Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Bez līdera grūti

Andrejs Siliņš

Viedoklis: Bez līdera grūti
Dons Nelsons
Foto: AFP

Uzvara pār čempionvienību no Bostonas, iespējams, lielāko Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" līdzjutēju sirdīs iededza jaunu cerību stariņu par to, ka komanda ir atpakaļ uz uzvaru takas, tomēr diezin vai būtu pamats pārāk lielam optimismam.

Pret čempioniem kā čempioni

Jāatceras, ka "Celtics" tā bija otrā spēle pēc kārtas, jāatceras, ka "ķeltu" komandas līderi nesuši smagu vezumu uz saviem pleciem un ir noguruši, bet tai pašā laikā jāatceras arī tas, ka "Celtics" ir čempioni, un jāatceras, ka Bostona nemēdz zaudēt tā vienkārši divas spēles pēc kārtas, pie tam vienu no tām vienai no līgas vājākajām komandām. Līdz ar to visu cieņu - Oklendas kluba spēlētāju priekšā var noņemt tikai cepuri. Iespējams, pozitīvu iespaidu uz komandu deva stūrmaņa Stīvena Džeksona atgriešanās ierindā. Arī spēlētāja sniegums atkal bija tāds, kādu no kapteiņa gaida. "Warriors" turpināja patīkamo sēriju – piektā uzvara pēc kārtas pār Bostonu savā laukumā, tiesa, jāatceras, ka vairums no šīm uzvarām gūtas pret krietni vājāko "Celtics", respektīvi, pirms "lielā trijnieka" izveidošanas Bostonā.

Vai tikai trenera vaina?

Tagad pie sliktā. Jo viss jau nav tik rožaini kā izskatās. Turpinot par to pašu Džeksonu – ja salīdzina oponentu "Celtics" rindās Pola Pīrsa personā, tad atšķirība ir redzama uzreiz. Pīrss trāpīja septiņus no 11 metieniem, kamēr Džeksons turpināja sev ierastā garā ar 17 izmestiem metieniem (pie tam astoņiem tālmetieniem), no kuriem mērķi kopumā sasniedza deviņi. OK, skaidrs, ka uz Džeksona pleciem it kā gulstas pamatīgāka atbildība un apkārt nav vēl citu meistarīgu snaiperu (kā Pīrsam Alens, kurš gan konkrētajā mačā izmeta tikai sešus metienus no spēles un tikai viens no tiem bija tālmetiens), tomēr jājautā – cik pamatots bija katrs no metieniem? Bet to jau neizmainīt – tā tas būs un būs tik ilgi, kamēr kāds (treneris?) par to aizrādīs, bet neizskatās, ka Donam Nelsonam būtu kas pārāk iebilstams.

Ja pieskaramies Nelsona tēmai, tad negribētos arī piekrist lielai (lielākajai?) lietotāju komentāros paustajai vēlmei padzīt Nelliju un vietā likt citu galveno. Protams, šī trenera izpausmes bieži vien izraisa apbrīnu un ne jau tai labākajā ziņā. Bieži vien trenera lēmumi nav saprotami, kas arī izraisījis neapmierinātību, jo kādas attiecīgās spēles, iespējams, tāpēc zaudētas. Tomēr visu vainu norakstīt uz treneri nebūtu prātīgi – jāatceras, ka "Warriors" ir jaunākā komanda līgā, un tas ir viens no, manuprāt, nozīmīgākajiem faktoriem, runājot par neveiksmīgo sniegumu. Ļoti apšaubu, ka pie cita trenera šis "kareivju" sastāvs būtu sasniedzis krietni labāku bilanci. Varbūt nedaudz labāku, bet ne krasi.

Ne mirkli nevar apšaubīt, ka spēlētāji ir talantīgi un daži ar potenciālu kļūt par līgas zvaigznēm, taču ir kāds cits faktors, kas neļauj izpausties tā, kā, iespējams, to varēs pēc gadiem trim, - pieredze. Spēlētāji ir jauni, un tieši tas, manuprāt, spēlē lielāko lomu visā. Tieši tāpēc Nelsons arī publiski neizsaka pretenzijas pret Džeksona un citu līdzīgo drausmīgo procentu, jo tieši uz veterānu pleciem gulstas lielākā atbildība, lai komanda ne tikai attīstītos, bet arī tiktu pie kādas uzvaras šosezon. Vēl piebilstot par jaunajiem - nešaubos, ka, ja "Warriors" šādā sastāvā (ok, varbūt ar nelieliem uzlabojumiem vai papildinājumiem) kopā nospēlētu gadus trīs, komanda būtu kļuvusi par stabilu izslēgšanas spēļu dalībnieci, jo to, ka potenciāls ir (Belinelli, Raits, Rendolfs, Biedriņš, Eliss) nevar apšaubīt.

Nav līderis, nav spēle

Īsti neatceros, kurš, bet kāds no lietotājiem vienā no nakts spēles topikiem forumā minēja trīs veidus, kā Nelsons spēlē. Proti, visi trīs minētie veidi bija ar Barona Deivisa līdzdalību – vai nu aizsargs pats meta pa grozu un iemeta vai metienu pielaboja Biedriņš. Un klāt secinājums, ka tagad, kad Deiviss ir prom, loģiski pajukusi arī visa spēle. Ne jau nu gluži burtiski, bet pēc būtības šim viedoklim piekrist var – tāds līderis, kā bija Deiviss, vēl nav atradies. Džeksons mēģināja, nesanāca, Magete mēģināja, nesanāca, varbūt iztrūkstošais posms būs Eliss, taču viņu varam gaidīt ne ātrāk kā, visdrīzāk, ap "trade deadline" laiku. Tikmēr jāspēlē ar to, kas ir.

Un ir arī pozitīvās iezīmes, piemēram, Belinelli spēle. Beidzot Nellijs uzticējies itālietim, kurš apliecina savu piederību un parāda izaugsmes iespējas un potenciālu kļūt par lielu šīs līgas spēlētāju nākotnē, ja turpinās attīstību. Un galu galā, pabeidzot par Nelsonu, tieši šis ir treneris, kurš latviešu puisim Andrim palīdzēja kļūt par visu laiku apmaksātāko Latvijas sportistu un deva iespēju, ko Andris arī izmantoja un turpina izmantot.

Pašās beigās vēl nedaudz par Andri – jā, patiešām pēdējā laikā stabilitāte pietrūkusi un arī sniegums vairs nav tik rezultatīvas un efektīvs (arī atlēkušās bumbas ne vienmēr sniedzas līdz skaitlim desmit). Iespējams, te parādās vasaras izlases darba sekas. Diemžēl nav sanācis runāt ar pašu sportistu par šo tēmu un nav arī lasīti nekādi komentāri, taču izskatās, ka parādījies neliels nogurums. Atceramies pagājušo sezonu – arī tad ziemā, tiesa, nedaudz vēlāk Andra sniegums kļuva mazliet piezemētāks. Toreiz gan vēl patraucēja savainojums. No otras puses – tam vajadzētu nozīmēt to, ka ātrāk tiks atgūti spēki, un Biedriņš atgriezīsies ierastajā formā, un sezonas otru pusi atkal nospēlēs teicami, liekot atkal daudzajiem līdzjutējiem savas dienas gaitas uzsākt agri, agri no rīta, ceļoties, lai noskatītos kārtējo Biedriņa spožo spēli.

  +5 [+] [-]

, 2008-12-28 11:33, pirms 16 gadiem
Biedriņš ir spēlētājs, kurš GSW no pašreiz esošiem spēlētājiem ir spēlējis vissilgāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2008-12-28 11:41, pirms 16 gadiem
Runājot par Andri, manuprāt, visu nevajadzētu norakstīt uz nogurumu. Sākumā kad Andris aizvadīja lieliskas spēles, uz viņu pretinieki sāka skatīties kā uz nopietnu spēlētāju, kurš var sagādāt ne mazums galvassāpes pretinieku komandai. Tāpēc pret Andri tiek izveidota tāda kā speciāla taktika. Jo kas notiek tad, kad Andrim atļauj spēlēt, visi zinām labi. PAt tagad skatoties kādu Warriors spēli, tik uzkrītoši var redzēt, ka AB praktiski izstumj ārā no soda laukuma. Bet jebkurā gadījumā, tas palīdz tikai spēlētājam pilnveidoties - piespiež meklēt jaunus veidus, kā sasniegt iecerēto.

  +1 [+] [-]

, 2008-12-28 11:43, pirms 16 gadiem
kaarters rakstīja: Biedriņš no līderiem manuprāt ir labākais galotnē ,bet salīdzinājumā ar citu klubu spēlētājiem tas nav nekas

 +12 [+] [-]

, 2008-12-28 11:44, pirms 16 gadiem
Ja Biedriņš pieliks klāt pustālo, viņš būs zvaigzne

  +5 [+] [-]

, 2008-12-28 11:44, pirms 16 gadiem
Leonards_Dravnieks rakstīja: Labakais galotne? Varbut. Vieniga problema- vins galotnes parasti pavada uz solina.
Andris galotnē var būt pat ļoti noderīgs, taču visu aizēno viņa soda metienu realizācijas procents.

  +7 [+] [-]

, 2008-12-28 11:44, pirms 16 gadiem
Leonards_Dravnieks rakstīja: Labakais galotne? Varbut. Vieniga problema- vins galotnes parasti pavada uz solina.
Tur viņš arī ir labākais

  +4 [+] [-]

, 2008-12-28 11:54, pirms 16 gadiem
Janis_Zirnis rakstīja: Andris galotnē var būt pat ļoti noderīgs, taču visu aizēno viņa soda metienu realizācijas procents.
Galotnē labāk, lai spēlē Turiafs, viņam ir labāks sodmetiens. Nezināju, ka GSW ir jaunākā komanda NBA.
Tagad Magete ar Karaufordu var rādīt jaunajiem piemēru, kā pareizi zilie jāmet. Cik skatos Belineli ar Azubuki jau sāk mācītis

 +14 [+] [-]

, 2008-12-28 11:58, pirms 16 gadiem
es nesaprotu ko var kritizeet visu laiku to Biedriņu...nu nav viņš nekaads Lebrons vai Kobe,bet savu darbu laukumaa paveic visnotaļ labi,un mums Latviešiem cits speeleetaajs tur nav,taapeec jaapriecaajas par to pašu kas ir!!! Blin...tiem kam nepatiik,lai skataas kaut ko citu,un nebaaž savus kritiskos mūļus GSW virzienaa...par Leo un bimbi viss ir skaidrs,taa ir ''diagnoze'',bet paareejiem,nu nevajag kaa taadiem šakaaļiem noriet,ja cilveekam kaut kas briižiem neiet,un miseejas,var taču nedaudz tolerantaak!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-12-28 12:01, pirms 16 gadiem
es tomēr nepiekrītu tam, ka regulāri tiek pievilkts - GSW zaudē, bet nekas, jo jaunākā komanda līgā un strādā nākotnei.

manuprāt GSW vadība pati nav noskaidrojusies ar mērķiem - spiest uz iekļūšanu play-off vai nākotni - nu nevar koncentrēties uz šiem abiem atšķirīgajiem mērķiem vienlaicīgi. sākumā izskatījās, ka tā kā pērn nedaudz pietrūka priekš play-off, tad mēģina pastiprināties (iepirka nelētos Maggette, Turiaf) bet sākās zaudējumi un tagad vairāk runā par jaunajiem. varbūt gadu statistika arī rāda, ka jaunākā komanda līgā, bet laukumā to tā neredz - pēc statistikas skaidrs - pamatspēlētāji un uzsvars (minūtes, punkti utt) ir Jackson (30 g), Crawford (28 g), Maggette (29 g) un protams pajaunais Biedriņš (22 g bet 5ā sezona) un Azubuike (25 g). sliktākais ka reāla play-off pieredze tikai Džeksonam, ne Maggette, ne Crawford paši īsti nezin kas ir play-off .. pārējiem tiešām jaunajiem talantīgajiem īpašu uzticību neredzu - pie lielām minūtēm tiek neregulāri un vairāk pateicoties veterānu traumām .. tā ka nosacīts darbs un ieguldījums nākotnei. piekristu ka soliņš un rezervisti jaunākie.

nosaukšu komandas, kuras varbūt pēc statistikas nav jaunākās, bet kur redzu reālu darbu uz nākotni - POR (ļoti jauns sastāvs, noziedoja iepriekš sezonas bet jau tagad iet uz playoff) OKC, MIN, MEM - šobrīd zaudētāju galā, bet vairāk spēlē tieši jaunie un gūst pieredzi - un svarīgākais ka tieši kā galvenās personas komandā, kamēr GSW jaunie tikai noskatās, ka pārsvarā grozu bombardē vecie. ok varbūt Ellis spēs pārņemt vadību.

  +5 [+] [-]

, 2008-12-28 12:08, pirms 16 gadiem
popovich rakstīja: Galotnē labāk, lai spēlē Turiafs, viņam ir labāks sodmetiens. Nezināju, ka GSW ir jaunākā komanda NBA.
Tagad Magete ar Karaufordu var rādīt jaunajiem piemēru, kā pareizi zilie jāmet. Cik skatos Belineli ar Azubuki jau sāk mācītis
par soda metieniem piekriitu,bet ciiņā par atlecošajaam bumbaam iet švaki...jau no sezonas saakuma,kad Biedrs nav laukumaa,un Turiafs uzmainiits, GSW soda laukums ir caurstaigaajama seeta,varbuut Ronijs par daudz cenšas bloķēt pretinieku metienus(ja neizdodas,tad groza apakša citiem paliek briiva),nevis nosegt un padariit pretinieka metienu maksimaali sarežģiitu,lai peec tam paciiniitos par atlecošo bumbu!!! uzbrukumaa arii,peec komandas biedru metieniem,kuutri iet soda laukumaa uz groza apakšu lai par ofensiivajaam paciiniitos!!! taadaa ziņā pilniigs pretstats Andrim,un labaak ir tad kad abi viņi speelee vienlaikus kopaa laukumaa,viens dara vienu darbu,otrs otru! es neesmu nekaads sertificeets NBA apskatnieks,un mans noveerojums var buut ir pilniigi nepareizs,bet taa nu es to redzu!!!

     [+] [-]

, 2008-12-28 12:25, pirms 16 gadiem
Es NBA speeles neredzu tapeec nekomenteesu atskiriibaa no daza laba.
P.S. Leisi raksta, ka riit ASK pazinos, ka lauz liigumu ar Butautu un vairaakiem speeleetaajiem.

  +1 [+] [-]

, 2008-12-28 12:27, pirms 16 gadiem
Varūt neesi sertificēts apskatnieks, bet saki, manuprat, pareizi
Arī jāsaka, ka Andris tik pirmo gadu sāk spēlēt ka stabils pamatcentrs, kuram vairak uzticās, tapēc nevar prasīt uzreiz kļūt par Hovardu! Ja būs gribešana un piestrādās, pilnveidojot sevi, tad noteikti Andris būs viens no labākajiem centriem pasaulē!!!
Un tie, kas visu laiku viņu noliek.. nesaprotu!! Savēajis čalis.. būtu labak priecājušies ka mums tads ir un atbalstīt kad nesanāk un priecaties, kad sanāk
ingars31 rakstīja: par soda metieniem piekriitu,bet ciiņā par atlecošajaam bumbaam iet švaki...jau no sezonas saakuma,kad Biedrs nav laukumaa,un Turiafs uzmainiits, GSW soda laukums ir caurstaigaajama seeta,varbuut Ronijs par daudz cenšas bloķēt pretinieku metienus(ja neizdodas,tad groza apakša citiem paliek briiva),nevis nosegt un padariit pretinieka metienu maksimaali sarežģiitu,lai peec tam paciiniitos par atlecošo bumbu!!! uzbrukumaa arii,peec komandas biedru metieniem,kuutri iet soda laukumaa uz groza apakšu lai par ofensiivajaam paciiniitos!!! taadaa ziņā pilniigs pretstats Andrim,un labaak ir tad kad abi viņi speelee vienlaikus kopaa laukumaa,viens dara vienu darbu,otrs otru! es neesmu nekaads sertificeets NBA apskatnieks,un mans noveerojums var buut ir pilniigi nepareizs,bet taa nu es to redzu!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-12-28 13:33, pirms 16 gadiem
pec 10 gadiem visi atceresies Latvija A.B.-par vina speju apsaubisanas rakstitajiem -diez vai.Domaju ka Andris nemetis pustalos -vismaz pie Nelsona noteikti-jo bija vairaki momenti kad vins viens netraucets pie soda linijas un tomer mekle kam piespelet/var jau butr ka nav melno pasparliecinatibas/.

     [+] [-]

, 2008-12-28 13:37, pirms 16 gadiem
da nafig mums tāds Biedriņš, mums taču ir tas tur džekiņš no britiem. drīz atklāsies, ka ka Bangladešas amatieru 3. līgas dublieru čempionātā spēlē kkāds džekiņš, kura vecvecvecvectēvs pirms 250 gadiem izbrauca cauri Latvijai, un mums būs jauns elks.

  +1 [+] [-]

, 2008-12-28 13:40, pirms 16 gadiem
Nedaudz izpaudīšu savu necilo viedokli, jā arī manuprāt lielākā problēma komandā ir pieredze, taču es laikam ar pieredzi saprotu drusku citu lietu, piemēram rakstā minēts, ka Nelsons piedod Džeksonam un pārējiem "peredzējušajiem" jo viņam nav citas izvēles, taču manuprāt gan par Džeku, gan Mageti un diemžēl arī Kraufordu var teikt, ka jā spēlējuši viņi šajā līgā ir, bet pieredzi viņi nav uzkrājuši, jo pieredzējis spēlētājs prot izšķirt kad mest un kad nemest un ne trīnis, ne pustālais tieši sedzējam pāri rokām nav no tiem labākajiem metieniem, turklā neviens no viņiem nav dabīgs līderis LAUKUMĀ.
Nepalīdz, manuprāt, arī Nellijs, grūti gan teikt, kas notiek ārpus laukuma, bet pēc tā ko var spēlēs redzēt izskatās, ka viņš ir parakstījis kontraktu vēl sazin cik gadus uz priekšu un tagad vnk pofigā sēž un gaida savas uzvaras, līdz beidzot būs uzvarām bagātākais trenneris un diemžēl nepieciešamas ir tik maz, ka šķiet viņam pat ar šādu sniegumu pietiek.

     [+] [-]

, 2008-12-28 13:55, pirms 16 gadiem
man jaw patik isteniba "ran and gan" stils jo tad ir skatamaka spele tika ir jaiemet tie metieni tad butu okey bet sogad kaut kaa grozam lido secen un tas apbedina!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-12-28 14:07, pirms 16 gadiem
doktorss rakstīja: pec 10 gadiem visi atceresies Latvija A.B.-par vina speju apsaubisanas rakstitajiem -diez vai.Domaju ka Andris nemetis pustalos -vismaz pie Nelsona noteikti-jo bija vairaki momenti kad vins viens netraucets pie soda linijas un tomer mekle kam piespelet/var jau butr ka nav melno pasparliecinatibas/.
Neznez.. Andris esot izteicies, ka aktīvi trenējot pustālos, ja tā lieta padosies, tad jau gan pa pārītim spēlē ar izmetīs, kautvai, lai liktu pretinieku torņiem nākt viņu ciešāk segt pa perimteru.

  +5 [+] [-]

, 2008-12-28 14:23, pirms 16 gadiem
Iespējams, mēs skatāmies vienu, bet redzam katrs kaut ko savu.
Lūk, mani pēdējo spēļu novērojumi.
1) Visas pretinieku komandas maina savu taktiku, atkarībā no tā vai uz laukuma ir Biedriņš vai nav! Ja aizsardzībā ir Biedriņš, tad pretinieku mazie zem groza nemaz neiet, lai izdarītu metienus! Un spēles zīmējums ir vienkāršs- ja izdodas izvilkt Biedriņu uz bloku, tad seko piespēle brīvajam centram, kuru, bez Biedriņa, vairs neviens nesedz, ja tas nav iespējams, tad ir atspēle uz trīs punktu līniju.
2) Tikai pēdējās piecās spēlēs groza apakšā sāk parādīties kaut kas līdzīgs savstarpējai palīdzībai, kad zem groza spēlētājus Biedriņām un Turiafam segt nāk palīgā arī Rendolfs un Azubuki. Bet te arī ir problēma, kas saistīta ar Biedriņa atlēkušajām bumbām- šie abi tipi ne tikai cenšas kaut ko segt (starp citu, samērā nīkulīgi, ko pierāda arī viņu niecīgais pF skaits spēlēs), bet tieši otrādi- veltī savu enerģiju atlēkušo bumbu vākšanā pat tad, kad tā jau pati krīt Biedriņam rokās un pretinieki sen jau aizskrējuši atpakaļ uz savu zonu (atkal var salīdzināt statistiku).
3) Kāpēc Biedriņam ir slikts =/- koeficients? Pirmkārt, kā jau minēju, pret Biedriņu pretinieki sāk mest no tālākas distances. Un sakrālais jautājums- kāpēc šādos brīžos Warrioru ārējās līnijas spēlētāji ir viskaut kur (groza apakšu ieskaitot), tikai ne pie saviem sedzamajiem spēlētājiem- tā laikam paliks mūžīgi neatbildētā mīkla. Un protams, pēdējās ceturtdaļas, kad viss ir skaidrs un Biedriņš tiek nosēdināts malā, bet spēlē rezervisti ABĀS KOMANDĀS- kas tad ļauj izcelties vienam otram jaunajam vai vecajam "snaiperim".
Bet, kā teicu- iespējams es skatos kaut ko pavisam citas spēles, nekā vairums šejienes komentētāju, ja redzu lietas, kuras citi nesaskata...

     [+] [-]

, 2008-12-28 15:23, pirms 16 gadiem
nezinu, man gan Jax loti patiik...jaa, briizham met taadus diivainus metienus, bet nu taads vinsh ir - vinsh ir liideris.
vieniigaas lietas kuraas Turiafs ir labaaks par Andri ir sodini un metinu blokeeshana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-12-28 15:40, pirms 16 gadiem
Labs raksts! Domāju vajag Maggette aizmainīt pret kādu normālu PG, tad arī komandas uzbrukums krasi uzlabotos.

     [+] [-]

, 2008-12-28 16:54, pirms 16 gadiem
qxingus rakstīja: Labs raksts! Domāju vajag Maggette aizmainīt pret kādu normālu PG, tad arī komandas uzbrukums krasi uzlabotos.
ne velna nevajag vinu aizmainit!kaa var nesaprast, ka shaada speeleetaaju aizmainiishana un muuzhiiga rotaacija nespeej vienot komandu un nelauj tai iespeeleeties!man gribas lai Maggette paliek.un Nelsonu nekaadaa gadiijumaa nevajag atlaist!jaa, shobriid situaacija ir bezceriiga un taa vien liekas, ka trenera maina ir neizbeegama, bet shajaa situaacijaa manaa uztveree buutu kluuda.Dons pareizi dara, ka audzee jaunos ( Biedrins, Randolph, Azubuike,Bellineli , tas pats Elis un veel dazhi ), kuri sastaadiis GSW speeli, bet salaist vienus pashus jaunos bez Jax, Maggette buutu slktaak kaa ir - katrai komandai vajag speeciigus, pieredzeejushus speeleetaajus, kuri tad arii velk vinus ( jaunos ) uz priekshu.Biedri arii vareetu pieskaitiit pie shiem komandas "vilceejiem".

  +2 [+] [-]

, 2008-12-28 22:06, pirms 16 gadiem
Es nesaprotu, par kādu krīzi Biedriņa spēlē jūs runājat? Jūs paskataties, kāds ir spēļu kalendārs! 3-4 spēles nedēļā. Nevar tādā ritmā vienādi nospēlēt vislaik. Ja varētu, tad AB būtu Howarda vietā. Kāda krīze?! Pēdējās spēlēs 7, 9 un 9 rebounds. Tas pie mazāka minūšu skaita 26, 30 un 25. Tiešām domājat, ka viss, kas nav 1. vieta reboundu skaitā NBA, ir krīze?
Nepārtraukti tiek musināta tēma , ka Turiafs ir labāks. Kas to ir izdomājis? Viņs ir stabils otrā piecinieka spēlētājs, un ne vairāk. Karjerā 3.4 reboundu, šosezon 3.2. Tikai bloki ir virs vidējā, bet cik skatījos, viņam tie bloki lielākoties tādi - "liela brēka, maza vilna". Bloks tiek uzlikts kā vāciņš uz podiņa, bet bumba vienalga pretiniekam. Vienīgais jāatzīst, GSW aizsardzība daudz labāk izskatās, kad Turiafs kopā Biedriņu spēlē. Izskatās, ka vajadzīgs vēl viens centrs vai 4.numurs, kam mainīties. Bet tas nu tāds diletanta viedoklis. Nemaz nerunājot par to, ka centri ir deficīts. Teiksim Miami vispār nav normāla centra. Un arī Biedriņš nav klasisks centrs kā tornis. Salīdziniet Andra antropometriskos dotumus ar labakajiem NBA centriem - visi viņi ir vai nu krietni garāki, vai krietni smagāki.

  +1 [+] [-]

, 2008-12-28 22:49, pirms 16 gadiem
nahimovs rakstīja: Es nesaprotu, par kādu krīzi Biedriņa spēlē jūs runājat? Jūs paskataties, kāds ir spēļu kalendārs! 3-4 spēles nedēļā. Nevar tādā ritmā vienādi nospēlēt vislaik. Ja varētu, tad AB būtu Howarda vietā. Kāda krīze?! Pēdējās spēlēs 7, 9 un 9 rebounds. Tas pie mazāka minūšu skaita 26, 30 un 25. Tiešām domājat, ka viss, kas nav 1. vieta reboundu skaitā NBA, ir krīze?
Nepārtraukti tiek musināta tēma , ka Turiafs ir labāks. Kas to ir izdomājis? Viņs ir stabils otrā piecinieka spēlētājs, un ne vairāk. Karjerā 3.4 reboundu, šosezon 3.2. Tikai bloki ir virs vidējā, bet cik skatījos, viņam tie bloki lielākoties tādi - "liela brēka, maza vilna". Bloks tiek uzlikts kā vāciņš uz podiņa, bet bumba vienalga pretiniekam. Vienīgais jāatzīst, GSW aizsardzība daudz labāk izskatās, kad Turiafs kopā Biedriņu spēlē. Izskatās, ka vajadzīgs vēl viens centrs vai 4.numurs, kam mainīties. Bet tas nu tāds diletanta viedoklis. Nemaz nerunājot par to, ka centri ir deficīts. Teiksim Miami vispār nav normāla centra. Un arī Biedriņš nav klasisks centrs kā tornis. Salīdziniet Andra antropometriskos dotumus ar labakajiem NBA centriem - visi viņi ir vai nu krietni garāki, vai krietni smagāki.
Tur jau tā lieta, viņam ir grūti noturēt resnos centrus, tādus kā Howards, Mings, Bainums vai Onīls, tur vajadzētu pielietot doubble team un atbruņot, bet iedod viņam vairāk rūmes uzbrukumā un, lai kāds no minētajiem pamēģina viņu apspēlēt seju pret seju. Driblā un ātrumā neviens no viņiem netur Biedram līdzi. Tāpēc, ja pieliks savam uzbrukuma arsenālam pustālo un tālo, būs neapturams.

  -1 [+] [-]

, 2008-12-29 04:43, pirms 16 gadiem
Nu aiziet !

  -1 [+] [-]

, 2008-12-29 04:51, pirms 16 gadiem
5 min un 5 reb!

  -1 [+] [-]

, 2008-12-30 01:39, pirms 16 gadiem
popovich rakstīja: Ja Biedriņš pieliks klāt pustālo, viņš būs zvaigzne
Lielaakas daļas cilvēkiem Latvijā viņs jau ir zvaigzne!