Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2945, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns: ''Kairijs patīkami pārsteidza, un gribētu ar viņu turpināt spēlēt vienā komandā''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Dāvis Bertāns: ''Kairijs patīkami pārsteidza, un gribētu ar viņu turpināt spēlēt vienā komandā''
Dāvis Bertāns. Foto. USA Sports Today. Scanpix

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns intervijā raidījumam ''Sporta Studija'' vairāk komentēja aizgājušo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu Dalasas ''Mavericks'' rindās, Kairija Ērvinga ienākšanu, savu lomu komandā, kā arī gaidāmo FIBA Pasaules kausu, kurā vīriešu izlase piedalīsies pirmo reizi.

2022./2023. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona veiksmīga neizvērtās nedz Dāvim Bertānam, nedz viņa pārstāvētajai Dalasas ''Mavericks''. Klubs noslēdza sezonu jau pēc regulārā turnīra, bet Dāvis laukumā devās vismazāk spēlēs savā NBA karjerā (45).

"Daudz spēles zaudējām pret relatīvi vājākiem pretiniekiem. Šķiet, sešas vai septiņas spēles zaudējām pret komandām, kuras cīnījās, lai nākamajā sezonā iegūtu Vembanjamu. Uzvarot šīs spēles, mēs būtu ''play-off''. Man šķiet, ka tas bija pats galvenais, jo pret spēcīgiem pretiniekiem spēlējām labi. Mūsu galvenā problēma bija, ka šosezon spēlējām tādā pašā līmenī kā mūsu pretinieki,'' raidījumam ''Sporta Studija'' uz neveiksmju faktoriem atskatījās Latvijas izlases basketbolists.

Viņš minēja, ka paša sniegumu daudz ietekmējušas traumas - īsi pirms sezonas Bertāns iedzīvojās ceļgala sāpēs, bet tās laikā ikra muskuļa savainojumā. ''Pēc izlases šķita, ka esmu labā formā, un likās, ka varētu labi sākt sezonu. Pirmssezonas treniņnometnē pēc pirmajām trim, četrām dienām vairs nevarēju piedalīties. Ar sāpēm ceļgalā nomocījos gandrīz pusotru mēnesi, pēc kā varēju atsākt kārtīgi trenēties. Un tad jau bija sajūta, ka viss jāsāk no nulles,'' uz savu sezonu atskatījās Bertāns, kurš tās izskaņā bijis gatavs spēlēt vairāk, taču citādāk domājuši treneri.

''Sezonas beigās mums bija traumēti citi spēlētāji un es tiku pie labām minūtēm. Pašam šķita, ka spēlēju pietiekami labi, lai spēlētu ilgāk. Nekad nekritizēšu treneru lēmumus, jo arī viņu darbs ir uzvarēt,'' pauda Dāvis, kurš bijis patīkami pārsteigts par sezonas vidū maiņas darījumā uz Dalasu pārnākušo Kairiju Ērvingu. ''Līdz galam negribēju ticēt visām negatīvajām informācijām par Kairiju. Nerunājot nemaz par basketbola lietām, viņš ir ļoti sakarīgs cilvēks. Biju patīkami pārsteigts un es gribētu turpināt spēlēt ar viņu vienā komandā.''

Šajā vasarā Dāvis Bertāns kopā ar Latvijas vīriešu basketbola izlasi piedalīsies 2023. gada Pasaules kausa izcīņā, kur H grupā būs jāspēkojas pret Francijas, Kanādas un Libānas izlasēm. ''Pēc izlozes jau teicu, ka Francijas, Kanādas un Libānas izlases var būt daudz neapmierinātākas ar izlozi. Mums nav bailes no neviena. Esam pierādījuši, ka varam uzvarēt stiprākos. Ar tādu pašu mentalitāti brauksim uz Pasaules kausu.'' Viņš gan atklāja, ka turnīrā nevar nevienu nenovērtēt, tostarp maz zināmo Libānas izlasi, kura spēlējusi finālā Āzijas kausā.

Izmantotie resursi:
https://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/l...

  +2 [+] [-]

, 2023-05-09 10:13, pirms gada
Spelet vai sedet uz solina viena komanda?

     [+] [-]

, 2023-05-09 17:15, pirms gada
..Dāvi sāc jau domāt par kādu Turcijas klubu..un tas ,ka tu sēdi uz soliņa NBA tev nedod nekādas ilūzijas,ka būsi izlasē...

     [+] [-]

, 2023-05-09 18:13, pirms gada
Dāvis taču vienkārši zina, ka arī vietējās intervijas tiek tulkotas un atreferētas ASV presē