Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Heat" droši uzveic Indianu un tuvojas ceturtajam finālam pēc kārtas

Rolands Eliņš

"Heat" droši uzveic Indianu un tuvojas ceturtajam finālam pēc kārtas
Lebrons Džeimss pret Polu Džordžu
Foto:AFP/Scanpix

Maiami "Heat" NBA Austrumu konferences finālsērijā guvusi trešo uzvaru pār Indianas "Pacers" (102:90), nonākot viena soļa attālumā no ceturtā fināla pēc kārtas. Sērijā rezultāts jau 3:1 tās labā.

Pēc uzvaras pirmajā sērijas spēlē "Pacers" bija zaudējusi divās nākamajās, bet ceturtajai papildu intrigu bija sagādājis tās aizsargs Lenss Stīvensons. Viņš paziņoja, ka Lebrona Džeimsa iesaistīšanās konfliktos un asās pārrunās ir vājuma pazīme un ka viņam izdevies Džeimsu iespaidot emocionāli.

Tiesa, Stīvensons šīs nakts spēlē labāk būtu centies iespaidot Džeimsu aizsardzībā, taču tas nenotika - Maiami "Heat" superzvaigzne guva 32 punktus un savāca 10 atlēkušās bumbas, kamēr Stīvensons guva tikai vienu punktu pirmajās trīs ceturtdaļās.

Tas noveda pie tā, ka "Heat" ne uz mirkli nenokļuva iedzinējos šajā spēlē, vienubrīd izrāvās pat 23 punktu vadībā, bet maču noslēdza ar uzvaru 102:90. Sērijā rezultāts līdz ar to kļuvis jau 3:1, un "Heat" ir tikai vienas uzvaras attālumā no ceturtā NBA fināla pēc kārtas. Līgas vēsturē līdz šim to spējušas paveikti tikai "Celtics" un "Lakers" komandas.

Džeimsam ar 25 punktiem palīdzēja Kriss Bošs, kuram bija tā laime sacensties ar Roju Hibertu, kurš jau atkal izgāzās. "Pacers" centrs, kurš šosezon bija iekļauts Zvaigžņu spēles sastāvā, ceturto reizi(!) šajās izslēgšanas spēlēs palika bez punktiem, spēlēja pasīvi aizsardzībā un sakrāja sliktāko +/- koeficientu komandā (-23). Līdz ar to "Pacers" uzbrukuma nastu uz saviem pleciem nācās iznest Polam Džordžam, kuram 23 punkti, un Deividam Vestam, kuram 20 punkti, taču ar to nepietika, lai apspēlētu "Heat" saskaņoto uzbrukumu, kurš pieļāva tikai piecas kļūdas.

Sērijas nākamā un, iespējams, izšķirošā spēle notiks naktī uz ceturtdienu Indianā. "Pacers" jau pirmajā kārtā pret Atlantu nokļuva iedzinējos sērijā, taču tomēr prata uzvarēt no 2:3. Tagad viņiem jāpacenšas izdarīt ko līdzīgu pret pēdējo divu sezonu čempioniem pie rezultāta 1:3.

NBA "Play-off", 27. maijs

Heat -Pacers 102:90 (27:19:22:25, 31:20, 22:26
Heat: Džeimss 32, Bošs 25, Veids 15, Alens 9, Kouls 7, Batjē 5, Hazlems 5, Čālmerss 4, Luiss
Pacers:Džordžs 23, Vests 20, Hils 15, Skola 12, Stīvensons 9, Mainmi 5, Vatsons 3, Batlers 3, Kouplends, Hiberts

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +7 [+] [-]

, 2014-05-27 08:30, pirms 10 gadiem
Līdz ar to Pacers stāsts ir galā, neticu, ka Heat vairs atdos sēriju! Ja godīgi, viņi (Pacers) nemaz nebija pelnījuši spēlēt konferences finālā, drīzāk tad Wizards. LBJ#6 apliecina, kurš ir patiesais MVP un ne tikai sezonas scoring leader! Lai gan šaubos, ka viņu maz uztrauc šīs balvas neiegūšana, jo kā pats uzsvēra intervijā (All-Star Weekend), vienīgā individuālā balva, kuru viņš vēlētos vēl izcīnīt - DPOY. Bet nekur jau neaizmuks arī no MVP.

  +4 [+] [-]

, 2014-05-27 08:35, pirms 10 gadiem
loģiski, ka Heat ņem, bija vispār citi varianti? lol 4:1 šeit un ierastais spurs - heat fināls. GO LEBRON, GO HEAT.

     [+] [-]

, 2014-05-27 08:48, pirms 10 gadiem
Nu, te jau Pacers vairs nav variantu, man liekas, ka tas ir pilnīgi nereāli, ka Heat zaudēs 3 spēles pēc kārtas. Domāju, ka Pacers var vēl vienu paņemt mājās, bet ar to viss beigsies, 4:2 vai 4:1. Heat ir ieslēguši playoff režīmu, un vienīgie, kas viņiem varētu patraucēt dzīvot ir Spurs. Un kā pēdējā spēlē es lamāju Bošu, ka viņš neko nevar, tad šonakt man viņš muti aizvēra ciet. Pie tādas Boša un LBJ spēles + kad savus punktus samet arī Veids, es neredzu pat kā konkurentus Spurs.

  +5 [+] [-]

, 2014-05-27 08:50, pirms 10 gadiem
Jāatzīst ka lance stephenson gājiens kaut kādā veidā emocionāli destabilizēt LBJ bija gana naivs. Man jau liekas ka šajā līmenī ir jāvadās pēc loģikas - let my game do the talking!
Runājot par rezultātu - viss notiek, tā kā tam bija jānotiek! Tā kā Pacers mocījās pret hawks un wizards, tad pret heat ar tādu spēli viņiem nav ko darīt! Hiberts kārtējo reizi pazuda, bez viņa maz cik daudz normāla pienesuma viņiem nekad heat nezuvarēt!

  +4 [+] [-]

, 2014-05-27 09:05, pirms 10 gadiem
Šim Lance izgājienam ir veltīti vairāki raksti internetā, par to ka čalis iebrauca auzās, savas jaunības un stulbuma dēļ. Pat komandas biedri bija neapmierināti ar šo izgājienu, tā tas to komandas ķīmiju bojā. George labi pateica, ka pēc šādiem vārdiem ir jāatbild ar darbiem un būs ļoti daudz cilvēku, kas to vēlēsies redzēt...kā tas beidzās...mēs zinām...un Lance tikai varēja nopūst pēc spēles, ka viņam nav attaisnojuma. Labāk ietu pamacīties trash talk pie Gārneta vai Pīrsa, un darītu to laukumā nevis pie žurnālistiem.
kaaja rakstīja: Jāatzīst ka lance stephenson gājiens kaut kādā veidā emocionāli destabilizēt LBJ bija gana naivs. Man jau liekas ka šajā līmenī ir jāvadās pēc loģikas - let my game do the talking!
Runājot par rezultātu - viss notiek, tā kā tam bija jānotiek! Tā kā Pacers mocījās pret hawks un wizards, tad pret heat ar tādu spēli viņiem nav ko darīt! Hiberts kārtējo reizi pazuda, bez viņa maz cik daudz normāla pienesuma viņiem nekad heat nezuvarēt!

  +2 [+] [-]

, 2014-05-27 09:08, pirms 10 gadiem
kaaja rakstīja: Jāatzīst ka lance stephenson gājiens kaut kādā veidā emocionāli destabilizēt LBJ bija gana naivs. Man jau liekas ka šajā līmenī ir jāvadās pēc loģikas - let my game do the talking!
Runājot par rezultātu - viss notiek, tā kā tam bija jānotiek! Tā kā Pacers mocījās pret hawks un wizards, tad pret heat ar tādu spēli viņiem nav ko darīt! Hiberts kārtējo reizi pazuda, bez viņa maz cik daudz normāla pienesuma viņiem nekad heat nezuvarēt!
Ko viņš īsti izdarīja?

  +1 [+] [-]

, 2014-05-27 09:44, pirms 10 gadiem
Neko traku - nedaudz safanojies, ka leBrons viņa bezdēšanu uztver personīgi:

GameTime: LeBron and Lance Trash Talk | NBA.com

  +3 [+] [-]

, 2014-05-27 10:14, pirms 10 gadiem
yeah rakstīja: Ko viņš īsti izdarīja?
Tak neko jau viņš neizdarīja...
šī komandas jau tiekās kuro reizi, otro pusfinālā, vajag kaut ko, par ko parunāt reportieriem.. Bet Stīvensons, nu virsraksta vērts jau ir vien tas, ak viņš priecājas, ka LBJ viņam atbild... kā tāds bērns, pievērsis uzmanību Anyway, Heat uzvarēja, visas viņa pūles ir kaķim zem astes...

Pa lielam, stulba muldēšana uz laukuma, ja tai neseko darbības, gūti grozi, bloks, zagta bumba vai kāda savādāk labi nospeļēta aizsarzdība, tad tu vari iebāzt kur gribi to savu runāšanu, tai nav jēgas... Un šoreiz tieši Stīvensonam pietrūka tas galvenais, trash talk apstiprinājums tā teikt... Un sanāca viņam plika muldēšana.
Kā Bārklijs teica, labāk lai aizveras, ne tas spēlētājs, ne pret to spēlētāju tagad sāks trash talk sacensības

  +3 [+] [-]

, 2014-05-27 10:18, pirms 10 gadiem
laba spēle Heat izpildījumā. protams, ne pēdējās ceturdaļas vidus (tur vēl varēja sanāk baigās auzas). Pēc statiem Pacers labāk uzbruka grozam, labāk vāca bumbas un labāk piespēlēja, līdz ar to bija visi priekšnoteikumi, lai uzvarētu. Bet šo spēli Heat uzvarēja ar agersivitāti gan uzbrukumā, kas noveda pie ļoti daudziem sodiņiem (tie tika mesti ar ļoti labu precizitāti), gan aizsardzībā, kas savukārt lika Pacers pieļaut 3x vairāk kļūdu nekā Heat. Kā arī ļoti daudz noteica tieši spēles sākums, kuru Heat iesāka daudz pārliecinošāk un apņēmīgāk, nekā Pacers (bija jau arī laiks, jo nevar jau vienmēr visu atlikt uz spēles beigām, kuras šajā spēlē bija pasūdīgas). Pacers pietrūka tieši šī agresivitāte (neskaitot pēdējo ceturdaļu) no visas komandas. Džordžs gan individuāli aizsardzībā pietiekami labi tika galā ar Lebronu, bet uzbrukumu, redzot, ka Hibertam un Stīvensonam spēle nevedas, vajadzēja ņemt savās rokās jau no paša spēles sākuma. Piekrītu apskatniekam, kurš pēcspēles studijā teica, ka Pacers spēlē nevarēja redzēt, to, ka viņiem šī spēle būtībā bija - must win.

     [+] [-]

, 2014-05-27 10:27, pirms 10 gadiem
Heat sonakt loti labi speleja, iznemot varbut pasas beigas kad atlava Pacers pietuvoties, bet labi ka Lebrons ar 2+1 visu piebeidza, spele loti skaista it seviski no Heat puses, patika uzbrukums ka ari aizsardziba. Pacers loti maz variantu tagad, lai vai ka Miami janem ta viena uzvara un esi sveiks lielais finals, par Lebronu vins ir vnk zvers, tiesam istais MVP ..
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

  +1 [+] [-]

, 2014-05-27 10:43, pirms 10 gadiem
Pacers tiešām liek vilties. Lielākais Heat pirmsezonas pretinieks būtībā beko nav parādījis..Žel

  +1 [+] [-]

, 2014-05-27 10:44, pirms 10 gadiem
Zel, gribejas intrigu saja serija.. Indiana gan varetu vinnet 3 pec kartas, bet heat noteikti 3 pec kartas nezaudes. Joprojam nesaprotu kadel vajadzeja stabilu vertibu (Granger) atdot pret viduveju individualistu (Turner) un sacakaret komandu.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-27 11:33, pirms 10 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Pacers tiešām liek vilties. Lielākais Heat pirmsezonas pretinieks būtībā beko nav parādījis..Žel
Lielakais? Ouuu please

  -1 [+] [-]

, 2014-05-27 11:57, pirms 10 gadiem
Pret Spurs būs smagi, jo ja nosegs Bosh, tad LBJ ar Wade nespēs izvilkt komandu, SAS pārāk labi šosezon

  +1 [+] [-]

, 2014-05-27 12:21, pirms 10 gadiem
Špori ir kļuvuši spēcīgāki apmēram par ļoti mazu daļu (Kavi un Denija pieredze), taču galvenais jautājums - vai Heat ir kaut noturējuši to līmeni, kas bija pagājušajā gadā?
cobham rakstīja: Pret Spurs būs smagi, jo ja nosegs Bosh, tad LBJ ar Wade nespēs izvilkt komandu, SAS pārāk labi šosezon

  +1 [+] [-]

, 2014-05-27 12:22, pirms 10 gadiem
Bostonietis rakstīja: Lielakais? Ouuu please
A itkā nē? Pacers tika viennozīmīgi uzskatīti par Heat lielākajiem sāncenšiem ņemot vērā pagājušā gada sēriju+ it kā sastāva uzlabojumus uz papīra.Neviens negaidīja,ka Hiberts sezonas svarīgākajā brīdī nosēdīsies ...

  -1 [+] [-]

, 2014-05-27 12:24, pirms 10 gadiem
cobham rakstīja: Pret Spurs būs smagi, jo ja nosegs Bosh, tad LBJ ar Wade nespēs izvilkt komandu, SAS pārāk labi šosezon
a pagājušajā sezonā Spurs bija švaki??? Arī labi,bet nu vienalga nepietika līdz čempiontitulam. Bet finālā būs-tas ir acīmredzami

     [+] [-]

, 2014-05-27 13:14, pirms 10 gadiem
Malači heat, esmu tik laimīgs. made my day

Pērkons pret Svēlmi, tādu finālu es gribētu, tas tik būtu kautkas, tad arī noskaidrotu kurš labāks

Lets Go Heat! 3peat!

  +2 [+] [-]

, 2014-05-27 13:28, pirms 10 gadiem
Box score izlec viens nabags! nu kā 20+ min spēlējot var nevienu punktu neiemest un bumbās arī nabags.

     [+] [-]

, 2014-05-27 14:45, pirms 10 gadiem
hoorai rakstīja: Malači heat, esmu tik laimīgs. made my day

Pērkons pret Svēlmi, tādu finālu es gribētu, tas tik būtu kautkas, tad arī noskaidrotu kurš labāks

Lets Go Heat! 3peat!
Tur nav ko skaidrot, pirms 2 gadiem jau noskaidroja, ka Heat ir labāki par OKC ar visu to, ka tad bija Hārdens (kurš gan spēlēja ka pa viļņiem finālā). Patreiz OKC ir švakāka blice par to, kas bija pirms 2 gadiem gan dēļ tā, ka Hārdens prom gan arī traumu dēļ (Ibaka).
Spurs ir vienīgie, kas kaut ko Heat var likt pretī. Šogad izskatās, ka ir pastiprinājuši komandas spēli un ar to mazumiņu var pietikt šogad, ņemot vērā cik pagājušajā gadā maz Spurs pietrūka...

  +1 [+] [-]

, 2014-05-27 16:04, pirms 10 gadiem
Ulrihs rakstīja: Tur nav ko skaidrot, pirms 2 gadiem jau noskaidroja, ka Heat ir labāki par OKC ar visu to, ka tad bija Hārdens (kurš gan spēlēja ka pa viļņiem finālā). Patreiz OKC ir švakāka blice par to, kas bija pirms 2 gadiem gan dēļ tā, ka Hārdens prom gan arī traumu dēļ (Ibaka).
Spurs ir vienīgie, kas kaut ko Heat var likt pretī. Šogad izskatās, ka ir pastiprinājuši komandas spēli un ar to mazumiņu var pietikt šogad, ņemot vērā cik pagājušajā gadā maz Spurs pietrūka...
nu jā tās ir cerības tiem, kuri ir īsti spurs fani, vēl jau lērums ar tādiem kuriem vnk nepatīk heat un viņi ir par visiem pēc kārtas, pacers, wizards utt.. bet nu stiprākais uzvarēs ceru, ka pilnīga dominance turpināsies 3gadus pēc kārtas vienam klubam izcīnot titulu un gredzenus.

     [+] [-]

, 2014-05-27 16:19, pirms 10 gadiem
Uzskatu, ja komandai neiet speele, tad ir jaalaizh 3 punktu meteeji kaa Watsons, Hills, Batlers laukumaa ar Westu un Džor'dzu kaa vilceej speeku un speele jaanjem pasham atmetot uz 3pt.

     [+] [-]

, 2014-05-27 16:22, pirms 10 gadiem
Ja Tu domā Hibertu, tad viņš jau nosēdās sezonas beigās. Ja Tu domā Lewis, tad Tu basītim neseko līdzi, interesanti kāpēc Spo jau otro spēli pēc kārtas laiž čali laukumā, kurš jau otro spēli negūst nevienu punktu, ieej citreiz arī NBA.com un espn.com, palasi un radīsi atbildi .
Reggie rakstīja: Box score izlec viens nabags! nu kā 20+ min spēlējot var nevienu punktu neiemest un bumbās arī nabags.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-27 16:55, pirms 10 gadiem
miro21 rakstīja: Ja Tu domā Hibertu, tad viņš jau nosēdās sezonas beigās. Ja Tu domā Lewis, tad Tu basītim neseko līdzi, interesanti kāpēc Spo jau otro spēli pēc kārtas laiž čali laukumā, kurš jau otro spēli negūst nevienu punktu, ieej citreiz arī NBA.com un espn.com, palasi un radīsi atbildi .
Par Lewis - skatījos iepriekšējo spēli, Wests un Hiberts darīja ko gribēja pret Heat garajiem sākumā. Lewis tika uzlaists segt Vestu un ļoti labi tika galā ar šo uzdevumu. Klāt nāca Lebrona, Kola un Co agresīvā aizsardzība uz perimetra un pēkšņi Indiānai punkti nāca ar grūtībām. Tā ka ar Lewis Spo uzminēja. Uzbrukumā ir kas citi samet, no rotācijām ārā Lewis nekrita un ar Vestu galā tika perfekti.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-27 17:10, pirms 10 gadiem
Spo mīl matemātisku analīzi un Lewis pa 2 spēlēm ar 0 punktiem ir dabūjis +33 koeficientu, tas nozīmē, ka šim čalim esot laukumā, bumba vairāk krīt pretinieku grozā nekā MIA grozā, par šito NBA apskatnieki brīnās vēl arvien.
Ulrihs rakstīja: Par Lewis - skatījos iepriekšējo spēli, Wests un Hiberts darīja ko gribēja pret Heat garajiem sākumā. Lewis tika uzlaists segt Vestu un ļoti labi tika galā ar šo uzdevumu. Klāt nāca Lebrona, Kola un Co agresīvā aizsardzība uz perimetra un pēkšņi Indiānai punkti nāca ar grūtībām. Tā ka ar Lewis Spo uzminēja. Uzbrukumā ir kas citi samet, no rotācijām ārā Lewis nekrita un ar Vestu galā tika perfekti.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-27 17:58, pirms 10 gadiem
Tie Stīvensoni Lebronam uzēdušies, jo cik atceros Klīvlendas play-off dueļus ar Vašingtonu tur arī bija viens Stīvensons (ja nemaldos DeShawn), kas mēgināja Lebronu tādā veidā izslēgt.. Tik jasaka, ka viņam tas sanāca daudz labāk un tie dueļi bija interesantāki.. Tagad Lebronam pārāk liela jau pieredzes bagāža līdzi nāk, lai tāds jefiņš viņu izsistu no sliedēm..

  +1 [+] [-]

, 2014-05-27 18:24, pirms 10 gadiem
Talantīgais Smits rakstīja: Tie Stīvensoni Lebronam uzēdušies, jo cik atceros Klīvlendas play-off dueļus ar Vašingtonu tur arī bija viens Stīvensons (ja nemaldos DeShawn), kas mēgināja Lebronu tādā veidā izslēgt.. Tik jasaka, ka viņam tas sanāca daudz labāk un tie dueļi bija interesantāki.. Tagad Lebronam pārāk liela jau pieredzes bagāža līdzi nāk, lai tāds jefiņš viņu izsistu no sliedēm..
tas gan..

  -1 [+] [-]

, 2014-05-27 18:32, pirms 10 gadiem
miro21 rakstīja: Ja Tu domā Hibertu, tad viņš jau nosēdās sezonas beigās. Ja Tu domā Lewis, tad Tu basītim neseko līdzi, interesanti kāpēc Spo jau otro spēli pēc kārtas laiž čali laukumā, kurš jau otro spēli negūst nevienu punktu, ieej citreiz arī NBA.com un espn.com, palasi un radīsi atbildi .
Protams, ka Hibertu domāju, tas ka viņš ir bomzis sezona izskaņā es redzu, neeuzskatu, ka tāda pēkšņa pilnīga impotence ir attaisnojama. Nē, Lewis es galīgi nedomāju, čalis tomēr ir karjeras norietā un Heat komandā pilda citas lomas, bez punktu gūšanas. Manuprāt, diezgan atzīstami vismaz 3 spēlē ļoti labi sedza Westu

  +1 [+] [-]

, 2014-05-27 18:37, pirms 10 gadiem
Talantīgais Smits rakstīja: Tik jasaka, ka viņam tas sanāca daudz labāk un tie dueļi bija interesantāki.. Tagad Lebronam pārāk liela jau pieredzes bagāža līdzi nāk, lai tāds jefiņš viņu izsistu no sliedēm..
manuprāt, pēc izcīnītā 1.gredzena Lebrana spēle pamainijās. Hateriem vairs nav jāpierāda - No ring, No King

  +3 [+] [-]

, 2014-05-27 19:26, pirms 10 gadiem
Reggie rakstīja: manuprāt, pēc izcīnītā 1.gredzena Lebrana spēle pamainijās. Hateriem vairs nav jāpierāda - No ring, No King
Pēc kāsiena Dallasai pamainījās, kopš tā fināla viņa spēle mainījās, bet kopš nākamās sezonas viņa kļuva nesasaistīta, pārliecinātāka un tā tāda kļūst ar katru nākamo sezonu, līdz viņš spēs atrast sevī vietu, kur progresēt.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-27 19:51, pirms 10 gadiem
Karalis atkal lielisks, Bošs šoreiz arī tīri ievērojami nospēlēja. Priecē arī Kola progress un tas, ka prasmīgi māk nospēlēt, ņemot vērā, ka ir jau austrumu fināls, nevis parasti reg. sez. mači.
Maz ticams, bet ja finālā tiek OKC, tad būs MIA 4-0 OKC, bez variantiem!
Ja šonakt Oklahoma zaudē, fināla komandas ir noskaidrotas...

Un, lūdzu, nekad vairs nesauciet Durantu par labāko pasaulē, nepadariet sevi par muļķiem...

  +1 [+] [-]

, 2014-05-27 20:18, pirms 10 gadiem
niklaavsv rakstīja: Karalis atkal lielisks, Bošs šoreiz arī tīri ievērojami nospēlēja. Priecē arī Kola progress un tas, ka prasmīgi māk nospēlēt, ņemot vērā, ka ir jau austrumu fināls, nevis parasti reg. sez. mači.
Maz ticams, bet ja finālā tiek OKC, tad būs MIA 4-0 OKC, bez variantiem!
Ja šonakt Oklahoma zaudē, fināla komandas ir noskaidrotas...

Un, lūdzu, nekad vairs nesauciet Durantu par labāko pasaulē, nepadariet sevi par muļķiem...
vards vietaa pedeja teikuma! vins nekad nebus labaks par Lebronu..

  -1 [+] [-]

, 2014-05-27 22:32, pirms 10 gadiem
niklaavsv rakstīja: Un, lūdzu, nekad vairs nesauciet Durantu par labāko pasaulē, nepadariet sevi par muļķiem...
Durants varētu pretendēt uz Best scorer/shooter titulu, bet kā spēlētājs viņš krienti iepaliek aiz LBJ