Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Īsfilma par basketbola karalieni Herisu ar Šaka un Karija līdzdalību iegūst Oskaru

Agris Suveizda

Īsfilma par basketbola karalieni Herisu ar Šaka un Karija līdzdalību iegūst Oskaru
Bens Praudfūts ar Oskaru. Foto: Reuters/Scanpix

Losandželosā notikusi 94. Kinoakadēmijas balvu pasniegšana, un par labāko īsmetrāžas dokumentālo filmu atzīta kanādieša Bena Praudfuta režisētā 22 minūšu filma "The Queen of Basketball", kas veltīta izcilajai amerikāņu centra spēlētājai Lūsijai Herisai. Izpildprocudentu lomā bija vīriešu basketbola slavenības Šakils O'Nīls un Stefens Karijs.

Filma "The Queen of Basketball", kas pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada 10. jūnijā "Tribeca" filmu festivālā, ir veltīta Lūsijai Herisai, kura šā gada 18. janvārī neilgi pirms 67. dzimšanas dienas devās aizsaulē. Basketbola slavas zālē iekļautā Herisa joprojām ir vienīgā sieviete, kura oficiāli izvēlēta vīriešu Nacionālās basketbola asociācijas draftā.

1977. gadā viņu septītajā no astoņām kārtām ar 137. kopējo numuru izvēlējās Jūtas "Jazz". Herisa tolaik gan bija stāvoklī un treniņnometnē nevarēja piedalīties pat teorētiski. Jāpiebilst, ka 1969. gadā Sanfrancisko "Warriors" draftēja Denīzi Longu, tomēr līga šo izvēli anulēja.

No 1975. līdz 1977. gadam Herisa kopā ar Deltas štata universitāti kļuva par ASV koledžu sieviešu basketbola čempioni, bet 1976. gadā ar ASV basketbola izlasi izcīnīja sudrabu pirmajā sieviešu olimpiskajā turnīrā. Monreālā zeltu ieguva Uļjanas Semjonovas pārstāvētā PSRS.

Pirms četriem gadiem Oskaru ieguva arī O'Nīla bijušais komandas biedrs Kobe Braients un viņa producētā animētā īsfilma "Dear Basketball", kuras pamatā ir viņa dzīves un karjeras notikumi. 2020. gada janvārī Braients gāja bojā helikoptera katastrofā.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/shaq-curry...

     [+] [-]

, 2022-03-28 12:07, pirms 2 gadiem
Basketbola karaliene ir tikai viena un tās vārds ir Uļjana Semjonova.
Pat šeit rakstā mēs lasām, ka amīšu "karaliene" Montreālā ieguva sudrabu, jo zeltu ieguva neviens cits kā komanda, kuras līdere bija Uļa.