Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Karijs gatavs atgriezties laukumā pēc 11 spēļu izlaišanas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Karijs gatavs atgriezties laukumā pēc 11 spēļu izlaišanas
Stefens Karijs
Foto: USA Today Sport/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas čempiones Goldensteitas "Warriors" saspēles vadītājs Stefens Karijs saņēmis ārstu atļauju atgriezties laukumā. Ja nenotiks kas neparedzēts, viņš laukumā varētu atgriezties šonakt pret Memfisas "Grizzlies".

Stefens Karijs labās kājas potīti izmežģīja 4. decembrī, kad izdevās izbraukumā ar 125:115 pieveikt Ņuorleānas "Pelicans". Saspēles vadītājs laukumā pavadīja 34 minūtes, kuru laikā guva 31 punktu un atdeva 11 rezultatīvas piespēles. Tomēr mača pašās beigās viņš cieta sadursmē ar pretinieku.

Spēlējot bez Karija, Goldensteitas "Warriors" uzvarējusi deviņos no 11 mačiem un kļuvusi par NBA līderi. Tomēr aizvadītajā naktī ar 100:111 savā laukumā tika zaudēts Šarlotas "Hornets", kas ir viena no sliktākajām izbraukuma komandām līgā. Neglāba pat Kevina Durenta 27 un Kleja Tompsona 24 punkti.

Piektdien Karijam trešo un pēdējo reizi tika pārbaudīta savainotā potīte, un mediķi deva zaļo gaismu. Pirms zaudējuma pret "Hornets" komandas galvenais treneris Stīvs Kers sacīja, ka divas reizes par MVP atzītais Karijs, visticamāk, laukumā varēs doties ar minūšu ierobežojumu.

"Prognozēju, ka, visticamāk, viņš spēlēs. Aprunājāmies, un viņš teica, ka jūtas labi. Redzēsim, kā būs spēles rītā. Droši vien viņa minūtēm būs ierobežojums, bet pagaidām to neesam apsprieduši," teica Kers. Pēdējos trīs mājas mačus Karijs vēroja no komandas rezervistu soliņa, un tā ir zīme, ka saspēles vadītājs ir tuvu tam, lai atgrieztos laukumā.

"Negribētu, lai viņš ar dzīstošo potīti spēlētu divas spēles divās dienās. Izskatās, ka rīt viņš būs gatavs, un pēc tam kādu laiciņu nespēlēsim. Tam vajadzētu būt labam brīdim, lai pamēģinātu," teica Kers. Goldensteitas "Warriors" uzņems Memfisas "Grizzlies" šonakt pulksten 3:30, bet nākamo maču aizvadīs naktī uz 4. janvāri, viesojoties pie Dalasas "Mavericks".

Izmantotie resursi:
Golden State Warriors to have Stephen Curry...