Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA un pasaules čempions Marks Gazols paziņo par karjeras noslēgumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NBA un pasaules čempions Marks Gazols paziņo par karjeras noslēgumu
Marks Gazols ar Džeimsa Neismita trofeju. Foto: Reuters/Scanpix

39 gadu vecumā par basketbolista karjeras beigām preses konferencē Barselonā paziņojis Marks Gazols, kurš kopā ar Spānijas izlasi divas reizes triumfēja Pasaules kausā, bet Toronto "Raptors" rindās 2019. gadā kļuva arī par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu.

Par Marka Gazola pēdējo komandu kļuva viņa paša dibinātā "Girona", kas 2022. gadā nopelnīja biļeti uz Spānijas ACB līgu. Kluba prezidents šosezon laukumā nedevās, bet pērn Eiropas spēcīgākā vietējā čempionāta 30 spēlēs atzīmējās ar 10,5 punktiem un 5,6 atlēkušajām bumbām.

Kopā ar Spānijas izlasi jaunākais no brāļiem Gazoliem izcīnīja divus olimpiskos sudrabus (2008. un 2012. gadā), divas reizes triumfēja Pasaules kausā (2006. un 2019. gadā), kā arī izcīnīja piecas Eiropas čempionāta godalgas – zelts 2009. un 2011. gadā, sudrabs 2007. gadā, bronza 2013. un 2017. gadā.

Gazols lielāko daļu NBA karjeras pavadīja Memfisas "Grizzlies" kreklā, bet par čempionu kļuva pēc pārcelšanās uz Toronto "Raptors". Titula sezonā spāņu centrs starta pieciniekā devās visos playoff mačos.

Gazols trīs reizes piedalījās NBA Zvaigžņu spēlē un 2013. gadā tika atzīts par līgas labāko spēlētāju aizsardzībā.

Marka vecākais brālis Pau ir divkārtējs NBA čempions. Viņš par karjeras beigām paziņoja 2021. gada rudenī.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/baloncesto/ac...