Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA vēsturē jaunākais MVP Rouzs noslēdz basketbolista karjeru

Ivars Krūze
Ivars Krūze

NBA vēsturē jaunākais MVP Rouzs noslēdz basketbolista karjeru
Deriks Rouzs. Foto: AFP/Scanpix

Kā ziņo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Šems Čaranija, par karjeras noslēgšanu paziņojis Deriks Rouzs. Viņš 2011. gadā tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju, kļūstot par jaunāko vēsturē, kurš to iespējis.

35 gadus vecais saspēles vadītājs dzimis Čikāgā 1988. gadā. Viņu 2008. gada NBA draftā ar kopējo pirmo izvēli draftēja leģendārā Čikāgas "Bulls" komanda. Rouza basketbolista stāsts iesākās visai vareni, jo 2011. gadā, būdams 22 gadus vecs, viņš tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju līgā. Viņš ir visu laiku jaunākais MVP.

MVP sezonā Rouzs nospēlēja 81 regulārā turnīra spēli, vidēji gūstot 25 punktus. Tāpat viņam tajā sezonā vidēji 7.7 rezultatīvas piespēles, 4.1 atlēkusī bumba, viena pārtvertā bumba un 0.6 bloķētie metieni. Čikāga ar bilanci 62-20 uzvarēja Austrumu konferencē, bet izslēgšanas turnīra konferences finālā to apturēja Lebrons Džeimss un Maiami "Heat" (4-1).

Karjeras turpinājums bija savainojumiem pārpildīts. Laika posmā no 2012. līdz 2024. gadam viņš nevienā no sezonām nenospēlēja vairāk par 66 spēlēm, savukārt vairāk par 50 mačiem viņš nospēlēja vien četrās sezonās.

Karjeras laikā Rouzs pārstāvējis arī Ņujorkas "Knicks", kad uzspēlēja kopā arī ar Kristapu Porziņģi, Klīvlendas "Cavaliers", Minesotas "Timberwolves", Detroitas "Pistons" un Memfisas "Grizzlies". Karjeras laikā viņš nospēlējis 723 regulārā turnīra spēles, kuru laikā atzīmējies ar 17.4 punktiem un 5.2 rezultatīvajām piespēlēm.