Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dankans negrasās pamest "Spurs"

Andrejs Siliņš

Dankans negrasās pamest "Spurs"
Ja nekas ārkārtējs nenotiks, Tims Dankans un Tonijs Pārkers būs komandas biedri arī nākamsezon
Foto: AFP/Scanpix

1. jūlijā par brīvo aģentu kļūs viens no visu laiku izcilākajiem spēka uzbrucējiem Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) Tims Dankans. Tomēr visu karjeru Sanantonio "Spurs" pavadījušais Dankans netaisās pārbaudīt līgas tirgu un vēlas noslēgt karjeru tieši Sanantonio komandā.

36 gadus vecais Dankans NBA ienāca 1997. gadā, kad "Spurs" izvēlējās Veikforestas koledžas absolventu ar pirmo kārtas numuru. Visu 15 gadus ilgo karjeru Dankans pavadījis tieši šajā Teksasas komandā, vidēji regulārajā sezonā palīdzot tai ar 20,3 punktiem, 11,3 atlēkušajām bumbām, 3,1 rezultatīvu piespēli un 2,2 bloķētiem metieniem. Četras reizes izcīnīts NBA čempionu tituls, šobrīd komanda dodas pretim piektajam.

"Man tā nevajadzētu teikt. Man būtu viņi [kluba vadība] jābaida, ka nepalikšu," jokodams sacīja Dankans, atklājot, ka pēc šovasar netaisās pamest "Spurs". Dankans šobrīd ir trešais vislabāk apmaksātais spēlētājs līgā, par šo sezonu saņemot 21,3 miljonus dolāru. Skaidrs, ka nākamais, visticamāk, pēdējais profesionāla spēlētāja līgums, būs krietni mazāk ienesīgs, tomēr Dankanu tas īpaši nesatrauc. "Nē... Es nekur neiešu. Varat to publicēt jebkur, kur vēlaties. Esmu šeit un esmu "dzinulis" ["Spur" - no angļu valodas] uz mūžu."

Pirms šīs sezonas nebija skaidrības, vai Dankanam šī nebūs pēdējā sezona, jo basketbolists iepriekš vairākus gadus mocījās ar lielām sāpēm kreisajā ceļgalā. "Vienubrīd biju depresijā un noskaities uz savu ķermeni, kas tas vairs nespēj darīt to, ko spēja agrāk. Manas spējas pasliktinājās," atcerējās Dankans. Pagājušajā starpsezonā, kas lokauta dēļ ievilkās, dakteriem izdevās savest kārtībā Dankana ceļgalu, un spēlētājam atgriezās motivācija sasniegt aukstākos mērķus. "Esmu cīnītājs. Vēlos būt galvenais komandas elements, vēlos būt tas, uz ko komanda spēlē. Kad tā vairs nebija, protams, tas nedaudz sāpēja. Tomēr atradu veidus, kā būt daļa no komandas, nozīmīga daļa."

Šobrīd "Spurs" Rietumu konferences finālsērijā atrodas vadībā pret Oklahomsitijas "Thunder" ar rezultātu 1:0. Nākamā spēle jāaizvada pēc vienas dienas atpūtas. Divkārtējais NBA sezonas MVP, trīskārtējais finālsērijas MVP Dankans šajā pēcsezonā vidēji komandas labā guvis 17,4 punktus un izcīnījis 9,2 bumbas zem groziem, spēlējot 32,3 minūtes.

Izmantotie resursi:
Yahoo! Sports - Sports News, Scores, Rumors,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: olispolis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-05-28 20:03, pirms 12 gadiem
nu tad par Spurs un Celtics finālu!

     [+] [-]

, 2012-05-28 20:04, pirms 12 gadiem
gan jau, ka jaunajiem zīmuļiem būs vēl laix sevi un savas ambīcijas pierādīt!

 +14 [+] [-]

, 2012-05-28 20:06, pirms 12 gadiem
Paraugs sportä
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2012-05-28 20:19, pirms 12 gadiem
Vot shis ir lielisks speletaajs
Paraugs sportaa!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-05-28 20:33, pirms 12 gadiem
Dankans ir leģenda un cīnītājs. Kāpēc atmest ar roku tam, ko dari ar baudu, un kam esi veltījis visu savu mūžu, ja vari to darīt augstākajā līmenī un būt vienam no labākajiem savā pozīcijā pat pieklājīgā vecumā?
Dankans ir Spurs atslēga arī nākotnē, ja līgums būs mazāks par 6-8 miljoniem, tas jau dos iespējas paturēt daļu spēlētāju, kuru paturēšana tagad neliekas reāla.

  -2 [+] [-]

, 2012-05-28 21:19, pirms 12 gadiem
Dankans malacis.Par playoff runaajot sis buus veesturisks playoff,lai arii es gribu,lai Miami izdr*z visus un novinee 4empi,bet...ja es to negribeetu tad es vienoziimiigi buutu par Spurs vienkaarsi fantastiska komanda, sisteema ar lieliskiem speeleetaajiem un treneri.All best for those spurs and as i said this is going to be playoff to remember.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-05-28 21:37, pirms 12 gadiem
TD ir paraugs gan uz laukuma, gan dzīvē. Pat Šaks, kas ar pieticību neslimo, sauc TD par "misteru Dankanu". Cerams, ka Spurs izcīnīs titulu šosezon.

PS "Spur" nozīmē "piesis", kas tas par "dzinuli" autoram?

  +9 [+] [-]

, 2012-05-28 21:39, pirms 12 gadiem
"motivācija sasniegt aukstākos mērķus."

ĀRPRĀTS,žurnālist!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-05-28 22:28, pirms 12 gadiem
Cienu Timu Dankanu, viens no maniem favorītiem basketbolā.
Necienu šī raksta autoru. Nu kā var šādi rakstīt?

  +3 [+] [-]

, 2012-05-28 23:56, pirms 12 gadiem
Nu Andrej, laikam Tevi inficējis NOVIKS. "AuKstākos mērķus" un "dzinulis"
Esmu izbrīnīts.
P.S. Uz SAS formām U burta vietā ir piesis.