Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vēbers atgriežas Ouklendā

Vēbers atgriežas Ouklendā
Kriss Vēbers

13 gadus pēc tam, kad bija pieprasījis aizmaiņu uz citu klubu, "Warriors" sastāvu atkal papildinās brīvais aģents, spēka uzbrucējs Kriss Vēbers, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Detroitas "Pistons" vienību.

Kas notika pirms 13 gadiem?

1994./95. gada sezonas laikā komandā nomainījās īpašnieks - Džima Fitzeralda vietā stājās skandalozais Kriss Kohans. Galvenokārt Kohans rūpējās, lai iegūtu akciju kontrolpaketi, nevis pastiprinātu komandu. Kopējā darījuma summa bija 144 miljoni dolāru visu akciju atpirkšanai, kā rezultātā, lai kaut daļēji segtu investīciju izmaksas, jau pēc mēneša (novembrī) tika pārdota līgas uzlecošā zvaigzne Kriss Vēbers Vašingtonas "Bullets" iemaiņā pret Tomu Gugliotu (taču Gugliota kareivju rindās aizvadīja vien 40 spēles, kad tika aizmainīts uz Minesota pret vienu no tās sezonas labākajiem debitantiem Doneilu Māršalu) un 3 pirmās kārtas nākotnes izvēles tiesībām NBA draftā. Tieši "Warriors" 1993.gada draftā izvēlējās ar 1. kārtas numuru vienu no nākamajām NBA superzvaigznēm Krisu Vēberu (karjeras laikā vidēji 20.9 punkti un 9.3 bumbas), kas 1993./94.gadā bija gada debitanta titula ieguvējs, un kopā ar Latrelu Sprīvelu un Donu Nelsonu pie komandtiltiņa spēlēja milzīgu lomu komandā un palīdzēja iekļūt playoff. Maz ticams, ka vienīgais iemesls bija Nelsona un Vēbera konflikts un lūgums pēc pārdošanas, jo... Savukārt februārī no amata atkāpās pats Nelsons (14-31).

Patīkamā sagaidīšana

Jāsaka, ka presē runas par Vēbera pievienošanos izskanēja ar neraksturīgu optimisma piedevu, pat no Dona Nelsona mutes. "Neapšaubāmi," atrauca Nellijs, komentējot, vai Vēberam piedoti pagātnes grēki. "Mēs esam nobriedušāki nekā bijām tad. Neredzu nekādas problēmas. Toreiz mēs bijām pārāk stūrgalvīgi. Viņš bija pārāk jauns, es biju pārāk stīvs un nemaināms. Es esmu vecs vīrs, un viņš ir vecs spēlētājs." Tieši Vēbera izskatā pieredzējušais treneris saredzēja panākumu atslēgu ceļā uz izslēgšanas turnīru. "Baidos, ja nedabūsim Vēberu savās rindās, mēs nebūsim playoff komanda." Pieredzējušā uzbrucēja pievienošanās faktam uzslavas netaupīja arī "Warriors" līderis Bairons Deiviss: ''Mēs gribam kļūt labāka komanda. Ja komandas vadība domā, ka viņa var atļauties šo spēlētāju, kurš mums varētu palīdzēt, tad mēs esam par to.'' Tas brīdis ir noticis, un, iespējams, jau piektdienas spēlē ar Šarlotes "Bobcats" Kriss Vēbers būs uz rezervistu soliņa. Taču kādas atsauksmes būs pēc viņa pirmajām darbībām laukumā?

Vai kādam nav rozā brilles?

Kādēļ "Pistons" nepagarināja līgumu ar piecu All Star spēļu dalībnieku? Atbilde ir pavisam vienkārša, Vēberam zūd atlētisms un pagājušajā izslēgšanas turnīrā nodemonstrēja nestabilu sniegumu. Tāpat Vēbers allaž iekuļas problēmās ar komandu galvenajiem treneriem, kas šajā gadījumā var izjaukt "Warriors" lielisko spēlētāju ķīmiju un ātro spēli. Kāds apskatnieks ar ceļgalu problēmām nomocījušo centru nodēvējis pat par "skabargu pakaļā". Tiesa, Nelsons drafta pirmajam numuram redz vietu aiz Biedriņa muguras un uzbrukuma spēles daudzveidošanā. Bijušais Mičiganas absolvents varbūt nav bīstamākais spēlētājs groza tuvumā, taču viņam ir pietiekama pieredze, lai zinātu, ko tur darīt. Vēberam ir izkoptas labas piespēlētāja īpašības, kas var nobremzēt "Warriors" skrien un met. Tāpat plašāka spēlētāju rotācija ļaus izvairīties no nevajadzīgām traumām un fiziskā noguruma.

Kas var noiet greizi?

1. Daži saka, ka Nelsons vienkārši vēlas izdzēst lielāko kauna traipu no savas fantastiskās trenera karjeras, pat riskējot ar komandas ķīmiju.
2. Vai Vēbera atnākšana izmainīs "Warriors" identitāti, kas radās pagājušās sezonas februāri un turpinās arī šogad?
3. Attiecībā uz Vēberu visi runā pagātnes iespaidā. Šosezon viņš nav spēlējis nemaz un, pat ja viņš ieradīsies pieklājīgā fiziskā formā, nespēs turēt ātrumā līdzi Elisam, Biedriņam un Deivisam.
4. 34 gadus vecais uzbrucējs nav uzvarētājs. Nebija koledžā un nav bijis NBA.
5. Protams, komandai viņš piedos papildus auguma, bet, ja viņš atņems nozīmīgu laiku Biedriņam ("Warriors" nākotnei), tas būs noziegums.
6. Ne vienmēr "Tas izklausās aizraujoši, tam jānostrādā" piepildās basketbola laukumā.

Izmantotie resursi:
www.sfgate.com
www.espn.com

1 2 3 82 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2008-01-29 10:40, pirms 17 gadiem
nu hvz ka bus, driz redzesim !

     [+] [-]

, 2008-01-29 10:40, pirms 17 gadiem
nav viņš centrs

  +5 [+] [-]

, 2008-01-29 10:40, pirms 17 gadiem
ljoti labs papildinaajums, Detroitaa bija viens no liideriem, bet dazaadu iemeslu deelj tika atlaists, vecums ir klaat bet kapaat aizvien labi, un var buut labs speletajs kursh iznak uz mainju un iemet svariigus punktus !

  +1 [+] [-]

, 2008-01-29 10:42, pirms 17 gadiem
Ja Vēbers tiešām pievienosies kareivjiem, tad AB toč tiks atņemts spēles laiks!

     [+] [-]

, 2008-01-29 10:45, pirms 17 gadiem
Sparky: aizmirsti taadu iespeeju, Biedrs jau labu laiku ir nostiprinajis vietu pamataa un ir neatnjemama sastaavdalja komandas starta pieciniekaa, kaut vai atceresimies 26 reb. nez vai Webbers ko taadu speej paveikt !

  +1 [+] [-]

, 2008-01-29 10:48, pirms 17 gadiem
nu ko vini nem to veberu, vins jau ir nolietojies un vienigaisko var izdarit atmnemt speles laiku ab.. starp citu andri kaira vebers nav centrs bet gan speka uzbrucejs!!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-29 10:49, pirms 17 gadiem
starp citu bilde tas skaidri redzams
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-01-29 10:57, pirms 17 gadiem
chegewarrior...bullshit for sell nereti piepildās.

Ja Vēbers spēlēs slikti, sēdēs uz soliņa. Ja spēlēs labi, spēlēs laukumā, pastiprinot komandu. Kas tur ko nesaprast? Domājat, ka Nellijs būs tik stulbs, ka laidīs Vēberu spēlēt pat tad, ja viņš būs otrs Foils? Muļķības. Tad ko visa šī pīkstēšana? Ā, es zinu... Manis pēc, ja Vēbers izrādās labāks par Biedriņu, lai Biedrs pasēž uz soliņa, sajūt konkurenci. Tas nāks par labu visiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:01, pirms 17 gadiem
Vēbers savu darbu padarīs/ Ja Nelsons viņu gatavos uz sezonas beigām un play off mačiem, tad tas būs īstais laiks, kas Vēberam sākt maukt pa īstam!!!

nezinu, kā viņam ar motivāciju, bet ar to arī visam vajadzētu būt kārtībā ja godīgi, tad es GSW saskatu kā vienu no pretendentiem uz titulu! gan ar noteikumu, ja pieliks aizsardzībā un spēlē sāks ielaist vidējai par 10 punktiem mazāk!!!

katrā ziņā šitai komandai ja ne šigad, tad nākamajā sezonā ir jāspēlē pa augšām un jāuzvar!!!

GSW to var!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-01-29 11:02, pirms 17 gadiem
kaut kas man nepatiik.. driiz redzeesim

  +5 [+] [-]

, 2008-01-29 11:05, pirms 17 gadiem
Common, 1,2 milj par sezonu domaa iedragaas visu Warriors algu budzhetu? Man shkjiet, ka ne tuvu tam, pat pie nosaciijuma, ja vinjsh paliks arii uz naakamo sezonu(GSW vismaz izskatiisies pieredzeejushaaki). Lai kaa arii negribeetos nolikt Biedru, bet pagaajushajos playofos vinjam gaaja baigi gruuti, ta kaa shosezon vinjam ljoti nodereetu labs backups. Un kas ir pats galvenais, Biedrs beidzot buus ieguvis speeciigu sparingpartneri. Ieprieksh ne Foils, ne Meerfijs, ne Mbenga, ne Krauzers( ) nebija ne tuvu taada liimenja speeleetaaji kaads ir Vebers! tagad tikai jaacer uz veel straujaaku Biedra progresu!

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:09, pirms 17 gadiem
nezinu gan vai viņu vajag šajā komandā, jo viņš neiederēsies skrien un met stilā, viņš vairs nav savā labākajā formā, jo viņam tač jau ir 34 gadi un tie nu noteikti nav tie labākie gadi basketbolistam.
Bet ja Nelsons domā, ka spēs Veberu sagatavot lai viņš atkal varētu labi spēlēt un, ka viņš iederēsies šajā komandā tad lai jau mēģina tikai ja kaut kas neiznāks kā plānots Nelsons būs izgāzies

  +2 [+] [-]

, 2008-01-29 11:09, pirms 17 gadiem
Opāā .. Naiss.
Viss ir ļoti labi, domāju, ka Nelsons zina, ko dara. Jau vienā no savām intervijām viņš izteicās, kāpēc ir nepieciešams Vēbers.
Runājot par AB, domāju, ka iekšējā konkurence nāks tikai par labu + pamācīsies no pieredzējuša spēlētāja. AB galvenais ir komandas rezultāti, tāka domāju, ka viņš arī ir tikai priecīgs par Vēbera pievienošanos

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:10, pirms 17 gadiem
Vebers ies uz maniju pret Biedrinju, vismaz ta jabut...Tad vismaz Nellijam nevajadzes spelet ar mazo sastavu un atpusties dabus gan Dzeksons, gan Deiviss

  +2 [+] [-]

, 2008-01-29 11:13, pirms 17 gadiem
Domāju, ja arī kādā spēlē warriors skrien un met basketbolu pretinieku komanda būs apturējusi, tad šis ir viens no tiem spēlētājiem, ar kura palīdzību GSW varēs variēt ar savu spēli, spēlēt nedaudz lēnāk un pozicionālāk. Tas pretiniekam atkal radīs grūtības. Nu, tad jau redzēs, vai darījums būs bijis veiksmīgs.

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:14, pirms 17 gadiem
Webberam jaiet uz mainju tikkai Haringtonam, atgadinashu Webbers ir PF(speka uzbrucejs) tads pats ka Harringtons un saubos vai Biedru tiesi vins mainis !

  +2 [+] [-]

, 2008-01-29 11:16, pirms 17 gadiem
domaaju buus lloti labs papildinaajusm Goldensteitai, bet tgd vinsh atnnems kaadas 5 min speeles laika Biedrinjam, bet domaaju ka vinsh varees paliidzeet Biedrinjam attiistiities veel vairaak un kluut par veel labaaku speeleetaaju

  +5 [+] [-]

, 2008-01-29 11:17, pirms 17 gadiem
kaut kas noies greizi! Ja jau pat Detroita nepagarinaja ligumu ar Veberu, tad jau tur kkas nav kartiba.. sportiskas formas iegusanai ar bus nepieciesams laiks.. ka otrais centrs noteikti butu noderigs, bet diez vai pats Vebers ar to samierinasies.. visvairak man saubu par to cik ilgi iztures komandas kimija..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-01-29 11:29, pirms 17 gadiem
youtube.com: YouTube - NBA - Chris Webber - webers 11 sekundees paraada uz ko ir speejiigs

  +1 [+] [-]

, 2008-01-29 11:30, pirms 17 gadiem
Nu nav vinjsh C !
Tas ka Detroita vinju izdomantoja nominali C pozicija nepataisa vinju par 5. numuru. Vinjsh ir izteikts PF.
Atkal savstarpeejaa kjiimija
Labaak Peitonu buutu panjeemushi

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:30, pirms 17 gadiem
Prix

Ta sbija sen un ta nav taisniiba

     [+] [-]

, 2008-01-29 11:32, pirms 17 gadiem
to prix
Vēbers 11 sekundēs parāda uz ko kādreiz bija spējīgs. Labi pēlētāji parasti nesēž dziļā rezervē.

  +1 [+] [-]

, 2008-01-29 11:41, pirms 17 gadiem
to tikai redzēs kā būs. esmu Biedriņa atbalstītājs - lai vairāk spēlē, pelna, krāj statistiku, lai vairāk uzvar komanda kurā viņš spēlē, tai obligāti nav jābūt GSW. šis ir vēl viens maziņš faktoriņš, kas varētu ietekmēt Biedriņa izvēli par labu citai komandai, lai pats turpinātu progresēt kā spēlētājs. patlaban progress ir bremzēts - loģiski saņemot bumbu 1x ceturtdaļā, ar treniņiem par maz. noteikti, ka Vēbers paņems daļu laika, arī kautko no statistikas. tam džekam arī patīk uzmest, var rēķināt kādus 10 metienus spēlē. komandai lielākas iespējas variēt taktiku, vienīgi sākumā varētu būt kāds zaudējums vairāk, kamēr radīsies sapratne. bet visvairāk droši vien tiek cerēts uz viņa pieredzi, tātad play-off noteikti lielāks uzsvars būs uz Vēberu nevis AB..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-01-29 11:44, pirms 17 gadiem
ceru ka shon jau vareesim redzeet vinju darbiibaa pret Rokets

  +1 [+] [-]

, 2008-01-29 11:48, pirms 17 gadiem
Lai jau tik nāk, konkurence Biedriņam domāju tik nāks par labu, būs vairāk jāstrādā un jāpierāda sevi laukumā un ārpus tā lai būtu tas spēlēšanas laiks lielāks, lai izdodas

  +1 [+] [-]

, 2008-01-29 11:48, pirms 17 gadiem
Šonakt 3-00 pēc Latvijas laika visu redzēsim ja viņs iznāks uz laukumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-01-29 11:52, pirms 17 gadiem
ceru ka izkonkures visus un paliks vinjsh viens komanda ar nelly1

  +4 [+] [-]

, 2008-01-29 11:58, pirms 17 gadiem
Nu centrs viņš nav, bet var arī spēlēt centra postenī (pie vajadzības)... domāju Webber būs vairāk tāds kā baskups gan Haringtonam gan (daļeji) AB... es tik nesaprotu ko Nellijs tādu (visumā labu backupu) kā Croshere tur uz soliņa un maz dod spēlēt...?! Kā backup F (gan 3 gan 4 nummurs) domāju šis kopumā nav nemaz slikts! Gan trīni "zilo" var ielidināt gan pa bumbām pacīnīties...

  +2 [+] [-]

, 2008-01-29 11:59, pirms 17 gadiem
bet varbūt notiks brīnums un veberam dzims otrā jauniba!!!
1 2 3 82 komentāri