Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Cavaliers'' paliek bez Veida; arī Moblija atgriešanās neskaidra

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Cavaliers'' paliek bez Veida; arī Moblija atgriešanās neskaidra
Kobijs Altmens pasniedz apbalvojumu Evanam Moblijam. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Klīvlendas ''Cavaliers'' pirms regulārās sezonas izskaņas saskāries ar sastāva problēmām. Komandai šosezon vairs nepalīdzēs Dīns Veids un arī jaunās zvaigznes Evana Moblija atgriešanās ir neskaidra, vēsta ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis.

Klīvlenda par Dīnu Veidu paziņoja pagājušajā naktī. Klubs informēja, ka uzbrucējam nepieciešama operācija, lai izārstētu meniska traumu sportista labajā celī. Līdz ar to Veids šosezon laukumā vairs nedosies.

Dīns šosezon ņēmis dalību 51 spēlē, kurā vidēji guvis 5.3 punktus, 2.9 atlēkušās bumbas un vienu rezultatīvu piespēli. 25 gadus vecais spēka uzbrucējs spēlē svarīgu lomu ''Cavaliers'' rindās un ir viens no komandas tālmetienu speciālistiem.

Evans Moblijs tikmēr pirmdienas spēlē pret Orlando ''Magic'' iedzīvojās traumā un spēli atstāja jau otrajā ceturtdaļā, kad sastiepa kreiso potīti. Šodien veiktajā rentgenā gan nekas slikts netika atklāts, kas nozīmē, ka izslēgšanas spēlēs Moblijs, visticamāk, komandai palīdzēs. Konkrēta sportista atgriešanās laukumā gan vēl ir neskaidra.

20 gadus jaunais centrs šosezon laukumā devies 67 mačos, kuros izcēlies vidēji ar 14.9 punktiem, 8.3 atlēkušajām bumbām, 2.5 rezultatīvām piespēlēm, 0.8 pārtvertām bumbām un 1.6 bloķētiem metieniem. Moblijs ir viens no galvenajiem pretendentiem šosezon uz labākā jaunā spēlētāja balvu.

Klīvlendas ''Cavaliers'' ar izcīnītiem 42 panākumiem 75 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē un cīnās par vietu labāko sešiniekā, lai uzreiz sev garantētu vietu izslēgšanas spēlēs. Priekšā esošajai ''Raptors'' gan ir par uzvaru vairāk un zaudējumu mazāk, kā arī ''taibreika'' priekšrocības.

Izmantotie resursi:
https://therookiewire.usatoday.com/...