Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ckitišvili pēc deviņu gadu pauzes mēģinās atgriezties NBA, Benets uz Toronto

Rolands Eliņš

Ckitišvili pēc deviņu gadu pauzes mēģinās atgriezties NBA, Benets uz Toronto
Nikoloss Ckitišvili
Foto: AFP/Scanpix

2002. gada NBA drafta piektais numurs Nikoloss Ckitišvili parakstījis līgumu ar Losandželosas "Clippers", atgriežoties pie NBA apvāršņiem pēc deviņu gadu pārtraukuma un vairākām sezonām Irānas, Libānas un Apvienoto Arābu Emirātu klubos.

Nikoloss Ckitišvili ar "Clippers" parakstījis negarantēto līgumu uz vienu sezonu, kas nozīmē, ka klubs varēs atteikties no viņa pakalpojumiem treniņnometnes laikā un sezonas sākumā 32 gadus veco Gruzijas spēlētāju nepaturēt savā sastāvā. Reizē ar Ckitišvili uz tādiem pašiem nosacījumiem piesaistīts arī Lūks Mbā a Mute, kurš iepriekš jau bija vienojies par līgumu ar "Kings", taču neizturēja medicīniskās pārbaudes.

Ckitišvili tiek dēvēts par vienu no visu laiku neveiksmīgākajām drafta izvēlēm, jo Denveras "Nuggets" uzticību, izvēlētos viņu ar piekto numuru, 213cm garais gruzīns tā arī nekad nespēja attaisnot. Pēc ne pārāk iespaidīgas debijas sezonas viņš "Nuggets" sastāvā kļuva par arvien dziļāku rezervistu, pēc tam pārgāja uz Goldensteitas "Warriors", kļūstot par Andra Biedriņa komandas biedru. Taču arī "Warriors" rindās Ckitišvili pie spēles laika tika ļoti maz, tāpat kā pēc tam "Timberwolves" un "Suns" sastāvos, un 2006. gadā atstāja NBA, 172 spēlēs vidēji gūstot 2.9 punktus un trāpot tikai 30% metienu no spēles.

Ckitišvili pēc tam uzspēlēja visai spēcīgos Eiropas klubos Itālijā un Spānijā, taču pēdējos četrus gadus pavadīja valstīs, kuras nav pazīstams ar īpaši augstu basketbola līmeni, proti, Irānā, Lībijā un AAE. Savukārt šobrīd, dienu pirms "Clippers" treniņnometnes sākumā, Losandželosas komandā ir 17 spēlētāji, bet sezonas sākumā pieteikumā nedrīkstēs būt vairāk par 15.

Jaunu komandu izskatās atradis arī cits savas drafta cerības nepiepildījušais basketbolists, proti, Entonijs Benets. 2013. gada drafta pirmo numuru nesen atlaida Minesotas "Timberwolves", un ASV mediji ziņo, ka viņš atgriezīsies savā dzimtenē Kanādā un pievienosies Toronto "Raptors". Līgums gan vēl nav oficiāli noslēgts.

Savukārt cits Kanādas pārstāvis, Stīvs Nešs, apstiprinājis, ka kļuvis par Goldensteitas "Warriors" treneru kolektīva locekli uz nepilnu slodzi. NBA čempione "Warriors" vēl nav paziņojusi par Neša nolīgšanu, bet nesen karjeru noslēgušais saspēles vadītājs intervijā Kanādas medijiem izteicies, ka kļūs par "Warriors" spēlētāju attīstības konsultantu. Nešs jokojot gan izteicās, ka neko daudz jaunu Stefenam Karijam iemācīt nevar, taču, ņemot vērā "Warriors" dominanci iepriekšējā sezonā, nez vai konkurentes var justies pārāk priecīgas par izcilā saspēles vadītāju pāriešanu Zelta Štata komandas pusē.

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +2 [+] [-]

, 2015-09-26 17:24, pirms 9 gadiem
Biedriņa kārta 🌑

  +1 [+] [-]

, 2015-09-26 17:33, pirms 9 gadiem
Labs metienu procents ņemot vērā ka garais spēlētājs pie tam vēl 172 spēles nospēlējot
Slēpts komentārs: Jirgens Adrians Rozenbergs J.A.R.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-26 18:14, pirms 9 gadiem
Viņš nav centrs - 3. nummurs, kautkur ap 17-18 gadu vecumu bija ap 190 cm, pēc tam negaidīti izauga, Trenneris viņu metro ieraudzija 15 vai 16 gados un aizveda uz basketbolu, apmācija kā 3. Pēc uzbūves līdzīgs Porziņģim. Nepaveicās NBA, viņa pozīcijā Karmelo Entoniju paņēma, tad arī palika bez spēles laika, un droši vien arī bez pārliecības.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-09-26 18:26, pirms 9 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: ko tu tur gvelz āpsi,, lien alā un pūsti tālāk
Saku kā ir, ja nepatīk nekomentē. Ne tu man sporta ekspertam un basketbola korifejam kaut ko aizrādīsi.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-26 18:30, pirms 9 gadiem
Skaidrs, ka bez torņiem zem groziem Latvijai panākumu nebūs. Turpinās puļīt truļus un sapņot par Rio. Čempis bija viduvējs, nesaku slikts, bet arī labs ne. Uz 6 ballēm. Vieta ir laba, bet ne spēle. Ar steigu vajag programmu, kas audzina 5. numurus.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-26 21:08, pirms 9 gadiem
Jirgens Adrians Rozenbergs J.A.R. rakstīja: Skaidrs, ka bez torņiem zem groziem Latvijai panākumu nebūs. Turpinās puļīt truļus un sapņot par Rio. Čempis bija viduvējs, nesaku slikts, bet arī labs ne. Uz 6 ballēm. Vieta ir laba, bet ne spēle. Ar steigu vajag programmu, kas audzina 5. numurus.
Tikai žēl, ka to 5. numuru garumu nevar uztrenēt. 1-2 gadā mums tik gari izaug. Dažās jauniešu izlasēs pat neviena nav.

  -2 [+] [-]

, 2015-09-26 21:24, pirms 9 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Tikai žēl, ka to 5. numuru garumu nevar uztrenēt. 1-2 gadā mums tik gari izaug. Dažās jauniešu izlasēs pat neviena nav.
Var mēģināt stiept, to var darīt. Arī selekcijas un auklēšanas darbs ir svarīgs.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-26 21:31, pirms 9 gadiem
Pirmdienis rakstīja: Biedriņa kārta 🌑
+ /- - vēl aizvien ceram...

  +1 [+] [-]

, 2015-09-27 20:52, pirms 9 gadiem
viss jau ir baigi vienkārši, sazvanās ar Hakīmu (to kurš ze drīm olaidžuvons), apkautājas, cik maksā trainingcamp pie viņa, pakaulējas pieklājības pēc, mož aiz žēluma piekrīt? tad savāc visus kautcik centra pozīcijai atbilstošos lbl kaut cik jaunos spēlētājus un aizsūta pie Hakīma uz pāraudzināšanu. vai nav ģeniāli? ja mums neviens nemāk astrādāt 5. numura kustības un darbības šeit uz vietas, lai būtu rezultāts, tad citur to prot.