Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Kenijs Smits: ''Porziņģis bija ''Celtics'' labākais spēlētājs''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kenijs Smits: ''Porziņģis bija ''Celtics'' labākais spēlētājs''
Kristaps Porziņģis un līksmojošie fani. Foto: AFP/Scanpix

Augstu novērtējumu pēc pirmās uzvaras NBA finālsērijā no apskatniekiem guvis Bostonas ''Celtics'' spēlētājs Kristaps Porziņģis, kurš atgriešanas mačā guva 20 punktus. Kenijs Smits viņu sauca par šīs spēles labāko spēlētāju, bet Kendriks Pērkinss uzteica latvieša ietekmi abos laukuma galos.

Kristapa Porziņģa atgriešanās pēc vairāk nekā mēneša izlaišanas spārnoja Bostonas ''Celtics'' pretī uzvarai pirmajā NBA finālsērijas spēlē pret Dalasas ''Mavericks'' (109:89). Latvietis, iesaistoties no rezervistu soliņa, guva 20 punktus, izcīnīja sešas bumbas zem groziem un bloķēja trīs pretinieku metienus. Viņa atgriešanās ļāva Džo Mazulam atgriezties pie galvenokārt astoņu spēlētāju rotācijas izmantošanas.

Pēc spēles viņu slavēja ne tikai komandas biedri, bet arī apskatnieki. NBA kanāla veidotajā studijā labākos vārdus par Porziņģi teica Kenijs Smits. ''Porziņģis nebija spēlējis 38 dienas, bet šodien viņš bija komandas labākais spēlētājs. NBA nav vēl viena tāda spēlētāja, kāds ir Porziņģis. Viņš katru sezonu ir uz robežas, lai spēlētu Zvaigžņu spēlē, bet Ņujorkā bija vienradzis. Manuprāt, svarīgākais ir viņa sniegums aizsardzībā. Jūs šovakar neredzējāt Dalasas triecienus grozā no augšas pēc piespēles, kuras tik bieži varēja redzēt citās sērijās. Tajā liela ietekme ir Porziņģim, kurš soda laukumā sargā ''Celtics'' grozu.'' Smitam piekrita NBA čempions ar ''Lakers'' un ''Heat'' Šakils O'Nīls, sakot, ka ir priecīgs par Porziņģi un viņa demonstrēto spēli.

Slavas dziesmas Porziņģim veltīja bijušais Bostonas ''Celtics'' spēlētājs Kendriks Pērkinss, kurš jau kādu laiku kā analītiķis strādā ESPN. Lai arī savas analītiķa karjeras laikā viņš Kristapu biežāk ir kritizējis kā slavējis, šoreiz pret latvieti viņš bija noskaņots pozitīvi. ''Viņš ir šīs sērijas nozīmīgākais spēlētājs un to pierādīja jau ar savu uznākšanu laukumā pirmajā spēlē, turklāt abos laukuma galos. Uzbrukumā viņš izmantoja sava auguma priekšrocības pēc tam, kad pretinieks bija mainījies pie blokiem. To viņš agresīvi centās izmantot. Tikmēr aizsardzībā Kristaps spēli ietekmēja ar bloķētiem metieniem un izcīnītajām atlēkušajām bumbām. Lietām, kuras viņš prot vislabāk.''

Viena no spēles komentētājām Dorisa Bērka mazāk komentēja Kristapa sniegumu laukumā, bet gan bija patīkami pārsteigta par viņa sportisko formu. ''Ikra muskuļa savainojums nav tas vieglākais. Mani visvairāk pārsteidza, ka no brīža, kad viņš uznāca laukumā, viņš skrēja un bija ļoti pārliecināts pār savu ķermeni. Man tā bija zīme, ka viņš spēs ietekmēt spēli tāpat kā iepriekš. Man patīk skatīties, ar kādu aizrautību viņš spēlē.''

  -1 [+] [-]

, 2024-06-07 11:21, pirms 2 nedēļām
Bērks laikam bija iemidzis spēles laikā, vienīgais, kas krita acīs atšķirībā no Kristapa spēles iepriekš, bija tieši lēnā pāreja no aizsardzības uzbrukumā, acīmredzot saudzējot kāju.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-07 11:28, pirms 2 nedēļām
Dzimmiy rakstīja: Bērks laikam bija iemidzis spēles laikā, vienīgais, kas krita acīs atšķirībā no Kristapa spēles iepriekš, bija tieši lēnā pāreja no aizsardzības uzbrukumā, acīmredzot saudzējot kāju.
Tas tev iekrita acīs dēļ tā viena gadījuma ko komentētājs pieminēja? Man gan šķiet ka tajā brīdī pēc plāna viņam bija jāpaliek perimetrā tāpēc arī nesteidzās pa priekšu.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-07 11:52, pirms 2 nedēļām
Tā tik turpināt, vēl pāris spēles šādā garā un Finals MVP būs mūsu! Žēl, ka otrajā puslaikā gandrīz nekad nedod KP spēlēt, būtu tuvu 30 punkti katrā spēlē.

  +2 [+] [-]

, 2024-06-07 12:28, pirms 2 nedēļām
Ideālākais šīs vasaras scenārijs būtu sekojoš - KP iegūst gredzenu un MVP, kā arī ar LV izlasi startē OS un iegūst kādu medaļu

  +2 [+] [-]

, 2024-06-07 12:45, pirms 2 nedēļām
cobham rakstīja: Ideālākais šīs vasaras scenārijs būtu sekojoš - KP iegūst gredzenu un MVP, kā arī ar LV izlasi startē OS un iegūst kādu medaļu
Tas būtu nevis ideāls scenārijs, bet vienkārši sapnis!

     [+] [-]

, 2024-06-07 15:45, pirms 2 nedēļām
cobham rakstīja: Ideālākais šīs vasaras scenārijs būtu sekojoš - KP iegūst gredzenu un MVP, kā arī ar LV izlasi startē OS un iegūst kādu medaļu
Tūlīt atlīdīs gliemjveidīgie virtuļlaiži,un noskaudīs visu!

     [+] [-]

, 2024-06-07 16:53, pirms 2 nedēļām
cobham rakstīja: Ideālākais šīs vasaras scenārijs būtu sekojoš - KP iegūst gredzenu un MVP, kā arī ar LV izlasi startē OS un iegūst kādu medaļu
KP gredzens- ļoti reāli. KP un LV ar OS medaļu - tur vispirms vēl jātiek. Nevajag pēc viena super turnīra aiziet eiforijā. Hokejs to lieliski apliecināja.

     [+] [-]

, 2024-06-07 17:03, pirms 2 nedēļām
cobham rakstīja: Ideālākais šīs vasaras scenārijs būtu sekojoš - KP iegūst gredzenu un MVP, kā arī ar LV izlasi startē OS un iegūst kādu medaļu
Es ,šaubos, vai KP Bostona laidīs uz olimpiādi ja tiks , nemaz nerunājot par kvalifikācijas turnīru . Tas ir visu vasaru bez atpūtas, neticu ka Bostona uz to piekritīs !

     [+] [-]

, 2024-06-07 17:13, pirms 2 nedēļām
juings rakstīja: Es ,šaubos, vai KP Bostona laidīs uz olimpiādi ja tiks , nemaz nerunājot par kvalifikācijas turnīru . Tas ir visu vasaru bez atpūtas, neticu ka Bostona uz to piekritīs !
Uz kvali - nelaidīs, bet ir aizdomas, ka arī no mūsu puses netramdīs. Ir jau arī NBA ierobežojumi saistībā ar to cik ilgu laiku laiž + vecais stāsts par dārgo apdrošināšanu. Uz OS - OS ir tas forums, kur laidīs. Jo īpaši ja būs tituls. KP nākamais ir līguma gads - arī no Bos puses ir izdevīgi kaut kur paiet pretī, lai ja gribēs paturēt KP varētu labāk sabīdīt līgumu.

     [+] [-]

, 2024-06-08 00:20, pirms 2 nedēļām
Pirātu Karalis rakstīja: Uz kvali - nelaidīs, bet ir aizdomas, ka arī no mūsu puses netramdīs. Ir jau arī NBA ierobežojumi saistībā ar to cik ilgu laiku laiž + vecais stāsts par dārgo apdrošināšanu. Uz OS - OS ir tas forums, kur laidīs. Jo īpaši ja būs tituls. KP nākamais ir līguma gads - arī no Bos puses ir izdevīgi kaut kur paiet pretī, lai ja gribēs paturēt KP varētu labāk sabīdīt līgumu.
Nav nekāds līguma gads, šī sezona vēl uz vecā līguma. Jaunais līgums stājas spēkā no nākamās sezonas. Vēl 2 gadi bostonā nodrošināti.