Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Sell-tics: Bostonas īpašnieki plāno Porziņģa pārstāvētā kluba pārdošanu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Sell-tics: Bostonas īpašnieki plāno Porziņģa pārstāvētā kluba pārdošanu
NBA čempions Kristaps Porziņģis preses konferencē. Foto: AFP/Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā basketbola kluba "Boston Celtics" vairākuma daļu turētāji ar Viku Grausbeku priekšgalā plāno komandas pārdošanu, pirmdien, 1. jūlijā, vēstīja Ziemeļamerikas mediji.

Grausbeks (Wyc Grousbeck) un partneris Stīvs Paljuka (Steve Pagliuca) vada grupu "Boston Basketball partners", kas 2002. gadā nopirka komandu par 360 miljoniem ASV dolāru. Pēdējos divdesmit gados daudzu klubu vērtība pieaugusi 10-15 reizes.

Piemēram, Mets Išbija 2023. gada februārī iegādājās “Phoenix Suns” par četriem miljardiem dolāru. Džimijs un Dee Haslami dažas nedēļas vēlāk samaksāja 3.5 miljardus par “Milwaukee Bucks”, kamēr Adelsonu un Dimonu ģimenes decembrī tikpat samaksāja par “Dallas Mavericks”.

Bostonas “Celtics” ir tituliem bagātākais klubs Nacionālajā basketbola asociācijā un ieņem trešo vietu starp visiem Ziemeļamerikas profesionālajiem klubiem. Vairāk panākumu ir “New York Yankees” beisbolistiem (27) un “Montreal Canadiens” hokejistiem (24).

“Celtics” īpašnieki paziņojumā pauda, ka plāno pārdot vairākuma daļas 2024. gadā vai 2025. gada sākumā. Tiek gaidīts, ka Viks Grausbeks līdz 2028. gadam turpinās veikt kluba pārvaldnieka (Governor) pienākumus.

Grausbeka vadītā grupa piedzīvojusi četrus NBA finālus un divus titulus – 2008. un 2024. gadā. Šajā laikā “Celtics” izcīnījusi trešo lielāko uzvaru skaitu pamatturnīrā, atpaliekot tikai no Teksasas komandām “San Antonio Spurs” un “Mavericks”.

ESPN pirmdien informēja, ka Bostona piekritusi četru gadu un 125.9 miljonu dolāru līguma pagarinājumam ar Deriku Vaitu. Vakarā sekoja paziņojums par lielāko līgumu NBA vēsturē – pieci gadi un 314 miljoni dolāru, turpinot sadarbību ar Džeisonu Teitumu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2024-07-02 13:40, aizvakar
Par dārgu. Ja nozīmīgi nenolaidīs, es šoreiz pasēju.

     [+] [-]

, 2024-07-02 13:48, aizvakar
An2 rakstīja: Par dārgu. Ja nozīmīgi nenolaidīs, es šoreiz pasēju.
tu pat biļeti uz vienu spēli augšējās rindās neatļautos.

     [+] [-]

, 2024-07-02 19:34, aizvakar
Pag Kjūbans pārdeva komandu? Kā es to varēju palaist garām...