiem un trenerim veiksmi un panākumus Pasaules kausā!" Riodežaneiro olimpiskais vicečempions citēts savienības mājaslapā.

Bogdans Bogdanovičs Atēnās izcēlās ar vidēji 14,5 punktiem, 4,5 atlēkušajām bumbām un 3,0 rezultatīvām piespēlēm (no tālienes 4/15), Marko Guduričs pievienoja 12,5 punktus, 5,5 atlēkušās bumbas un 4,5 piespēles (no tālienes 3/12), bet Nikola Jovičs pēc astoņām piespēlēm un neviena punkta pirmajā mačā bija rezultatīvākais otrajā spēlē – 18 punkti un septiņas piespēles. Serbija vēl tiksies ar Puertoriko, Ķīnu un Brazīliju, bet Pasaules kausā spēlēs pret Dienvidsudānu un arī nupat nosauktajām Puertoriko un Ķīnu. Serbiem Pasaules kausā nebūs arī Nikolas Jokiča, Nikolas Kaliniča, Vladimira Lučiča un Vasilijes Miciča.

Viļņas "Lietuvos rytas" spēlējušais Nedovičs 2013. gadā tika draftēts ar 30. numuru un Goldensteitas "Warriors" rindās NBA aizvadīja 24 spēles, vidēji 5,9 minūtēs gūstot 1,1 punktu, bet pēc tam atgriezās Eiropā un spēlēja Valensijā, Malagā, Milānā, Atēnās un arī Belgradā – "Crvena zvezda". Iepriekšējā Eirolīgas sezonā Nedovičs sāka četras no 27 spēlēm un vidēji 20,9 minūtēs tika pie 13,3 punktiem un 2,9 rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
https://kss.rs/nemanja-nedovic-nece...