Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Anselds juniors: ''Nav pārsteigums, ka Porziņģi sauc par vienradzi''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Anselds juniors: ''Nav pārsteigums, ka Porziņģi sauc par vienradzi''
"Wizards" treneris Vess Anselds jaunākais. Foto: AFP/Scanpix

Vašingtonas ''Wizards'' galvenais treneris Vess Anselds juniors pēc Kristapa Porziņģa debijas komandas rindās slavēja latvieti par spēli aizsardzībā, kondīciju un nebija izbrīnīts, ka basketbolistu NBA aprindās sauc par vienradzi.

Naktī uz pirmdienu debiju Vašingtonas ''Wizards'' sastāvā piedzīvoja Kristaps Porziņģis, kurš ar 25 punktiem sekmēja Vašingtonas panākumu pār Indiānas ''Pacers'' ar 133:123. Pats basketbolists pēc spēles pauda prieku par atgriešanos laukumā un spēlēšanu ''Wizards'' rindās.

''Biju patīkami pārsteigts par viņa kondīciju,'' pēc spēles Kristapa sniegumu vērtēja galvenais treneris Vess Anselds juniors. ''Mums bija plāns par to, kā iesaistīsim viņu spēlē un Kristaps to uzņēma labi. Negribējām pārāk aizrauties ar minūšu ierobežojumu, bet plānotais nostrādāja,'' turpināja treneris, paužot, ka ''Wizards'' vēlējusies ar Kristapu sākt spēli, kā arī dot iespēju spēlēt mača izskaņā.

Spēles laikā Porziņģis bloķēja divus pretinieku metienus. Visas sezonas laikā latvietis vidēji bloķē nedaudz mazāk par diviem metieniem spēlē. ''Viņš ir labāks metienu bloķētājs un sava groza aizsargātājs nekā cilvēki domā,'' Porziņģa spēli aizsardzībā cildināja galvenais treneris. ''Viņš labi lasa spēli - Kristaps ar savu augumu dod mums papildus elementu groza nosargāšanā.''

''Nav nekāds pārsteigums, ka viņu sauc par vienradzi, jo viņš ir unikāls spēlētājs. Reti var atrast basketbolistu ar tādām individuālajām prasmēm, kādas ir Kristapam,'' Anselds juniors preses konferencē slavēja latvieti. Vašingtonas ''Wizards'' ar 29 uzvarām šobrīd ieņem 11. vietu Austrumu konferencē, bet nākamo spēli tā aizvadīs naktī uz ceturtdienu izbraukumā pret Losandželosas ''Clippers''.

Kristaps Porziņģis šajā sezonā laukumā devies 35 spēlēs, kurās vidēji guvis 19.4 punktus, izcīnījis 7.6 atlēkušās bumbas un bloķējis 1.7 pretinieku metienus.