Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Biedriņš un "Warriors" aizsardzība

Andrejs Siliņš

Viedoklis: Biedriņš un "Warriors" aizsardzība
Andris Biedriņš pret Bleiku Grifinu
Foto: AP/Scanpix

"Warriors" tiešām brīžiem spēlē aizsardzībā. Patīkami skatīties – laicīga pieslēgšanās no vājās puses, kas ļauj Andrim bloķēt metienus, atbloķēšana, kas ļauj izcīnīt bumbas pie sava groza, gandrīz vai šķiet, ka pat Eliss un Karijs aizsardzībā skrien tikpat ātri, cik ātrajos uzbrukumos. Uzbrukumu "Warriors" vairs nebeidz pēc pirmā metiena, bet dodas pakaļ otrajām iespējām, un arī tur ir īpašs nopelns Biedriņam. Vai latvietis ir atguvis spēles garšu?

Tas viss brīžiem. Jācer, ka pienāks arī laiks, kad komanda būs gatava tādu spēles filozofiju realizēt visas 48 minūtes. Skaidrs, ka tik īsā pirmssezonas sagatavošanās posmā Džeksons nevarēja līdz galam ieviest pilnīgu jaunu spēles uztveri, taču līdz šim izdarītais ir vērā ņemams solis uz priekšu, lai sezonas izskaņā "Warriors" būtu paveikuši pašu uzstādīto mērķi – iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Protams, pēc vienas spēles izdarīt tālejošus secinājumus ir grūti un būtībā neiespējami. Vēl jo vairāk tāpēc, ka "Clippers", lai cik veiksmīgi būtu pastrādājusi starpsezonā darījumu tirgū, piesaistot augstākā līmeņa ārējo līniju, joprojām ir salīdzinoši jauna komanda. Grifins un Džordans ir jauni džeki, kuri joprojām vairāk balstās uz talantu, nevis meistarību. Tāpēc būs interesanti pavērot, ko "Warriors" un Biedriņš varēs paveikt pret veterānu komandām. Pret "Spurs", pret "Suns", pret to pašu "Lakers" un citām.

Jau ierasta lieta, ka Biedriņa atbalstītāji sūdzas par to, cik reti bumba nonāk pie Andra. Jāatceras, ka labs basketbolists māk spēlēt ne tikai ar bumbu, bet arī bez tās. Tā ir lieta, kas, manuprāt, karjeras sākumposmā pietrūka pat Lebronam Džeimsam, lai arī cik liels viņa talanta cienītājs nebiju. Gadi iet uz priekšu, vīri kļūst pieredzējušāki un iemācās spēlēt arī bez bumbas. Iemācās ietekmēt spēli arī bez bumbas. Biedriņš to māk un tieši tāpēc arī savulaik viņam iedeva tādu līgumu, kādu iedeva.

Daži "Warriors" standarti tomēr nav mainījušies. Piemēram, joprojām Biedriņam bumba tiek iespēlēta tikai reizi spēles vai puslaika ievadā, it kā simboliski iedodot Andrim iespēju izkārtot metienu sev pašam. Vai tas ir slikti? Domāju, ka nē. Andris nav tehniskākais centrs pasaulē, un savu vērtību savulaik līgā pacēla ar citām kvalitātēm – tādām, kas izcēlās uz citu centru fona. Atlēkušās bumbas, metienu bloķēšana, sapratne aizsardzībā, atdeve. Ja pie tā visa klāt toreiz būtu bijusi arī spēle uzbrukumā, individuālā tehnika, metiens – šobrīd Andris saņemtu nevis deviņus, bet padsmit miljonus.

Viņš ir stabils darot to, ko māk un ko no viņa prasa. Neviens sezonas laikā neriskēs – paspēlēsim šodien uz Andri, paskatīsimies, ko viņš var. "Warriors" katra spēle ir izšķiroša, lai tiktu "play-off". Un arī tad, ja uz sezonas beigām jau būs skaidrs, ka komanda netiks izslēgšanas mačos (vai arī gluži otrādi – jau būs nodrošinājusi tikšanu (var jau pasapņot)), eksperimentu sarakstā būs kāda jauna talanta izmēģināšana, iespējas došana šogad draftētajam vai tamlīdzīgi, nevis jaunas iespējas došana džekam, kurš līgā ir jau astoņus gadus.

Ja Andris darīs to, ko no viņa sagaida, neviens vairs nerunās par to, ka deviņi miljoni ir par daudz vai ka no šāda spēlētāja ir jāatbrīvojas, jo tieši melnā darbiņa veikšana nodrošina komandai iespēju cīnīties par augstākiem mērķiem (un par to ir jāmaksā, kā to arī "Warriors" šajā gadījumā dara). Vienmēr esmu ticējis tam, ka laba, veiksmīga visas komandas kopēja darba veikšana aizsardzībā dod impulsu uzbrukumam raisīties pašam no sevis. Biedriņš ir "Warriors" aizsardzības mugurkauls.

Vai Biedriņš šosezon sasniegs jaunus vidējos karjeras labākos rādītājus gūtajos punktos, atlēkušajās bumbās un bloķētajos metienos?

  • 98

  • 6

  • 18

  • 47

  • 3

  • 4

  • 90

  • 83


  +4 [+] [-]

, 2011-12-26 15:52, pirms 13 gadiem
Domāju, ka rekordu varētu labot tikai blokos. Tur labākais rezultāts nav loti izcils.

     [+] [-]

, 2011-12-26 15:57, pirms 13 gadiem
Andris ir no Latvijas, par kuru tur neviens nezina, tāpēc es viņu turpināšu atbalstīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-26 16:15, pirms 13 gadiem
Nesasniegs, ja nu vienīgi blokus uzliks daudz, bet nu punktiem un reboundiem viņš varētu pietuvoties, bet ne labot

  +8 [+] [-]

, 2011-12-26 16:27, pirms 13 gadiem
Davai izdzēs šo rakstu un atgriezies pēc 10-15 spēlēm?

     [+] [-]

, 2011-12-26 16:32, pirms 13 gadiem
sākās....... gadijuma 1 spele tikai nav nospeleta? jau cep augša rakstu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-12-26 16:50, pirms 13 gadiem
Principā raksts par neko.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-26 17:21, pirms 13 gadiem
Tu saki? rakstīja: Davai izdzēs šo rakstu un atgriezies pēc 10-15 spēlēm?
pilnigi piekritu. Itka jau paanalizets ir. Raksts nav uzcepts 3 min laikaa, bet shitaa peec 1 speeles kkaadus secinaajumus izdara fani visaados forumos, prieksh raksta... vajag tomer mazliet paciesties, un kad bus nospeletas vism 5-10 speles, tad droshi var sakt lielo kko analizet

  +2 [+] [-]

, 2011-12-26 17:30, pirms 13 gadiem
Spēles apkopojuma video pozicionālā aizsardzībā Eliss un Kwame kustas kā zvaigžņu spēlē ar atšņorētām botām.. bet nepārzinu Warriors. varb jau tas ir progress.

     [+] [-]

, 2011-12-26 17:33, pirms 13 gadiem
daļai var piekrist, bet daļai arī nē. kaut vai:
"Viņš ir stabils darot to, ko māk un ko no viņa prasa". hmm gandrīz vienīgais cilvēks ar tādu viedokli pēdējos 2 gados ..

skaidrs neviens negaida, ka Andris 1 vs 1 apspēlēs pretinieku un pārējie 4 noskatās. tādu centru gandrīz vairs nav NBA, pat Howard vājš! bet ir jārada spiediens uz pretinieku garajiem, jāpiesaista uzmanība, lai pārējiem vieglāk.
bet priekš play-off GSW šogad pietrūkst.

mans viedoklis par 1 spēli:
zigiss bloko: Par Goldensteitas pirmo spēli

     [+] [-]

, 2011-12-27 06:56, pirms 13 gadiem
Neko vinsh nelabos, jo vnk nedod spelet. Sho rakstu skatoties otro speli - rauj nost pec nospeletam 5 min. tajas isti nevar uzspet savakt atlekoshas vai nobloket daudz metienu