Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

“Celtics” pirms izslēgšanas spēlēm paliek bez talantīgā centra Viljamsa

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

“Celtics” pirms izslēgšanas spēlēm paliek bez talantīgā centra Viljamsa
Roberts Viljamss. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas “Celtics” pirms izslēgšanas spēlēm palikusi bez centra spēlētāja Roberta Viljamsa. 24 gadus vecais basketbolists savainojuma dēļ nespēlēs četras līdz sešas nedēļas, vēsta ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis.

Viljamss iedzīvojās meniska traumā spēlē naktī uz pirmdienu, kad “Celtics” savā laukumā ar 134:112 pieveica Minesotas “Timberwolves” un uz brīdi negaidīti iekaroja Austrumu konferences pirmo pozīciju. Savainojuma rezultātā bija nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās, kas šodien arī tika veikta.

Viljamss pēc operācijas savā Twitter profilā lakoniski informēja savus fanus par konkrēto situāciju: “Operācija noritēja veiksmīgi. Paldies visiem par lūgšanām un rūpēm!”

Prognozēts, ka Viljamss nevarēs spēlēt četras līdz sešas nedēļas. Ātrākais laiks, kad spēlētājs varētu atgriezties laukumā ir izslēgšanas spēļu otrā kārta jeb konferenču pusfināli. Kluba vadība gan cer, ka spēlētāja atgriešanās varētu būt nedaudz ātrāk, ja rehabilitācijas process noritēs veiksmīgi un neradīsies nekādi sarežģījumi.

Viljamss aizvada savas karjeras produktīvāko sezonu. Basketbolists devies laukumā 61 spēlē, kurā guvis desmit punktus, divas rezultatīvas piespēles, 9.6 atlēkušās bumbas, 0.9 pārtvertas bumbas un 2.2 bloķētus metienus vidēji katrā no tām. Centrs laukumā pavada gandrīz 30 minūtes mačā un kļūdās tikai vidēji vienu reizi, nopelnot aptuveni divas piezīmes.

Bostona ar 47 panākumiem 76 spēlēs atrodas Austrumu konferences trešajā pozīcijā. Viena uzvara klubu var atgriezt konferences pirmajā vietā. Sezonas vidusdaļā klubs bija vien 11. Austrumos un nu ir veicis vienu no iespaidīgākajiem izrāvieniem NBA vēsturē.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...