Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: ''Spēlējām ļoti labu basketbolu, vienkārši nemetām tik labi no distances''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Porziņģis: ''Spēlējām ļoti labu basketbolu, vienkārši nemetām tik labi no distances''
Kristaps Porziņģis. Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Kristaps Porziņģis sameta 28 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, palīdzot Bostonas ''Celtics'' Ziemassvētku spēlē izbraukumā apspēlēt Losandželosas ''Lakers'' – 126:115. Piedāvājam īsu apokopojumu no Porziņģa pēcspēles komentāriem.

''Potītei viss ir labi. Atgriezos diezgan ātri. Nejutu nekādus ierobežojumus mača laikā,'' preses konferenci, atbildot uz jautājumu par savu iepriekš savainoto potīti, iesāka liepājnieks.

''Esmu ļoti priecīgs par spēli, kādu aizvadījām. Domāju, ka Deriks Vaits bija izcils. Godīgi sakot, spēlējām ļoti labu basketbolu, taču vienkārši nemetām tik labi no distances, kā to darām ierasti. Tā bija jautra spēle, ko izbaudīju. Tikām pie vēl vienas uzvaras viesos – lieliski,'' turpināja Porziņģis.

''Iespējams, esam kā ļoti spēcīgs motors. Okei, varbūt ne tas labākais salīdzinājums… [smejas] Domāju, ka mums ir tā rezerve, ka, ja šonakt kristu trīspunktnieki, mēs būtu uzvarējuši ar 20, 25 punktu pārsvaru. Tā kā tie nekrita grozā, mačs bija saspringtāks. Tajās spēlēs, kad krīt trīspunktnieki un saliekas viss pārējais, esam ļoti labi. Vienmēr būs kāpumi un kritumi, un cilvēki to uztvers pārsteidzīgi, taču mums jāturpina uzlabot savs sniegums katrā spēlē, jāturpina spert soļi uz priekšu mūsu sniegumā un disciplīnā. Tad ilgtermiņā ar mums viss būs kārtībā,'' izteicās Kristaps Porziņģis.

''Tas noteikti ir liels izaicinājums. Viņš [Entonijs Deiviss] ir viens no labākajiem garā gala spēlētājiem līgā. Darījām vairākas lietas, lai ierobežotu viņa metienus, tomēr viņš un Lebrons Džeimss ir citā līmenī. Zinājām, ka spēle tiks veidota caur viņiem, jo īpaši, kad Džeimss atradās uz soliņa, zinājām, ka Deiviss tiks pie bumbas. Izdarījām gana labu darbu pret viņu un nodrošinājām, ka neviens cits no ''Lakers'' komandas neaizvada izcilu spēli. Un lūdzu – izcīnījām uzvaru,'' noslēdza Porziņģis.