Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

NBA un pasaules čempions Marks Gazols paziņo par karjeras noslēgumu

NBA un pasaules čempions Marks Gazols paziņo par karjeras noslēgumu
Marks Gazols ar Džeimsa Neismita trofeju. Foto: Reuters/Scanpix

39 gadu vecumā par basketbolista karjeras beigām preses konferencē Barselonā paziņojis Marks Gazols, kurš kopā ar Spānijas izlasi divas reizes triumfēja Pasaules kausā, bet Toronto "Raptors" rindās 2019. gadā kļuva arī par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu.

Par Marka Gazola pēdējo komandu kļuva viņa paša dibinātā "Girona", kas 2022. gadā nopelnīja biļeti uz Spānijas ACB līgu. Kluba prezidents šosezon laukumā nedevās, bet pērn Eiropas spēcīgākā vietējā čempionāta 30 spēlēs atzīmējās ar 10,5 punktiem un 5,6 atlēkušajām bumbām.

Kopā ar Spānijas izlasi jaunākais no brāļiem Gazoliem izcīnīja divus olimpiskos sudrabus (2008. un 2012. gadā), divas reizes triumfēja Pasaules kausā (2006. un 2019. gadā), kā arī izcīnīja piecas Eiropas čempionāta godalgas – zelts 2009. un 2011. gadā, sudrabs 2007. gadā, bronza 2013. un 2017. gadā.

Gazols lielāko daļu NBA karjeras pavadīja Memfisas "Grizzlies" kreklā, bet par čempionu kļuva pēc pārcelšanās uz Toronto "Raptors". Titula sezonā spāņu centrs starta pieciniekā devās visos playoff mačos.

Gazols trīs reizes piedalījās NBA Zvaigžņu spēlē un 2013. gadā tika atzīts par līgas labāko spēlētāju aizsardzībā.

Marka vecākais brālis Pau ir divkārtējs NBA čempions. Viņš par karjeras beigām paziņoja 2021. gada rudenī.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/baloncesto/ac...


Džeisons Teitums. Foto: AFP/Scanpix
18

Bostona atgūst mājas priekšrocību, OKC apzināto sodu taktika Dalasā nenostrādā

Nacionālās basketbola asociācijas izslēgšanas spēļu otrajā kārtā izbraukumā pie panākuma šonakt tika regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics", kas bez savainotā Kristapa Porziņģa ar 106:93 reabilitējās Klīvlendas "Cavaliers" par zaudējumu mājās. 2-1 sērijā panāca arī Dalasas "Mavericks", kas mājās ar 105:101 uzveica Oklahomsitijas "Thunder".
Nikola Jokičs un Kārls Entonijs Taunss. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

Nembhardam uzvaras metiens pret "Knicks", Jokičs lielisks uzvarā pār "Timberwolves"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas izslēgšanas turnīra spēles. Austrumu pusfinālā Indianas "Pacers" savā laukumā ar 111:106 pārspēja Ņujorkas "Knicks", tiekot pie pirmās uzvaras sērijā (1-2), savukārt čempione Denveras "Nuggets" tika pie pirmās uzvaras sērijā (1-2) pār Minesotas "Timberwolves" (117:90).
Maiks Budenholzers. Foto: AP/Scanpix
11

''Suns'' ātri atrod jauno treneri: par to kļūs NBA čempions Budenholzers

''The Athletic'' apskatnieks Šams Čaranija ziņo, ka Fīniksas ''Suns'' par nākamo kluba treneri nozīmēs Maiku Budenholzeru, kurš trenera karjeras laikā kopā ar Milvoki ''Bucks'' reizi kļuvis par NBA čempionu.