Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Vērtē eksperti: Laba maiņa Bertānam, Dalasa ātri padevusies Porziņģa sakarā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vērtē eksperti: Laba maiņa Bertānam, Dalasa ātri padevusies Porziņģa sakarā
Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis. Foto: Sportingnews.com

Reti kurš Latvijā gaidīja, ka ceturtdienas vakarā īsi pirms NBA maiņu darījumu beigām komandas mainīs nevis viens latvietis, bet uzreiz abi. Kristaps Porziņģis no Dalasas "Mavericks" pārcēlās uz Vašingtonas "Wizards", kamēr uz pretējo nometni ceļoja Dāvis Bertāns kopā ar Spenseru Dinvidiju. Portāls "Sportacentrs.com" kopā ar basketbola zinātājiem Reini Lāci un Edgaru Buļu vērtēja notikušo darījumu.

Kristaps Porziņģis šajā sezonā laukumā bija devies 34 spēlēs, kurās vidēji guvis 19.2 punktus, izcīnījis 7.7 atlēkušās bumbas un bloķējis 1.7 pretinieku metienus. Tieši latvietis bija viens no komandas līderiem aizsardzībā, bet sezonā vairāk spēļu basketbolistam neļāva aizvadīt biežie savainojumi. Šajā sezonā Porziņģis cīnījies ar muguras kaiti, nelielu potītes savainojumu, Covid-19, bet pēdējā trauma bija saistībā ar iepriekš operēto ceļgalu. Dāvis Bertāns pie jaunā trenera Vesa Anselda juniora nespēja sevi pierādīt. 34 spēlēs uzbrucējs vidēji guva 5.7 punktus, tālmetienus izpildot ar zemāko procentu karjerā (31.9%). Jāpiebilst, ka Bertāna spēles stils neiederējās trenera sistēmā, kas paredzēja lēnu uzbrukuma izspēli, kamēr latvietim labāk tīk ātrāks basketbols. Tieši tādā Bertāns spīdēja savā pirmajā sezonā "Wizards" rindās, kas arī ļāva nopelnīt 80 miljonu dolāru lielu līgumu uz piecām sezonām, ko noslēdza pirms pagājušā gada.

Ceturtdienas vakara maiņu darījumu laiks nāca ar krietnām pārmaiņām Latvijas basketbola līdzjutējiem. Kristaps Porziņģis jau otro reizi savā NBA karjerā ticis aizmainīts – šoreiz uz "Wizards", kamēr pretējā virzienā devies Bertāns un Spensers Dinvidijs. Uz Vašingtonu ceļoja ar drafta otrās kārtas izvēle. Šokējoši – tāda bijusi pirmā reakcija ne tikai līdzjutējiem, bet arī basketbola zinātājiem, kas piekrita kopā ar portālu "Sportacentrs.com" vērtēt ceturtdien notikušo darījumu.

Solis atpakaļ un ātrā Dalasas padošanās

2020./2021. gada sezonā Porziņģa sakarā ik pa laikam virmoja iespējamās aizmainīšanas baumas, kamēr šajā sezonā runas šajā jautājumā bija pieklusinātākas. Visskaļāk medijos izpeldēja ziņa par iespējamo Kairija Ērvinga un Porziņģa maiņu. Arī pats latvietis ārēji izskatījās apmierinātāks ar lomu šajā sezonā, kas atspoguļojās sniegumā laukumā, taču dažādie savainojumi un Covid-19 neļāva Porziņģim laukumā doties vairāk kā 34 spēlēs šajā sezonā.

Ceturtdienas vakarā ģenerālmenedžeris Niko Herisons lēma Porziņģi aizmainīt uz Vašingtonu. Karjeras laikā šī jau ir otrā reize, kad maiņu darījumu laikā spēka uzbrucēju aizmaina uz citu komandu. Iepriekš tas notika 2018./2019. gada sezonā, kad Ņujorka viņu aizmainīja tieši uz Dalasu. Toreiz gan Kristaps vienā no pasaules slavenākajām pilsētām nevēlējās palikt pats. "Kopumā skatoties, nav nekas labs, ka Kristaps līdz 26 gadu vecumam ir aizmainīts jau otro reizi karjerā,’’ portālam "Sportacentrs.com" atzina raidījuma "Ūdenszeļļi" viens no vadītājiem Edgars Buļs.

"Vēlos pateikties Kristapam par pavadīto laiku. Šis bija mans pirmais zvans kādam, lai paziņotu, ka ir aizmainīts. Kristaps bija pateicīgs, ka piezvanīju. Šo situāciju viņš uztvēra kā profesionālis un, kamēr esmu strādājis šeit, viņš ir bijis īsts profesionālis," izmaiņas skaidroja ''Mavericks'' ģenerālmenedžeris Herisons. Pats basketbolists sociālajos tīklos pateicās par laiku Dalasā, kamēr ''Mavericks'' īpašnieks Marks Kjūbans skaidroja, ka Porziņģis Vašingtonā spēlēs labāk nekā Dalasā.

Lai arī Niko Herisons uzsvēra, ka maiņa devusi komandai lielāku rīcības brīvību, Latvijā uzrunātie basketbola pazinēji sākotnēji ziņu par darījumu uztvēruši ar vieglu šoku, atklājot, ka Dalasa par ātru padevusies. "Joprojām ir liels pārsteigums, ka Dalasa nevarēja dabūt neko labāku pretī. Iespējams, viņi nepareizajā brīdī izšķīrās atbrīvoties no Kristapa kā viena no komandas rīcībā esošajiem aktīviem. Decembrī, kad Kristaps spēlēja labi, to iespējams būtu bijis izdarīt sekmīgāk. Tādā ziņā vadība nenostrādāja pareizi," maiņu vērtēja portāla "Delfi" sporta žurnālists Reinis Lācis. Tikmēr Edgars Buļs piebalsoja, ka Dalasa jau no sākta gala īsti nav bijusi Kristapa komanda: "Sākumā neticēju, ka Dalasa tik ātri padevās Kristapa sakarā. Likās, ka ticēs vēl šo un nākamo sezonu, taču padevās ātrāk, pie tam, pretī paprasīja maz. Viņš muka no Ņujorkas prom un likās, ka varētu izveidoties labs duets ar Dončiču. Tomēr Dalasā viņa stāsts neattīstījās, kā to vēlējās pats Kristaps. Visu laiku kaut kas traucēja – te savainojumi, te kādas nesaskaņas. Līdz galam ilgākā nogrieznī Dalasā viņš nenospēlēja. Bija labs desmit spēļu posms šogad, taču vienmēr patraucēja savainojumi vai kādas nesaskaņas.’’ Buļs teiktajam piebalsoja, ka Dalasa, visticamāk, nav ticējusi Kristapa veselībai un, iespējams, zina par to ko vairāk nekā citi, tāpēc pieprasījusi tik maz pret Porziņģi. Tāpat šogad spēka uzbrucējam bijušas problēmas ar tālmetienu realizāciju (28.3 % - sliktākais rādītājs karjerā), bet Dalasai šajā aspektā šobrīd bija nepieciešami papildspēki. Un tomēr – ja pastiprinājums bija nepieciešams snaipera pozīcijā, tad uz Vašingtonu Dalasa varēja arī aizmainīt kādu citu basketbolistu pret Dāvi Bertānu. Divi labākie latvieši NBA vienā komandā būtu kas unikāls.

Aizmainot Kristapu, Dalasa ir pazaudējusi vienu no tās labākajiem basketbolistiem aizsardzībā zem groza, kas to varētu vājināt ne tikai īstermiņā, bet arī, iespējams, ilgtermiņā. "Dalasa ar maiņu spērusi soli atpakaļ. Viņi jau labu laiku bija ierobežoti un varēja pastiprināties tikai, izmantojot drafta izvēles vai veicot mazas maiņas. Visticamāk, Dalasa izlēma, ka brīvāku roku vārdā ir gatava atteikties no Kristapa, pie reizes esot vājāka nākamās pāris sezonas,’’ ne pārāk rožainu tuvāko nākotni Dalasai iezīmē Reinis Lācis, turpinot sevis sacīto, ka viens ir spēlēt bez Porziņģa atsevišķus spēļu nogriežņus sezonas laikā, bet kas cits 82 spēļu regulārajā sezonā un izslēgšanas mačos. "Viens ir izdzīvot 15 spēļu periodu, kad visi zina, ka spēlēs. Kas cits ir 82 spēļu nogrieznis un, vērtējot šādi, Dalasa objektīvi palikusi vājāka. Nav ne jausmas, kas viņiem tagad sargās groza apakšu."

Darījuma ieguvēja – Vašingtonas "Wizards", bet Dāvim laba iespēja sevi vēlreiz apliecināt

Uzrunātie vienbalsīgi atzinuši "Wizards" par šīs maiņas ieguvēju. Tā divus spēlētājus, kas tā vai citādi neiederējās komandas zīmējumā, aizmainīja pret iespējamu Visu Zvaigžņu spēles dalībnieku ar līdera cienīgu potenciālu. "Vašingtona atbrīvojās no Dinvidija, ar kuru neviens negribēja spēlēt kopā, un Dāvja, kam ir paliels līgums. Viņi ieguva Porziņģi, kam jāmaksā būs nedaudz vairāk kā Bertānam. Godīgi sakot, Dalasas gājienu nesaprotu. Lai arī Dāvis ir labs papildinājums, tad īsti nezinu, kādu lomu tur varētu pildīt Dinvidijs" vakardienas izmaiņas raksturoja Buļs, kamēr Reinis Lācis akcentēja, ka Vašingtona interesanta kļuvusi tieši īstermiņā. "Dalasa pēc būtības nevar būt ieguvēja. Pretējs stāsts ir Vašingtona, kas īstermiņa kļuvusi par interesantu komandu ar Porziņģi, Bīlu un Kuzmu. Nevar gan zināt, kas būs pēc trim vai četriem gadiem, jo ģenerālmenedžeris Šeperds jau pierādījis, ka var veikt interesantas maiņas."

Bertāna sakarā gan jau nedēļu pirms maiņu darījuma laika beigām bija nojaušams, ka, visticamāk, Vašingtona spēlētāju aizmainīs. Vess Anselds juniors Bertānu bija izņēmis no rotācijas, pēdējos mačos latvieti nosēdinot rezervē vai dodot uzbrucējam nelielas iespējas sevi apliecināt laukumā. Pēc viena no treniņiem ar galveno treneri un ģenerālmenedžeri Šeperdu Bertānam bija stundu gara saruna, kas varēja liecināt par pušu iespējamo šķiršanos tuvākajā nākotnē. No basketbola viedokļa Dāvis ir ieguvējs, atzīst uzrunātie eksperti. "No komandas, kas bija apmaldījusies, tagad Dāvis ir nonācis Rietumu konferences vienā no labākajām komandām, kas stabili ir izslēgšanas spēļu zonā. Tai ir ambiciozs līderis Dončičs, kurš māk komandu padarīt labāku un prot dalīt piespēles. Dāvim būs metienu iespējas, atliks tikai tās realizēt,’’ Bertāna karjeras pavērsienu vērtēja Buļs. Visticamāk, Bertāns arī Dalasā nāks no rezervistu soliņa, laukumā pavadīs ap 20 minūtēm, taču atšķirībā no Vašingtonas varētu saņemt vairāk iespējas izpildīt tālmetienus.

Vesa Anselda juniora vadībā "Wizards" spēlē vienu no lēnākajiem NBA uzbrukumiem, kas nav parocīgi Bertānam. Arī Dalasa nav ātrākā uzbrukumu izspēlētāja, toties tajā ir Luka Dončičs, kurš filigrāni prot atrast savus partnerus uz tālmetienu līnijas. Un tieši tālmetienu realizācija šobrīd Dalasai ir vitāli nepieciešama. Spējot realizēt tālmetienus, Dāvis izcīnīs arī minūtes laukumā, bet labākais scenārijs basketbolistam būtu kas līdzīgs pirmajam gadam Vašingtonā, kad Bertāns pārsvarā pastiprināja spēli no rezervistu soliņa, taču lielākoties atradās laukumā cīņu izšķirošajos brīžos.

Porziņģis Vašingtonā – iespēja atkal apliecināt līdera dotības

Ņemot vērā, ka Bredlijs Bīls traumas dēļ šajā sezonā vairs nespēlēs, Kristaps Porziņģis ar ierašanos Vašingtonā var kļūt par tās līderi no pirmās dienas. Vismaz šīs sezonas kontekstā. "Kristapam jāpāršķir jauna lappuse. Viņu baros ar bumbām un viņš varēs mest punktus," Porziņģa lomu Vašingtonā iezīmē Buļs, taču piebilstot, ka vēlētos redzēt Porziņģi uzvarošā komandā. Lai arī "Wizards" šobrīd ir tuvu "play-in" robežai, tā par lieliem mērķiem, visticamāk, šogad necīnīsies. "No viņa perspektīvas gribētos, lai Kristaps spēlētu uzvarošā komandā. Ja atgriezīsies Bīls, tad nākamgad var kas sanākt. Novēlu, lai šogad Kristaps sezonu pabeidz ar maksimāli daudz nospēlētām spēlēm, pie tam, tās izbaudot," sacīto noslēdza basketbola apskatnieks.

Līdzīgu viedokli pauž Reinis Lācis, akcentējot, ka esošie aizsargi kā Korijs Kisperts un Rauls Neto nav tik individuāli spēlējoši basketbolisti kā Luka Dončičs. Tieši tas var nākt par labu Porziņģim, kurš varēs biežāk saņemt bumbu uzbrukumā un tajā izcelties.

Basketbola faniem, kuri vēl vakar vēlējās izmest iegādātās Dalasas "Mavericks" cepurītes, tomēr tās vēl jāpietaupa un jāturpina sekot tām pašām komandām, kurām līdz šim – Vašingtonas "Wizards" un Dalasas "Mavericks". Jaunajā realitātē latvieši samainījušies gan pilsētām, gan gaidām attiecībā uz komandas sniegumu, bet tikai tuvākie mēneši demonstrēs, vai kādam no tiem šīs izmaiņas nesīs pozitīvas vēsmas.

 +19 [+] [-]

, 2022-02-11 15:11, pirms 2 gadiem
''Divi latvieši vienā komandā būtu kas unikāls.''

Kas tur unikāls, ja tā jau ir bijis?

  +4 [+] [-]

, 2022-02-11 15:25, pirms 2 gadiem
Iespējams arī tas,ka KP veselības problēmas tomēr ir galvenais cēlonis,jo komandas vadība precīzi zin viņa tagadējo stāvokli un nākotnes scenāriju iespējamo attīstību.

  +8 [+] [-]

, 2022-02-11 15:27, pirms 2 gadiem
KP jāspēlē paintā, ar mazāk kustībām, jo tieši auļošana pa laukumu un veiklo PF apspēlēšana ir bijis traumu ierosinājums. Lai stāv uz pustālā un spēlē tuvāk grozam

  +7 [+] [-]

, 2022-02-11 15:34, pirms 2 gadiem
Edgars Buļs - NBA eksperts? Ok..

  +1 [+] [-]

, 2022-02-11 15:56, pirms 2 gadiem
Kisperts ir tiiraakais meteejs, uz kura reekina arii cieta Bertaana minuutes, nezinu kads vinsh piespeletajs, kaa te eksperts ir vestijis 😂😂

     [+] [-]

, 2022-02-11 15:59, pirms 2 gadiem
Kjenga2 rakstīja: Kisperts ir tiiraakais meteejs, uz kura reekina arii cieta Bertaana minuutes, nezinu kads vinsh piespeletajs, kaa te eksperts ir vestijis 😂😂
Kisperts ir diezgan liels mēsls

  +5 [+] [-]

, 2022-02-11 16:04, pirms 2 gadiem
Kādi experti, prasti skolas žurnaļugas kā pilns šeit sportacentrā

     [+] [-]

, 2022-02-11 16:04, pirms 2 gadiem
WKS rakstīja: Kisperts ir diezgan liels mēsls
Buus labs, manuprat. Rooks pagaidam, par atru vinu tiesaat. Gudri spelee, dabus savu 40% precizitati, bus ok

  +1 [+] [-]

, 2022-02-11 16:20, pirms 2 gadiem
Abas komanadas samainījās ar nevajadzīgiem spētājiem, abas var iegūt tikai.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-11 16:27, pirms 2 gadiem
Tad nu gan eksperti.

Dalasa tagad ir kļuvusi izteiktāki vājāka, jo aizmainīja Porziņģi.
Bet Dāvim gan ir paveicies, jo no lejasgala komandas tagad ir nokļuvis daudz spēcīgākā komandā.

Tak tikko Jūs paši gudrie eksperti teicāt, ka Dalasa aizmainot Porziņģi ir kļuvusi par vājāku komandu.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-11 16:33, pirms 2 gadiem
Kjenga2 rakstīja: Buus labs, manuprat. Rooks pagaidam, par atru vinu tiesaat. Gudri spelee, dabus savu 40% precizitati, bus ok
Nebūs, būs viduvējība, kuru varēs mētāt pa komandām turpu šurpu.
Slēpts komentārs: ZW_EASY

  +2 [+] [-]

, 2022-02-11 18:05, pirms 2 gadiem
domāju, ka pončiks priecīgs, varēs arī iemest viens pats virs 50% no kopējiem komandas punktiem spēlē... a par Dāvi... nu rezēs, redzēs...
Par KP nesatraucos, jo ikvienā komandā 20 pts vidēji noturēs.

  +4 [+] [-]

, 2022-02-11 18:13, pirms 2 gadiem
Dalasā ir divi ģenerāļi. Kjūbans un pončiks. Pārējiem nav izvēles.

  +7 [+] [-]

, 2022-02-11 19:05, pirms 2 gadiem
Dallasa jau sen pateica, ka darīs visu, lai Dončičš būtu pie viņiem uz nākamajiem 20 gadiem.
Skaidrs, ka kliedziens pēc Dragiča bija masveida mājiens savā virzienā, ka palīdzību vajag viņam, nevis KP, kas viņa virzienā pēc treneru maiņas tika arī drusku virzīta.
Skaidrs, ka Bertāns Dončičam ir daudz patīkamāks biedrs, stāvē stūrī un gaidīs piespēli, tā, kā jau spēlēja play-off.
Jau sen teicu, ka Dallasai pie šāda spēles modeļa KP vietā būtu labāk divi snaiperi. Jo KP prasmes viņi netaisās izmantot lietderīgi.

Protams, lai ko muldētu kjubans, KP traumām IR milzīgs iespaids uz maiņu.

     [+] [-]

, 2022-02-11 19:55, pirms 2 gadiem
Šonakt KP spēlēs? Itkā esot teicis, ka ir gatavs jau šonakt, bet statuss rādās out.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-11 20:42, pirms 2 gadiem
Bogey rakstīja: Šonakt KP spēlēs? Itkā esot teicis, ka ir gatavs jau šonakt, bet statuss rādās out.
Šonakt jau bija spēle WSH.6dien ir nākošā pret Kings

  +2 [+] [-]

, 2022-02-11 20:46, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: KP jāspēlē paintā, ar mazāk kustībām, jo tieši auļošana pa laukumu un veiklo PF apspēlēšana ir bijis traumu ierosinājums. Lai stāv uz pustālā un spēlē tuvāk grozam
Tieši to pašu gribēju teikt.
Nu šosezon Donis nospēlējis 41 spēli pre KP 34, kas nav nemaz tik liela atšķirība, turklāt, pēdējās divas-trīs Kristaps droši vien nespēlēja maiņas dēļ. Tad atšķirība būtu 4 spēles jeb 10%.
Dalasa labi spēlēja ar KP bez Doņa . Kad Donis bija atgriezties viss izskatījās pēc pagājušā gada bezcerības. Domāju Kjubans redzēja to pašu. Tagad visiem vajadzētu būt priecīgiem, re, Donis no prieka iemeta 51 punktu. KP principā viss ir kārtībā, jo ir Max līgums jebkurā komandā. Wizardos gan jau dabūs uzspēlēt un iegūt vēl lielāku pārliecību.
Vien komanda jau atbrīvoja algu brīvajiem superaģentiem, tagad otra. Abām ir īpašnieki, pie kuriem stāri labprāt neiet.

  +5 [+] [-]

, 2022-02-11 20:54, pirms 2 gadiem
atzina raidījuma "Ūdenszeļļi" viens no vadītājiem Edgars Buļs. "Vēlos pateikties Kristapam par pavadīto laiku.
Autora šedevrs...sākumā izlasot šo, mēğināju saprast, kāda vella pēc, Buļam būtu par kaut ko jāpasakās KP, beigās izrādās, ka to teicis pavisam cits cilvēks, ğeniāli veidota raksta uzbūve! 😀

  +2 [+] [-]

, 2022-02-11 21:37, pirms 2 gadiem
Secinājums, ka Dalasa diezgan lēti atdeva Wašingtonai Kristapu. Viennozīmīgi ieguvēji Wizard. Bet par sportistiem, tad ieguvēji abi ar iespēju labāk sevi parādīt jaunajās komandās.
Dalasa sasprata, ka tomēr gaidītais top duets ar Luku neizveidosies. Bet, lai tāds izveidotos, tad Kristapam jādzīvojas vairāk groza tuvumā.
p.s. Un tā amerikāņu slavēšana tik izteikta, ka nekad īsti nesapratīsi īsto iemeslu. Vienmēr slavē" Tu biji labs un ttt"un nākošajā stundā jau atbrīvojas no Tevis.

  +4 [+] [-]

, 2022-02-11 21:53, pirms 2 gadiem
Tad jau Kristaps biežāk viesosies Ņujorkas mekā😄👍

  +2 [+] [-]

, 2022-02-11 22:01, pirms 2 gadiem
Black_king rakstīja: Secinājums, ka Dalasa diezgan lēti atdeva Wašingtonai Kristapu. Viennozīmīgi ieguvēji Wizard. Bet par sportistiem, tad ieguvēji abi ar iespēju labāk sevi parādīt jaunajās komandās.
Dalasa sasprata, ka tomēr gaidītais top duets ar Luku neizveidosies. Bet, lai tāds izveidotos, tad Kristapam jādzīvojas vairāk groza tuvumā.
p.s. Un tā amerikāņu slavēšana tik izteikta, ka nekad īsti nesapratīsi īsto iemeslu. Vienmēr slavē" Tu biji labs un ttt"un nākošajā stundā jau atbrīvojas no Tevis.
Kāda groza tuvumā, ja pag. sezon pat to neļāva paša kluba treneris?

     [+] [-]

, 2022-02-12 04:55, pirms 2 gadiem
Sākumā neticēju, ka šāda maińa notikusi
Kāds Texasā ir konkrēti saulē pārkarsis vai galvu durvīs saspiedis
Gaidu Rūjienas klondaikas ekspertu komentāru

  +6 [+] [-]

, 2022-02-12 05:49, pirms 2 gadiem
Kjenga2 rakstīja: Edgars Buļs - NBA eksperts? Ok..
Ja buļs ir nba ''eksperts'',tad suicīdniekiem ir vieglāk kārties izmantojot vārītus spagetti!!!

  -1 [+] [-]

, 2022-02-12 09:21, pirms 2 gadiem
beiziiters rakstīja: Sākumā neticēju, ka šāda maińa notikusi
Kāds Texasā ir konkrēti saulē pārkarsis vai galvu durvīs saspiedis
Gaidu Rūjienas klondaikas ekspertu komentāru
Diemžēl, pašlaik Kristapam Porzinģim ir jāpārdomā par to ko viņš grib sasniegt.
Ir divi scenāriji.
Vai nu Kristaps turpina pie katra sasistā muskuļa, ceļa divas nedēļas ārstēties. Tad viņa karjera ies pa lejupejošu līkni.
Vai arī pārvar sāpes, profesionālā sportā bez sāpēm nekas nenotiek un dod jaunajai komandai savam talantam un prasmēm atbilstošu pienesumu.
Par trešo scenāriju negribu domāt. Ka Kristapa veselības stāvoklis neļauj spēlēt NBA pietiekamu spēļu skaitu. Kristapam nemaksā par ārstēšanos, bet par spēlēšanu.

     [+] [-]

, 2022-02-12 10:28, pirms 2 gadiem
beiziiters rakstīja: Sākumā neticēju, ka šāda maińa notikusi
Kāds Texasā ir konkrēti saulē pārkarsis vai galvu durvīs saspiedis
Gaidu Rūjienas klondaikas ekspertu komentāru
Rūjienas insaids- bračka bija norūpējies, ka burvji neatlauj pietiekamos daudzumos lietot gatorade un arī paši burvji nebija apmierināti ar naksnīgajäm kompjūterspēlēm dota un cs, kā arī nba versiju utt., kas neapšaubāmi formas uzturēšanai papildinājās ar energijas dzērienu lietošanu, tad nu tika izskatīti daudzi varianti. Gribētāju mūsu snaiperim netrūka, bet neko jēdzīgu nedeva pretī. Burvji piekristu samainīt pret Lebronu, gallu Jāni, Hārdenu, bet tie atteica. Tad nu parādijās šis variants, kurš apmierināja abas puses. KP tiek prom no slavu aizēnojošā Lukas, bračka, savukārt, pie demokrātiskā Kjubana, kurš neiebilst Gatorade. Pie tam jāatceras, ka tieši Luka daudz nosaka rikšotājos, un uzstājīgi pieprasīja rūjienas lāzeri savā komandā!

  +1 [+] [-]

, 2022-02-12 12:21, pirms 2 gadiem
Neizskatās, ka kāds no mūsu puikām būtu ko zaudējis šajā darījumā. Kristapam tāpat Dalasā īpašas dzīves nebija, Luka, ar visu cieņu pret viņa neapšaubāmo talantu, ir pārāk specifisks spēlētājs un cilvēks. Vašingtona zvaigznes no debesīm negrāba un negrābs, bet vismaz šeit Kristaps varēs uzspēlēt bez lieka stresa un presinga. Īpaši nebrīnītos, ja pēc kontrakta beigām viņš paziņotu par karjeras beigām. Tomēr auguma specifika, traumatisms, neko tur nepadarīsi. Bertānam vēl neliela iespēja sevi reanimēt, Vašingtonā izskatījās, ka iegājis strupceļā. Ja neizmantos, tad bye, bye sweet prince!

     [+] [-]

, 2022-02-12 14:24, pirms 2 gadiem
Tiešām labs variants šai sezonai, it īpaši tāpēc, ka savtīgais Bīls nespēlēs, Nākamajā sezonā gan varētu atkal koferus kravāt, jo līderu kombo Bīls/KP ir tas pats, kas ar Luku, KP vieta stūrī.

     [+] [-]

, 2022-02-12 15:29, pirms 2 gadiem
jefreitors koškins rakstīja: Neizskatās, ka kāds no mūsu puikām būtu ko zaudējis šajā darījumā. Kristapam tāpat Dalasā īpašas dzīves nebija, Luka, ar visu cieņu pret viņa neapšaubāmo talantu, ir pārāk specifisks spēlētājs un cilvēks. Vašingtona zvaigznes no debesīm negrāba un negrābs, bet vismaz šeit Kristaps varēs uzspēlēt bez lieka stresa un presinga. Īpaši nebrīnītos, ja pēc kontrakta beigām viņš paziņotu par karjeras beigām. Tomēr auguma specifika, traumatisms, neko tur nepadarīsi. Bertānam vēl neliela iespēja sevi reanimēt, Vašingtonā izskatījās, ka iegājis strupceļā. Ja neizmantos, tad bye, bye sweet prince!
Kristaps zaudē iespēju uzpausties pleiofos. Nonāk komandā ar pavisam trūcīgu uzvarētāja attieksmi un kultūru. Pretsvarā, teorētiski, ja veselība ļaus, varēs paspodrināt statistiku, varbūt arī līderību. Bet tā nosacīti, ja komanda nekur nekāpj un pieskaitāma pie lejasgala zaudētāju šķiras. Nosacīts ieguvums. Būtu bijis labāk, ja veselība turētos un spētu rast sadzīvošanas kompromisu turpat Dalasā. Tas tā manā skatījumā. Bertānam laikam var likt plus zīmi, jo viegls sapurinājiens ar restartu viņam laikam nāks par labu.

     [+] [-]

, 2022-02-12 15:31, pirms 2 gadiem
kokkāpējs rakstīja: Diemžēl, pašlaik Kristapam Porzinģim ir jāpārdomā par to ko viņš grib sasniegt.
Ir divi scenāriji.
Vai nu Kristaps turpina pie katra sasistā muskuļa, ceļa divas nedēļas ārstēties. Tad viņa karjera ies pa lejupejošu līkni.
Vai arī pārvar sāpes, profesionālā sportā bez sāpēm nekas nenotiek un dod jaunajai komandai savam talantam un prasmēm atbilstošu pienesumu.
Par trešo scenāriju negribu domāt. Ka Kristapa veselības stāvoklis neļauj spēlēt NBA pietiekamu spēļu skaitu. Kristapam nemaksā par ārstēšanos, bet par spēlēšanu.
Eu, domā, ko raksti? Ir jau divas smagas operācijas ar ilgu rehabilitāciju aiz muguras 26 gadu vecumā. Tev vēl nepietiek faktu? Cik vēl operācijas vajag, lai sāktu precīzi uztvert realitāti un atbilstoši tam arī paust viedokli?