Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Medijs: "76ers" prezidents no anonīmiem "Twitter" kontiem asi kritizējis savu komandu

Rolands Eliņš

Medijs: "76ers" prezidents no anonīmiem "Twitter" kontiem asi kritizējis savu komandu
Braiens Kolandželo
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Filadelfijas „76ers” basketbola operāciju prezidents Braiens Kolandželo noliedzis, ka, izmantojot anonīmus „Twiter” profilus, būtu kritizējis savas komandas spēlētājus un iepriekšējo vadību, kā arī publiski izpaudis ziņas par komandas nodomiem spēlētāju tirgū. Par šādu viņa rīcību vēsta medijs „The Ringer”, atsaucoties uz anonīmu avotu, kura pārbaudei tika veltīti vairāki mēneši.

„The Ringer” februārī saņēma ieteikumu no kāda anonīma avota pavērot piecu „Twitter” profilu aktivitāti, jo, kā norādīja šis avots, šo profilu ierakstus, visticamāk. veic „76ers” prezidents Braiens Kolandželo. ASV medijs savā publikācijā vēsta, ka turpmāko trīs mēnešu garumā tika veikta šo piecu „Twitter” profilu monitorēšana, sākotnēji ar lielu skepsi izturoties pret anonīmo ziņojumu, līdz beidzot 22. maijā pētījumu veicošais žurnālists Bens Detriks sazinājās ar „76ers” preses dienestu, pārbaudot savas jau krietni pieaugušās aizdomas.

Detriks vispirms pieteica interesi par diviem „Twitter” profiliem – „@phila1234567” un „@ AlVic40117560”, tādējādi cerot novērot neierastu aktivitāti pārējos kontos, kurus viņš „76ers” kluba pārstāvjiem vēl nepieminēja, lai gan turēja aizdomās. Un tieši tā arī notika, jo pāris stundas pēc sazināšanās ar „76ers” preses dienestu visi pieminētie „Twitter” profili tika pārveidoti kā privāti, proti, to saturu var redzēt tikai apstiprinātās personas. Tāpat Detriks vēsta, ka novērojis, kā pārējos trīs „Twitter” kontos tiek izdzēstas pastarpinātās saiknes ar Kolandželo, piemēram, pārtraucot sekot viņa dēla komandas biedru profiliem. "76ers" preses sekretārs apstiprināja, ka pēc Detrika jautājuma par šo tēmu runājis tikai ar pašu Kolandželo.

Pēc tam Detriks vērsās pie „76ers” ar jautājumiem jau par visiem pieciem „Twitter” profiliem, un „76ers” izplatīja paziņojumu, kurā Kolandželo atzina, ka izmantojis vienu no šiem kontiem, lai varētu monitorēt situāciju sociālajos tīklos (no šī konta nekādi ieraksti netika veikti), taču viņš noliedza, ka viņam būtu saistība ar pārējiem četriem.

Šajos „Twitter” profilos (arī „@Honesta34197118” „@Enoughunkownso1” un „@s_bonhams”) regulāri publicēts atbalsts Kolandželo paveiktajam darbam un nosodīts iepriekšējās kluba vadības uzņemtais kurss, iesaistoties diskusijās par „76ers” notikumiem. Tāpat šie „Twitter” profili pauduši kritiku un neuzticību „76ers” jaunajiem spēlētājiem Džoelam Embīdam un Markelam Fulcam, kā arī piedāvājuši negatīvu viedokli par no „76ers” aizmainītajiem spēlētājiem Džalilu Okaforu un Nerlensu Noelu. „The Ringer” norāda, ka šajos kontos publicēta arī komandas iekšējā informācija un plāni, piemēram, tikusi apspriesta pagājušās vasaras „76ers” maiņa ar „Celtics” par drafta pirmā numura iegūšanu vēl pirms šis fakts parādījās masu medijos, kā arī norādīts, ka Noela aizmainīšanas darījums vienreiz izjucis viņa vājās fiziskās kondīcijas dēļ, neizejot fiziskos testus.

Džoels Embīds, kurš pats ir ļoti aktīvs „Twitter” lietotājs, nekavējās ātrai atbildei, publiski aizrakstot vienam no šiem „The Ringer” piesauktajiem kontiem, ka iepriekšējais „76ers” ģenerālmenedžeris Sems Hinkijs bijis labāks un gudrāks nekā viņš. Embīds pēc tam ESPN paskaidroja, ka Kolandželo viņam personīgi piezvanījis un noliedzis, ka būtu iesaistīts šādu viedokļu paušanā.

„Man viņam ir jātic tik ilgi, kamēr nav pierādīts pretējais, tā man liekas,” sacīja Embīds. „ja tā izrādītos patiesība, tad gan būtu ļoti slikti.”

Embīds ir viena no spožākajām jaunajām NBA zvaigznēm, taču bažas rada viņa traumu biežums un smagums, un „The Ringer” minētajos „Twitter” profilos pausts arī viedoklis, ka „Embīds tāpat nebūs kluba nākotne, tāpēc vajag viņu maksimāli izmantot tagad, kamēr viņš vēl ir puslīdz vesels”. Tāpat šajos „Twitter” profilos kritizēts Embīda egoisms, kā arī norādīts, ka, ja vien būtu iespēja, Embīds bez mazākajām pārdomām tiktu aizmainīts pret Kristapu Porziņģi, kurš esot daudz gudrāks spēlētājs, kamēr Embīds vairākkārt raksturots kā "slinks", "savtīgs" un "daudz sliktāks spēlētājs nekā Bens Simonss", viņa komandas biedrs.

Pazīstamais ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis norādījis, ka vairāki citi NBA funkcionāri tic Kolandželo noliegumam, kaut vai tādēļ, ka tik neprofesionālu rīcību viņi nespēj iztēloties NBA kluba vadītāja izpildījumā. Tiesa, Vodžnarovskis piekrīt, ka „Twitter” profilos publicētā informācija, viedokļi un konflikti apmēram sakrīt ar tiem, par kuriem Kolandželo ir privāti runājis kluba darbinieku starpā un ar citiem NBA kluba pārstāvjiem.

Kolandželo ir divkārtējs NBA gada labākā funkcionāra balvas ieguvējs un kopš 1995. gada ir vadījis „Suns”, „Raptors” un tagad divus gadus arī Filadelfijas komandu.



Izmantotie resursi:
https://www.theringer.com/nba/2018/...

     [+] [-]

, 2018-05-30 10:54, pirms 6 gadiem
Puisis vēlas aktīvi iesaistīties diskusijas par savu komandu un viedokli ar patiesību atklāj zem citiem kontiem! Skumji! Tas pierāda, ka zem daudziem saitiem, kuri komentē ir tie paši cilvēki, lai savu nostāju stastītu, bet atklātību aizmālētu ciet, to var labi novērot pašos Apollo, delfi un citur.

     [+] [-]

, 2018-05-30 10:55, pirms 6 gadiem
Cirks.
Durants ar saviem fake kontiem bija labāks pāris vasaras atpakaļ

  +1 [+] [-]

, 2018-05-30 11:05, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Cirks.
Durants ar saviem fake kontiem bija labāks pāris vasaras atpakaļ
Tas sanāca dēļ tā, ka nesamainīja profilus!
';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja