Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA komisārs Silvers uzskaita galvenos iemeslus, kāpēc tiks rīkota Zvaigžņu spēle

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NBA komisārs Silvers uzskaita galvenos iemeslus, kāpēc tiks rīkota Zvaigžņu spēle
Adams Silvers. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija nākamās nedēļas nogalē Atlantā aizvadīs Zvaigžņu spēli. Pasākuma rīkošana radījusi neizpratni gan basketbolistos, gan vērotājos no malas. Tomēr komisārs Adams Silvers nosauca divus galvenos iemeslus, kāpēc mačs tiks aizvadīts - fanu labsajūta un NBA ekonomiskais stāvoklis.

“Galvenais faktors ir fani. Kad notiek Zvaigžņu spēle, līdzjutēju iesaiste ir milzīga. Digitālajā laikmetā par basketbolistiem, kuriem vajadzētu piedalīties mačā, savas balsis atdod aptuveni 100 miljoni cilvēku. Lai gan šoreiz balsošanas periods bija īsāks, rezultāts bija apmēram tāds pats,” skaidroja Adams Silvers.

Par vienas komandas kapteini izvēlēts Lebrons Džeimss, kurš dosies uz Atlantu. Taču viņš piebilda, ka Zvaigžņu spēles aizvadīšana pandēmijas laikā neesot prāta darbs. NBA gan apgalvo, ka izdarīts viss, lai mazinātu riskus. Basketbolisti uz Atlantu dosies privātajās lidmašīnās, vienu nakti pavadīs viesnīcā, 7. martā aizvadīs Zvaigžņu spēli, pēc kuras uzreiz dosies prom.

“Apzināmies, ka nevaram izslēgt pilnīgi visus riskus. Taču pandēmijas laikā tas nekad nebūs izdarāms,” teica Silvers. Mačs tiks translēts vairāk nekā 200 valstīs un teritorijās, tas tiks komentēts 40 valodās. NBA sagaida, ka sociālajos tīklos dažādas epizodes no spēles kopā savāks miljardu skatījumu.

“Mans personīgais viedoklis ir tāds, ka ļoti maz cilvēku kaut ko dara tikai naudas dēļ. Taču - mūsu valstī ir ne tikai cilvēku veselības, bet arī ekonomikas krīze. Tā sevī ietver arī NBA. No līgas finansiālajiem rādītājiem ir atkarīgi desmitiem tūkstoši cilvēku. Tie, kuri saka, ka Zvaigžņu spēle tiek rīkota tikai naudas dēļ, var to pašu teikt par pilnīgi visu NBA, par to, ka vispār tiek aizvadīta šī sezona,” skaidroja Silvers.

Pagājušajā sezonā NBA no plānotajiem ieņēmumiem atpalika par pusotru miljardu dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/adam-silver-lays...

     [+] [-]

, 2021-02-27 17:39, pirms 3 gadiem
Pilnam tekstam vajadzēja pateikt, ka NBA ienākumus dala 50:50, tas ir, klubi saņem 50%, spēlētāji saņem 50%.
Šajā gadījumā Silveram ir taisnība, ka nauda ir jāpelna, pie tam, tas ir svarīgi gan mazpelnošajiem spēlētājiem, gan klubu darbiniekiem, kuri arī ir atkarīgi no tā, cik daudz nopelnīs NBA.
Pilnībā saprotu LeBronu, kuram mio šurp vai turp maz ko izsaka, arī citiem stāriem maz ko tas izsaka, tomēr viņo paši kladzina, ka spēlē faniem, un allstars ir tieši faniem.

     [+] [-]

, 2021-02-27 20:03, pirms 3 gadiem
Spēle bez konkursiem ir bezjēdzīga