Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģis sarīko bloku ballīti uzvarā pār Morantu un "Grizzlies"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Porziņģis sarīko bloku ballīti uzvarā pār Morantu un "Grizzlies"
Dža Morants un Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie pienākuma tikusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks". Ar 104:91 tika pārspēja Memfisas "Grizzlies", kas tabulā atrodas virs Dalasas. Porziņģis guva 15 punktus un bloķēja sešus metienus, kas ir otrs labākais rādītājs latvieša karjerā.

• Uzvarā pār Memfisas "Grizzlies" Kristapa Porziņģa spēle beidzās priekšlaicīgi, jo viņš iekrāja sešas piezīmes. Latvietis nospēlēja 26 minūtes, šajā laikā tiekot pie 15 punktiem (1p. 1/3, 2p. 4/4, 3p. 2/7).

VIDEO: Enerģiskajam Porziņģim 15+8+6 un labākais +/-, pieveicot "Grizzlies"

• Porziņģis sev atvēlētajā laikā iekrāja arī astoņas bumbas zem groziem, divas rezultatīvas piespēles, sešus bloķētus metienus un +/- rādītāju +15, kas bija dalīts labākais rādītājs komandā.

• Seši bloķētie metieni ir jauns sezonas rekords, kā arī otrs labākais rādītājs karjerā. Porziņģa labākais rādītājs ir septiņi bloķēti metieni, kuru viņam izdevies sasniegt trīs reizes karjerā. Pēdējo reizi tas notika 2016. gadā, kad viņš izpildīja septiņus blokus pret Losandželosas "Lakers".

• Pēdējo piecu maču laikā latvietim ne reizi nav izdevies sasniegt vismaz 20 gūto punktu robežu. Pēdējo reizi vismaz 20 punktus viņš guva 2022. gada pirmajā spēlē pret Sakramento "Kings".

Luka Dončičs 38 minūtēs guva 37 punktus (1p. 9/12, 2p. 11/18, 3p. 2/7), izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, atdeva deviņas piespēles, pārtvēra trīs bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva piecas kļūdas un saņēma divas piezīmes. Slovēnim +/- rādītājs +15.

• "Mavericks" aizvadīja pārliecinošu spēli, atrodoties vadībā visas 48 minūtes. Pirmajā ceturtdaļā rikšotāji iekrāja astoņu punktu pārsvaru, bet pēc puslaika tas bija sasniedzis jau 14 punktus.

• Trešais ceturksnis bija līdzīgāks, tomēr "Grizzlies" nespēja samazināt deficītu – šajā ceturtdaļā Dalasa prata iekrāt lielāko pārsvaru spēlē (22 punktu pārsvars).

• Noslēdzošo ceturtdaļu uzvarēja "Grizzlies" (ar trīs punktu pārsvaru), bet, lai cīnītos par uzvaru spēlē, ar to bija krietni par maz.

• "Grizzlies" neglāba arī Dža Moranta 35 punkti, 13 atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. Otrs rezultatīvākais Memfisas spēlētājs bija Meltons, kuram 12 punkti un piecas piespēles.

• "Mavericks" uzvarējusi 13 reizes pēdējo 15 spēļu laikā. Pateicoties šim lieliskajam nogrieznim, ar bilanci 27-20 Dalasa ieņem piekto vietu Rietumos. Nākamo spēli Porziņģis un "Mavericks" aizvadīs 26. janvārī, kad spēkosies ar Goldensteitas "Warriors".

     [+] [-]

, 2022-01-24 05:01, pirms 2 gadiem
KP šodien aizsardzībā bija vienradzis. Viennozīmīgi labākā viņa spēle šosezon. Žēl, ka savāca 6 personīgās, bet bija paredzami, redzot ar kādu atdevi aizsardzībā kapāja. Uzbrukumā savas iespējas izmantoja, cik nu bumbu saņēma. Bet brīvam Luka nekādi nedeva piespēli (ja nu vienīgi uz trīni), kur nu vēl kādu "Pick and roll" izspēli sagaidīt.

  +4 [+] [-]

, 2022-01-24 05:07, pirms 2 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: KP šodien aizsardzībā bija vienradzis. Viennozīmīgi labākā viņa spēle šosezon. Žēl, ka savāca 6 personīgās, bet bija paredzami, redzot ar kādu atdevi aizsardzībā kapāja. Uzbrukumā savas iespējas izmantoja, cik nu bumbu saņēma. Bet brīvam Luka nekādi nedeva piespēli (ja nu vienīgi uz trīni), kur nu vēl kādu "Pick and roll" izspēli sagaidīt.
Jēga tev vienmeŗ rakstīt vienu un to pašu?
Slēpts komentārs: Sporta domātājs
Slēpts komentārs: žurnaļuga

  -3 [+] [-]

, 2022-01-24 05:41, pirms 2 gadiem
Skaisti. Mavs turpina vākt uzvaras. Jābūt top4 sezonas beigās! Dončičs super nospēlēja, KP mūris aizsardzībā bija šodien. Lieliska spēle. Gaidu ko pokemoni šoreiz izdomās lai raudātu. Gan jau kaut ko par savtīgumu vai lieko svaru

  +1 [+] [-]

, 2022-01-24 05:41, pirms 2 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Spēle (Mavs) laba, tikai Lāčuki šoreiz atkal nekādi, viens pats Džā Kakadū lidinājās kā papagaiļu dieviņš. Dīvaini, bet ar Adamsu ģimenītes pārstāvja atgriešanos ierindā Grizļi palikuši švakāki (?). Vai varbūt tas piekaramās atslēgas cilvēks ir Desmonds Beins, kurš šoreiz apvārdzis?
Sīpoliņš purkšķināja savā stilā (es tik pielādē un šaun), KP zem groza - atlants (ne ģeogrāpijas), par pārējiem īsti nav ko sacīt.
atkal pilnīgā vafelē sēdi sportacentrā?

  -3 [+] [-]

, 2022-01-24 06:03, pirms 2 gadiem
profesorsk rakstīja: atkal pilnīgā vafelē sēdi sportacentrā?
Pirmkārt, sēžu mājās. Otrkārt, esmu skaidrā. Ja propesors nespēj tvert humoru, tad viņš nau propesors, bet asenizators.

  -3 [+] [-]

, 2022-01-24 07:25, pirms 2 gadiem
Dalītas jūtas. Katrai komandā ir kaut kas saistošs. Vienā atsevišķi spēlētāji, otrā pati komanda. Rikšotāji šoreiz labāki par grizlijiem (KP labs blokos), bet revanšs būs, mums nepatīk zaudēt, bet rezultāts uz tablo šoreiz ir šāds. Par godīgas konkurences cīniņu nākamreiz, mums visiem izdosies.

  +4 [+] [-]

, 2022-01-24 08:12, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka Mavs ir Memfisas kriptonīts.
Uzvarētājus netiešā, bet Mavs PG uzmeta 25 metienus no spēles pret pārējo starting five spēlētāju 29 metieniem (soda metienu proporcija 12 pret 15). Pret komandas kopējo metienu skaitu no spēles sanāk 33 procenti. Kā tad palika ar spēles veidošanu?
Šoreiz statiska perfekti parāda kopējo ainu, kādu varēja redzēt arī pašā spēlē, ja runā par uzbrukumu.
Aizsardzībā Mavs atkritēji uzbrukumā nospēlēja labi un pateicoties labai aizsardzībai dabūja pārliecinošu uzvaru.

     [+] [-]

, 2022-01-24 08:31, pirms 2 gadiem
MakaronsEnkurs3 rakstīja: hahahahahah, tas ubags šogad 20 punktus ne reizi vispār nav guvis - hahahahah. Un par tādu enkuru max kontrakts. Labi, ka ir tāds Luka Magic, kas to makaronu velk, citādi būtu auzas.
Smerdeklis un bērnibā seksuāli izmantotais arī klāt.... Tu esi tik nožēlojams...

  -2 [+] [-]

, 2022-01-24 08:39, pirms 2 gadiem
KP da best rakstīja: Smerdeklis un bērnibā seksuāli izmantotais arī klāt.... Tu esi tik nožēlojams...
seksuāli izmantots arī? Damn that sux

  -3 [+] [-]

, 2022-01-24 09:08, pirms 2 gadiem
6 metieni? Common.

  -2 [+] [-]

, 2022-01-24 09:15, pirms 2 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Jēga tev vienmeŗ rakstīt vienu un to pašu?
Apvainojies un visim pēc kārtas sašķiebi mīnusus? Troļļi arī citos portālos tā dara, kad nespēj pamatot savus izteikumus.

  -3 [+] [-]

, 2022-01-24 09:42, pirms 2 gadiem
LookaLooza kā vienmēr elementā ! Plovu pirmā kārta un pļerkc ! Lai gan kāpēc pļerkc ? Kristaps ātrāk tiks uz Liepāju vasaras darbos un nedarbos iekšā !

  +3 [+] [-]

, 2022-01-24 09:59, pirms 2 gadiem
Spēle bija laba,gan LD,gan KP,abi labi,bet nu soda laukumā KP no Lukas saņēma tikai vienu piespēli. Uz 3pts līnijas jā,tur savstarpēji bumbojās.Bet,ja Luka iet pa vienu pusi uz grozu,KP otrā pusē ir uz ūsas,Luka viņam redz cauri un pārmet bumbu pāri uz THJ,vai Maksi trijnieku. Šajā spēlē,gan varbūt labi arī bija,jo visas bumbas,kas tika uzkarinātas virs stīpas Pauelam,acīgi nolasīja Adamss.
Bet nu THJ bumbu drīkst dot tikai tad,ja viņš jau ir ieņēmis vietu metienam. Citādi,kā dribls,tā pazaudēta bumba.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-24 11:28, pirms 2 gadiem
[quote ingars31]
Nu viss,vienreiz pietiek...ja Kristaps nav nojūdzies tāpat,kā Mairis Briedis,ar steigu prom no tās slovēņu atejas,pāri paliks tikai sausais atlikums,un avīzes ar ko atslaucīties! Tāds basketbols mums nav vajadzīgs!Viens bērndārznieks vada visu parādi.
[/quote/]
Tavā valstī basketbols vispār nav. Timofejs Mozgovs kā pēdējais no Krievijas bija NBA līdz 2019g., tagad neviena vairs nav, tas jau parāda Krievijas līmeni.

     [+] [-]

, 2022-01-24 17:10, pirms 2 gadiem
večukiņš rakstīja: Spēle bija laba,gan LD,gan KP,abi labi,bet nu soda laukumā KP no Lukas saņēma tikai vienu piespēli. Uz 3pts līnijas jā,tur savstarpēji bumbojās.Bet,ja Luka iet pa vienu pusi uz grozu,KP otrā pusē ir uz ūsas,Luka viņam redz cauri un pārmet bumbu pāri uz THJ,vai Maksi trijnieku. Šajā spēlē,gan varbūt labi arī bija,jo visas bumbas,kas tika uzkarinātas virs stīpas Pauelam,acīgi nolasīja Adamss.
Bet nu THJ bumbu drīkst dot tikai tad,ja viņš jau ir ieņēmis vietu metienam. Citādi,kā dribls,tā pazaudēta bumba.
Jaa, bija paris reizies, kad KP ejot kopa ar LD uz grozu, LD izskirias par grutaku piespeli uz perimetru. Lai gan dabujua pilnigi brivus metienus tada veida, tie dzeki neko neiemeta tajas epizodes. Ja iemestu varetu nesudzeties, bet labak butu bijis uzmest uz KP paris reizes. Lai gan jebkura gadijuma KP ejot lidzi uz grozu, tas loti palidz LD, jo nevar fokuset tikai vinu.