Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA šosezon inficēti 214 spēlētāji, līga saīsina pašizolācijas laiku

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

NBA šosezon inficēti 214 spēlētāji, līga saīsina pašizolācijas laiku
Čonsijs Bilapss 2021. gada 17. decembrī. Foto: AFP/Scanpix

Vakcinētie NBA spēlētāji un treneri bez simptomiem turpmāk pašizolācijā pavadīs sešas dienas iepriekšējo desmit vietā, ja varēs uzrādīt negatīvu PCR testu, liecina pirmdien, 27. decembrī, izplatītais vēstījums komandām. Jāatgādina, ka līgā vakcinēti gandrīz 97% spēlētāju.

NBA un līgas spēlētāju arodbiedrība (NBPA) vienojās, ka jaunais veselības un drošības protokols ir spēkā spēlētājiem, treneriem, personālam un tiesnešiem. Pašizolāciju iespējams pabeigt pirms norādītā termiņa, uzrādot divus negatīvus PCR testus ar 24 stundu atstarpi.

Līdz pirmdienas, 27. decembra, pusdienlaikam pašizolācijā nonāca 214 NBA spēlētāji (no standarta 450), tai skaitā 201 decembrī un 170 – pēdējās divās nedēļās. Līgas protokolā iekļauti arī seši galvenie treneri, visi decembrī.

Svētdien, 26. decembrī, protokolā nokļuva 28 spēlētāji. Tas ir jauns rekords – 17. un 23. decembrī pašizolācijā devās pa 17 spēlētājiem. Pirmdiena, kad sarakstu papildināja 13 basketbolisti un divi galvenie treneri, kļuva par 12. dienu no pēdējām 14, kurās pašizolācijā devās vismaz 10 spēlētāji.

Ziemassvētku nedēļā NBA klubi parakstīja vēl 40 īstermiņa līgumus ar “aizvietotājiem”, tādējādi sezonas laikā reģistrēto spēlētāju skaits sasniedza jaunu rekordu, pieaugot līdz skaitlim 541.

Pēc svētkiem NBA sākusi paplašinātu spēlētāju testēšanu un sagaida, ka turpinās saņemt ievērojamu skaitu pozitīvu PCR testu. Saīsinātais pašizolācijas termiņš ļaus daudziem spēlētājiem ātrāk atgriezties laukumā un spēlēt jau septītajā dienā pēc pozitīva testa saņemšanas.

Savienoto Valstu slimību kontroles un profilakses centrs (CDC) pirmdien izplatīja paziņojumu, ka asimptomātiskajiem (bez simptomu) vīrusa nēsātājiem pašizolācijas laiks samazināts no 10 līdz piecām dienām.

NBA komisārs Adams Silvers 21. decembrī “The NBA Today” šovā pavēstīja, ka 90% izpētīto inficēšanās gadījumu līgā saistīti ar Dienvidāfrikā atklāto vīrusa paveidu.

Pirmdien pašizolācijā devās Fīniksas “Suns” centra spēlētājs Deandrē Eitons un galvenais treneris Montijs Viljamss. Protokolā šobrīd atrodas vēl trīs galvenie treneri – Čonsijs Bilapss (Trail Blazers), Frenks Fogels (Lakers) un Billijs Donovans (Bulls).

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...