Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dengs: "Neuzskatu, ka Ferijs ir rasists"

Andrejs Siliņš

Dengs: "Neuzskatu, ka Ferijs ir rasists"
Luols Dengs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Maiami "Heat" uzbrucējs Luols Dengs, kurš kā cietušais iesaistīts rasisma skandālā, norādījis, ka neuzskata Atlantas "Hawks" ģenerālmenedžeri Deniju Feriju par rasistu un piedevis Ferijam viņa izteikumus.

Skandāls sākās pēc tam, kad atklātībā nonāca "Hawks" ģenerālmenedžera izteikumi par Luolu Dengu, salīdzinot britu basketbolistu ar afrikāņu tirgoni. Vēlāk Ferijs atzina, ka tas bijis citāts, kas nolasīts no kāda skauta atskaites par Dengu, nevis paša Ferija domas. Atlantas iedzīvotāji gan arī šādus attaisnojumus nav gatavi pieņemt, un šobrīd Ferijs uz nenoteiktu laiku pametis savu amatu.

NBA vadība izteikusies, ka nesodīs Feriju un bijušais spēlētājs, kurš 2003. gadā ar "Spurs" kļuva par NBA čempionu, saņēmis arī daudzu citu basketbola sabiedrībā pazīstamu cilvēku atbalstu.

"Domāju, ka viena no grūtākajām lietām, kas mums kā cilvēkiem jādara, un uzskatu, ka mums tas būtu jādara biežāk - tā ir piedošana. Es tiešām piedodu Denijam," sacīja labsirdīgais Dengs. "Neesmu tāds, kurš turēs ļaunu prātu un būšu dusmīgs uz kādu. Neuzskatu, ka Denijs ir rasists. Tiešām nedomāju tā. Nepazīstu viņu tik labi, lai aprakstītu kā cilvēku. Es vienkārši zinu, kas viņš ir. Es šo visu vēlos atstāt pagātnē un doties tālāk. Bet es tiešām gribētu no šī visa iegūt kaut ko pozitīvu."

29 gadus vecais Dengs dzimis tagadējās Dienvidsudānas teritorijā, bet kara dēļ ar ģimeni bērnībā vispirms pārcēlās uz Ēģipti un vēlāk uz Londonu. 14 gadu vecumā Dengs pieņēma iespēju doties uz Ņūdžersiju turpināt mācības vidusskolā, 2003. gadā saņēma Dūkas universitātes stipendiju, bet pēc vienas sezonas NCAA tika izvēlēts NBA draftā. To ar septīto numuru paveica Fīniksas "Suns", kas vēlāk Dengu aizmainīja uz Čikāgas "Bulls".

Pēc gandrīz desmit sezonām "Bulls" rindās Dengu pagājušajā sezonā aizmainīja uz Klīvlendas "Cavaliers". Klīvlendas komandas rindās 40 spēlē Dengs vidēji guva 14,3 punktus un izcīnīja 5,1 atlēkušās bumbas. Karjeras laikā Dengam vidēji 16 punkti, 6,3 bumbas un 2,5 rezultatīvas piespēles. Šovasar Dengs noslēdza līgumu uz divām sezonām par gandrīz 20 miljoniem dolāru.

Izmantotie resursi:
ESPN

     [+] [-]

, 2014-09-29 19:11, pirms 10 gadiem
Njā... citam piespiedu kārtā atņem klubu un uzliek dzīves banu, bet citam nekas. Godīgums sit augstu vilni

  -1 [+] [-]

, 2014-09-29 19:21, pirms 10 gadiem
Boganss gan ir labs pleijeris. Viņa dēļ gan BOS, gan tagad arī CLE tikuši pie trade eksepšaniem. Kaut kāda interesanta tā visa sistēma ar tiem eksepšaniem.